بارداریزنان و زایمان

ماساژ در دوران بارداری / آیا این مفید است؟ مزایای آن چیست؟

در طول قرن ها، ماساژ درمانی برای بهبود وضعیت کلی،استرس و تنش عضلانی استفاده می شود.نگرش نسبت به ماساژ در دوران بارداری مبهم است و نظرات کارشناسان در این زمینه اغلب متفاوت است. پژوهش های مدرن ثابت می کند که ماساژ زایمان می تواند بسیار مفید باشد، اما در زنان باردار باید با احتیاط مورد استفاده قرار گیرد.

 

ماساژ در دوران بارداری .

 

امروزه بسیاری از متخصصان خدمات ماساژ را ارائه می دهند، اما برای مادران آینده بهتر است فردی را انتخاب کنند که ماساژ مخصوص زنان باردار را آموزش دیده باشد. پس از همه، ویژگی های حالت فیزیکی زنان در این دوره نیاز به رویکرد صحیح دارد.

 

ماساژ جنسی قبل از زایمان چیست؟

ماساژ قبل از زایمان ماساژی است که قبل از تولد یک کودک انجام می شود. در دوره طبیعی بارداری، ماساژ می تواند از 10 تا 60 دقیقه طول بکشد. تعداد مطلوب روش برای ماساژ عمومی 1-2 بار در هفته است.

زنان باردار به علت استرس ( بی خوابی ، اضطراب، تغییرات هورمونی) از درد، تنش عضلانی و تورم و همچنین بار روحی رنج می برند .

علاوه بر این، در طول بارداری، مرکز جاذبه در زنان تغییر می کند. این می تواند منجر به ایجاد انحنای پشت و شانه های پایین (لوردوز) شود. به علاوه، بزرگ شدن شکم منجر به درد در ناحیه کمر و تنش عضلانی می شود.

ماساژ در دوران بارداری کمک می کند تا ماهیچه ها را آرام کنید، گردش خون را بهبود بخشیده، درد را از بین ببرید و به شما کمک می کند تا احساس خوبی داشته باشید.

اگر به طور مرتب انجام  شود ماساژ به زنان باردار برای مقابله با افسردگی ، بی خوابی و تحریک پذیری کمک می کند . برای ماساژ مؤثرتر ، روغن های طبیعی و اسانس مورد استفاده قرار می گیرند. کشش پوست افزایش می یابد، سلول ها اکسیژن بیشتری را دریافت می کنند  و خطر ابتلا به واریس را کاهش می دهند.

فواید ماساژ در دوران بارداری :

ماساژ در دوران بارداری می تواند اضطراب را کاهش داده و علائم افسردگی را از بین ببرد، به ویژه در سه ماهه اول بارداری . ماساژ مناسب همچنین درد در مفاصل را کاهش می دهد.

علاوه بر این، ترکیب ماساژ در روش معمول مراقبتهای قبل از زایمان می تواند سلامت جسمی و روحی مادر و نوزاد را در هنگام تولد بهبود بخشد.

ماساژ تاثير مثبتي در پس زمينه هورمونی دارد که در طول زايمان مهم است.

مطالعات انجام شده در ایالات متحده نشان داده است که با ماساژ، سطح هورمون هایی مانند کورتیزول در غلظت خون تغییر کرده است.که به نوبه خود،  منجر به بهبود خلق و خوی می شود.

در زنان که 2 بار در هفته به مدت 5 هفته ماساژ دریافت کردند ، سطح هورمون هایی مانند نوراپی نفرین و کورتیزول (هورمون استرس) کاهش می یابد. و سطح هورمون های دوپامین و سروتونین (هورمون های خلق و خوی خوب، با فقدان افسردگی آنها توسعه می یابد) افزایش یافته است.

تغییر در سطوح این هورمون  منجر به کاهش عوارض زایمان می شود. میزان بروز چنین عوارضی همچون کاهش وزن هنگام تولد نیز کاهش می یابد.

 

مزایای بالقوه ماساژ :

  • کاهش درد
    کاهش درد در مفاصل
    بهبود گردش خون
    ادم کاهش یافته
    کاهش تنش عضلانی و سردرد
    کاهش استرس و اضطراب
    بهبود خواب

 

موارد منع مصرف ماساژ قبل از زایمان :

  • التهاب حاد عروق خونی و گره های لنفاوی، ترومبوز وریدی و ترومبوفلبیت، واریس؛
    دیابت بارداری ؛
    تب؛
    استفراغ؛
    پره اکلامپسی یا اکلامپسی؛
    اختلال روده؛
    تهدید سقط جنین ؛
    اختلال در جفت.
    بیماری های عفونی؛
    بیماری های مو، ناخن، پوست؛
    تومورها و غیره.

 

 

زمان انجام ماساژ در بارداری:

زنان می توانند جلسات ماساژ را در هر زمان بارداری – در سه ماهه اول، دوم یا سوم شروع کنند . اما بسیاری از کارشناسان در طول سه ماهه اول، به دلیل آمار بالای سقط جنین در دوازده هفته اول بارداری، ماساژ دادن زنان را توصیه نمی کنند.

 

 

منبع :motherhow.com

مطالب پیشنهادی یک دکتر برای شما :

روغن های معطر / ماساژ درمانی با روغن های دارویی

ماساژ صورت باید چگونه باشد و چه نکاتی قبل از آن رعایت شود؟

فواید ماساژ پاها قبل از خواب

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا