آزمایش هایی هستند که به طور معمول ، هنگام مراجعه دختر و پسر برای تهیه مقدمات ازدواج انجام می شود، مثل ازمایش اعتیاد، آزمایش های بیماری های آمیزشی .اماچند آزمایش مهم دیگر و چند اقدام لازم وجود دارد که ممکن است قبل از ازدواج صورت نگیرد، یعنی جنبه قانونی و رسمی ندارد. لذا به شما توصیه می کنیم قبل از آن که بارداری اتفاق بیفتد،یعنی هرچه زودتر، در مورد ان اقدام کنید.
واکسن سرخجه:
سرخجه یک بیماری ویروسی سبک است که خیلی ها در دوران کودکی به آن مبتلا می شوند و به زودی بهبودی می یابند و در بابر این بیماری مصونیت پیدا می کنند.
اما اگر زنی قبلآ به این بیماری مبتلا نشده باشد و به هنگام بارداری به این بیماری مبتلا شود،همین بیماری نه چندان مهم ، سبب نااهنجاری و نقص عضو مثلا کوری، کری و اختلالات ذهنی نزد جنین می شود.یعنی بسیار خطرناک خواهد بود.
بنابراین لازم است خانم ها قبل از بارداری واکسن سرخجه تلقیح کنند و تا مدت سه ماه از زمان تلقیح واکسن سرخجه ، باردار نشوند. مثلا در این مدت از یک روش مطمعن پیشگیری از بارداری جلوگیری کنند.
قابل ذکر است که تزریق واکسن سرخجه درصورت بارداری به همان اندازه خطرناک است که زن باردار،به سرخجه مبتلا شود.ضمنآ به همین دلیل خانم ها ،در هنگام بارداری باید از تماس با بیماران مبتلا به سرخجه خودداری نمایند.
آزمایش ار.هاش:
درگلبول های قرمز خون انسان معمولآ یک نوع پروتیین وجود دارد که به ارهاش معروف است.بعضی ها این نوع پروتیین را ندارند.
اگر مرد دارای ارهاش مثبت باشد و زن ارهاش منفی ممکن است برای جنین در دوران زندگی در شکم مادر یا برای بچه بعد از تولد مشکلاتی پیدا شود.
اگر از نظر فاکتور خونی ، به نحوی که گفتیم هستید و یا قبل از ازدواج این آزمایش را انجام نداده اید حتمآ قبل از باردار شد به پزشک و یا مرکز بهداشتی درمانی مراجعه نمایید.
آزمایش تالاسمی:
یک نوع کم خونی به نام تالاسمی وجود دارد که در پیدایش آن عامل ارثی دخالت دارد.
اگر هم زن و هم مرد به صورت مخفی دارای این عارضه باشند،در این صورت خطر جدی برای بچه ها وجود دارد.
حتمآ قبل از باردار شدن این آزمایش را انجام دهید.مطمعن باشیداگر فقط یکی از شما دو نفر به صورت مخفی به این بیماری مبتلا نباشید،حتی اگر همسرتان این مشکل را داشته باشد،برای بچه های شما خطری وجود نخواهد داشت.