دوازده واقعیت جالب در مورد بیماری واریس که شاید تا به حال نمی دانستید

عوامل گوناگونی موجب ایجاد بیماری واریس می شود. ژنتیک، محیط و سبک زندگی همگی از عوامل ایجاد کننده واریس هستند. در ادامه ۱۲ واقعیت در مورد بیماری واریس آورده ایم که شاید برایتان جالب باشد.

 بیماری واریس

۱٫ واریس موروثی است

درصورتی‌که والدین، پدربزرگ و یا مادربزرگتان به بیماری واریس مبتلا هستند، احتمال آن در شما نیز زیاد است. پزشک لوئیس ناوار دراین‌باره می‌گوید:

به خاطر ضعف موجود در دیواره‌های رگ‌ها و قابلیت انتقال آن، این بیماری جنبه موروثی پیدا می‌کند

۲٫ تقریباً نیمی از جمعیت از واریس رنج می‌برند

بر اساس آمار انجمن سلامت زنان در آمریکا بیش از ۵۰ درصد از زنان و ۴۰ درصد از مردان واریس دارند.

۳٫ زنان ۲۰ برابر بیشتر از مردان مبتلابه واریس می‌شوند

خبر خوبی برای زنان نیست اما دکتر ناوارو بر این باور است که واریس در زنان تا حدود ۲۰ برابر بیش از مردان دیده می‌شود.

۴٫قابلیت درمان خانگی وجود ندارد

پزشک لوئیس ناوار می‌گوید :

تصور نادرستی است که گمان کنید تنها با برخی از کرم‌ها قادر به درمان واریس در منزل خواهید بود. تنها راهکار درمان واریس، راهکارهای حرفه‌ای است.

۵٫ برای درمان واریس سریع‌تر اقدام کنید

هر چه سریع‌تر برای درمان واریس اقدام کنید نتایج بهتری را به دست خواهید آورد. اگر نشانه‌های درد در شما وجود دارد، زمان آن فرارسیده که حتماً برای درمان اقدام کنید. می‌توانید با یک متخصص پوست یا واریس دراین‌ارتباط مشورت‌هایی را انجام دهید.

۶٫ واریس ممکن است با درد همراه باشد

متأسفانه واریس تنها با درمان‌های زیبایی همراه نیست و گاهی درد فراوانی را نیز به همراه دارد. دکتر ناوارو نشانه‌های آن را تورم، سنگینی، ضربان نبضی، انقباض عضلات و درد می‌داند. اگر به درمان این عارضه مبادرت نکنید، این امکان وجود دارد که به زخم و خونریزی نیز دچار شوید.

۷٫ تغییرات هورمونی می‌توانند به واریس بیانجامد

تغییرات هورمونی یکی از دلایلی است که زنان بیشتر به واریس دچار می‌شوند. ازجمله عواملی که به این تغییرات می‌انجامند قرص‌های ضدبارداری و خود بارداری هستند. علاوه بر این‌زمانی که وزنتان اضافه می‌شود، حجم رگ‌های خونی افزایش پیدا می‌کند که خود منجر به ایجاد ناآرامی‌هایی در رگ‌های خونی می‌کند. بنابراین به‌غیراز کشیدن شدن پوست بدن در دوران بارداری، واریس را به فهرست اتفاقات دوران بارداری خود بی افزایید.

۸٫ سبک زندگی تأثیرگذار است

در این رابطه  دکترناوارا می گوید:

عدم تحرک کافی و فعالیت‌های بدنی و ورزشی، چاقی، نشستن‌ها و ایستادن‌های طولانی که مداوم هم تکرار می‌شوند از عوامل شکل‌گیری واریس هستند.

۹٫ دریچه رگ‌های ضعیف سبب شکل‌گیری واریس می‌شود

در اصل دریچه‌های رگ‌ها هستند که سبب ایجاد واریس می‌شوند نه خود رگ. دکتر ناوارو دراین‌باره می گوید:

زمانی که دریچه‌های ضعیف‌تر به‌خوبی عمل نمی‌کنند، خون در مسیر غلط به جریان درمی‌آید. بنابراین، خون به سمت پشت پاها ترشح کرده و در رگ‌های پا تجمع پیدا می‌کند.

۱۰٫ انداختن پاها بر روی‌هم منجر به شکل‌گیری واریس نمی‌شود

باور نادرستی وجود دارد که تصور می‌شود انداختن پاها بر روی یکدیگر سبب شکل‌گیری واریس می‌شود. بر اساس یافته‌های به‌دست‌آمده یکی از مقالات وب‌سایت webmd.com این نحوه نشستن علت شکل‌گیری واریس نیست تنها آن را تشدید می‌کند.

۱۱٫  راهکارهای درمان بیماری واریس متعددی است

بسته به میزان پیشرفت واریس، روش‌های مختلف درمانی وجود دارد. دکتر ناوارو دراین‌باره می گوید:

روش‌هایی چون اسکلروتراپی های بدون درد یا تزریق درمانی دراین‌ارتباط وجود دارد.

درواقع مواد شیمیایی نه‌چندان قوی به سلول‌های ناکارآمد و یا مویرگ‌ها تزریق می‌شود. این پروسه در حدود نیم ساعت به طول می‌انجامد و راهکاری بدون آسیب است.

در موارد پیشرفته‌تر واریس دکتر ناوارا و سایر پزشکان راهکارهای دیگری همچون Endovenous Laser Ablation را پیشنهاد می کنند که نوعی لیزر درمانی تلقی می شود و در مقایسه با راهکار قبلی پیچیدگی بیشتری دارد. دکتر ناوارا می افزاید:

در این روش با استفاده از انرژی لیزر، رگ‌های اصلی را از داخل می‌بندند. این روش حدود نیم ساعت و با بی‌هوشی موضعی و بدون آسیب انجام می‌پذیرد.

۱۲٫ احتمال دارد بیماری واریس دوباره بازگردد

باوجوداینکه  با روش‌های ذکرشده، رگ‌های واریسی بهبود پیدا می کنند اما احتمال شکل‌گیری مجدد آن‌ها وجود دارد چراکه مشکلاتی همچون نشت رگ‌های خونی، غیرقابل‌اجتناب هستند. احتمال افزایش واریس‌ها با بالا رفتن سن بیشتر می شود.

با توجه به تخمین‌ها ۵۰ درصد جمعیت بالای ۵۰ سال آمریکا به واریس مبتلا و درمان‌های مداوم در آن‌ها گزارش می شود. برای اینکه بتوانید احتمال شکل‌گیری این واریس‌ها را کاهش دهید، مانع از افزایش وزنتان شده، مکرراً ورزش و فعالیت بدنی داشته باشید و تا آنجا که امکان دارد از نشستن یا ایستادن به مدت طولانی پرهیز کنید.

منبع : rd

ارسال شده در تاریخ 25 مارس 2018 توسط آلما میر با موضوع درمان , سلامتی | 852 بازدید

دوازده واقعیت جالب در مورد بیماری واریس که شاید تا به حال نمی دانستید
5 از 100 رای

اطلاعات پزشکی

اخبار پزشکی یکی از مهمترین اطلاعاتی است که امروزه باید تا حدودی از آن برخوردار باشیم. برای این منظور ما به یک بانک اطلاعات پزشکی نیاز داریم، هدف از آن حفظ و ارتقاء تندرستی، درمان بیماری‌ها و بازتوانی آسیب‌ دیدگان است. که با شناخت بیماریها،تشخیص، درمان و جلوگیری از بروز آن‌ها به انجام می‌رسد. مجله پزشکی دانشی را در اختیار شما قرار میدهد که بر روی طیف وسیعی از رشته‌ها شامل از فیزیک و زیست‌شناسی تا علوم اجتماعی، مهندسی و علوم انسانی بنا شده‌است. امروزه هدف سایت پزشکی استفاده از فناوری‌های دانش‌ مبنا و استدلال قیاسی برای رسیدن به راه‌ حل مشکلات بالینی است. اکتشافات در باب ماهیت ژن‌ها و سلول‌ها دریچه‌ای برای تعریف فیزیولوژی بر مبنای سیستم‌های مولکولی فراهم کرده‌است. این بصیرت فیزیولوژیکی راه را برای درک بهتر فرایندهای پیچیده بیماری‌ها و رویکردهای نو درمانی فراهم کرده‌است. تلاش بشر برای درمان بیماری‌ها و آسیب‌ها از دوران پیش از باستان وجود داشته‌ است و در دوران باستان نیز در کنار مذهب و گاه به عنوان بخشی از آن وجود داشته‌ است. در یونان باستان پزشکانی چون بقراط اخبار پزشکی را به عنوان دانش و فنی مجزا مطرح کردند و بنیانگذاران راهی بودند که بعدها توسط پزشکانی همچون ابن‌سینا و رازی (رازی مسلمان نبوده و تنها به توحید اعتقاد داشته یعنی موحد بوده؛ اما به اشتباه عنوان می‌شود که وی مسلمان بوده‌است) طی شد. در رنسانس با بهره‌ گیری از اطلاعات پزشکی عمومی  و اطلاعات پزشکی روز پیشرفت‌ های قابل توجهی کرد. از قرن ۱۹ آنچه به عنوان پزشکی مدرن شناخته می‌شود بنیان گذاشته شد. در اواخر قرن بیستم و دوران معاصر دانش ژنتیک رویکرد نسبت به درمان و بیماری‌ها را دچار تحولی جدی کرد به‌طوری‌ که ژنتیک پزشکی را دارای نقشی متحول‌ کننده برای پزشکی از درمان محور بودن به حفظ سلامتی دانسته‌اند. اهمیت سلامتی در بهره‌وری اجتماع و کیفیت زندگی منجر به تأسیس موسسات و قوانین شده‌است تا مسایلی همچون تحصیل و مجوزدهی به پزشکان تا نحوه استفاده از بودجه‌های درمانی در کشورها قانونمند و تنظیم شوند؛ لذا سازمان‌های پزشکی در کشورهای مختلف برای سازمان دهی و قانونمندسازی فعالیت‌های پزشکی تأسیس شده‌اند. در سایت پزشکی، پزشکان با استفاده از قضاوت بالینی، بیمار را جهت تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری ارزیابی می‌کنند. در عملکرد بالینی معمولاً مراحل شرح حال، معاینه فیزیکی، تهیه فهرست مشکلات، مشخص کردن تشخیص‌های افتراقی، بررسی‌ها (شامل آزمایش و تصویربرداری و …)، رسیدن به تشخیص و در آخر درمان انجام می‌شود. امروزه پیشرفت‌های روزمره علم و گسترش قابل توجه دامنه دانش پزشکی و شناخت بشر از بیماری‌ها منجر به تخصصی شدن پزشکی و تقسیم آن به رشته‌های مختلف شده‌است. با این حال کما کان ارائه خدمات پزشکی در بیشتر جوامع از سطح مراقبت‌های اولیه بهداشتی، با تمرکز روی اطلاعات پزشکی و سلامت و پزشکان خانواده شروع می‌شود و بسته به نیاز در سیستم ارجاع بیماران به سطوح دوم و سوم که خدمات پزشکی تخصصی‌تر را ارائه می‌دهند ارجاع می‌شوند. مجله پزشکی مدرن با انتقاداتی هم مواجه است از جمله عدم دسترسی مناطق محروم و طبقه کم درآمد بعضی جوامع به خدمات پزشکی گران‌قیمت که در این راه سازمان‌هایی همچون سازمان جهانی بهداشت با تعیین سیاست‌های جهانی و ایجاد مسئولیت در کشورها و سیاستمداران نسبت به سلامتی سعی در رفع این نقیصه را دارند.

©یک دکتر / بازنشر مطالب تنها با کسب اجازه کتبی و پرداخت هزینه بابت هر مطلب و همچنین ذکر منبع و لینک مستقیم به همان مطلب مجاز است