اگر نمی توانید مثانه خود را کنترل کنید(بی اختیاری ادراری) تنها شما نیستید بسیاری از افراد دچار این مسئله هستند.
بسیاری از موارد بی اختیاری را میتوان کنترل یا درمان کرد, در صورتی که مسئله اصلی حل گردد. قرص های مُدر و بسیاری از داروهای رایج دیگر باعث بی اختیاری موقت ادراری می شوند. یبوست؛ عفونت مجاری ادراری؛ وجود سنگ در مجاری ادراری؛ بارداری های متعهد و اضافه وزن از سایر علل بی اختیاری ادراری هستند.
دو نوع از رایج ترین انواع عدم کنترل مداوم یا مزمن مثانه به شرح زیر است:
1/ «بی اختیاری تنشی» هنگام ورزش؛ سرفه ؛خنده یا عطسه کردن میزان کمی ادار خارج میشود. این امر در زنان بیشتر از مردان رایج است اما بعضی از مردان بعد از جراحی پروستات ممکن است به آن دچار شوند. تمرین های کیگل اغلب برای درمان بی اختیاری تنشی مؤثر است.
2/ «بی اختیاری شدید» هنگامی اتفاق می افتد که نیاز به دفع ادرار آنقدر سریع و شدید است که زمان کافی برای رفتن به دستشویی وجود ندارد. علل آن عبارت است از: عفونت مثانه؛ بزرگ شدن پروستات؛ وجود غده هایی که به مثانه فشار می آورند؛ بیماری پارکینسون و اختلالات مربوط به عصب مانند فلج چندگانه یا سکته.
روش درمان خانگی بی اختیاری ادراری :
✔ نوشابه های حاوی کافئین که مثانه را بیش از حد تحریک میکند ننوشید. نوشیدن مایعات را به طور کل قطع نکنید زیرا برای حفظ سلامت سایر اجزای بدن به آن نیاز دارید.
✔ سیگار نکشید. سیگار نکشیدن باعث کاهش سرفه می گردد که به نوبه خود مشکل بی اختیاری ادرار را کاهش میدهد.
✔ در صورت اضافه وزن از وزن خود بکاهید.
✔ تمرین«تخلیه مضاعف» را انجام دهید. مثانه را تا آنجا که ممکن است خالی کنید سپس یک دقیقه استراحت کنید و مجددا سعی نمایید آن را تخلیه کنید.
✔ اگر مبتلا به بی اختیاری تنشی هستید هر روز تمرین های کیگل را انجام دهید.
✔ سعی کنید طبق برنامه ادرار کنید؛ هر 3 یا 4 ساعت در روز چه ادرار داشته باشید چه نداشته باشید. این امر کمک میکند تا ادرار خود را کنترل نمایید.
✔ لباس هایی بپوشید که بتوانید سریع در آورید؛ مانند شلوار با کمربند کشی.
✔ پوست ناحیه دستگاه تناسلی را برای جلوگیری از حساسیت و خارش پوست خشک نگه دارید. وازلین یا اکسیدِ روی؛ مانع از تحریک پوست بر اثر ادرار میشود.
✔ اجازه ندهید بی اختیاری ادراری مانع از انجام کارهایی گردد که دوست دارید . میتوانید از زیرشلواری یا پوشک بزرگسالان استفاده کنید.هیچ کس متوجه نخواهد شد که شما آن را پوشیده اید.
تمرین های کیگل برای بی اختیاری ادراری :
تمرین های کیگل به درمان یا بهبود بی اختیاری تنشی از طریق تقویت عضلات لگنی که جریان ادرار را کنترل میکند کمک می نماید.
1/ در حالی که مرتب ادرار خود را بند می آورد و مجدداً آغاز می کنید؛ عضلات مربوط به آن را شناسایی نمایید.
2/ این عضلات را هنگام ادرار نکردن به هم فشار دهید. اگر شکم یا باسن شما تکان بخورد مشخص میگردد که عضلات صحیح را به کار نبرده اید.
3/ عضلات را سه ثانیه در این حالت نگه دارید و سپس برای سه ثانیه رها کنید.
4/ این تمرین را هر بار 10 تا 15 دفعه تکرار کنید.حداقل روزانه سه بار این تمرین را انجام دهید.