پاپ اسمیر چیست؟
آزمایش پاپ اسمیر یک آزمایش غربالگری است که در تشخیص سلول های غیر طبیعی و سرطانی بسیار حائز اهمیت است . این کار توسط نمونه برداری از سلول های دهانه رحم صورت می پذیرد. آزمایش سرطان دهانه رحم برای پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان دهانه رحم مهم است. آزمایش هایی مانند پاپ اسمیر و آزمایش ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) برای تشخیص موارد زیر لازم و ضروری می باشند :
- تغییرات سلولی پیش از سرطان
- ابتلا به ویروس پاپیلومای انسانی که HPV نامیده می شود
- ابتلا به سرطان دهانه رحم
پس از تشخیص درمان مربوطه آغاز می شود. تست پاپ اسمیر و HPV می توانند به طور همزمان از فرد گرفته شوند . توصیه می شود بانوان بالای ۳۰ سال هر دو آزمایش را انجام دهند .
در هنگام آزمایش پاپ اسمیر چه اتفاقی می افتد؟
آزمایش پاپ اسمیر توسط متخصص زنان انجام می شود . یک ابزار به نام آینه طبی وارد واژن می شود تا متخصص بتواند به طور کامل بررسی های لازم را انجام دهد. سپس به وسیله ی ابزار مخصوص از سلول های دهانه رحم نمونه برداری می شود و برای آزمایش فرستاده می شود . پیشنهاد می شود که در زمان قاعدگی برای انجام این تست اقدام نفرمایید . هم چنین اید از دو روز قبل از فعالیت های جنسی ، پاک کننده های واژینال و حمام رفتن خودداری کنند .
چه زمانی برای انجام آزمایش پاپ اسمیر باید اقدام کرد؟
زمان انجام این آزمایش به عوامل و معیارهای مختلفی بستگی دارد مثل : سن ، تاریخچه ی پزشکی ، ابتلا به ویروس HIV و ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن
پزشکان توصیه میکنند از سن ۲۱ سالگی شروع به انجام این آزمایش کنید . سپس تا سن ۶۵ سالگی به طور مداوم و هر سه سال یکبار این آزمایش را تکرار کنید . در برخی بانوان ممکن است انجام این آزمایش با ممانعت روبرو شود . هم چنین گرچه بانوانی که جراحی هیسترکتومی ( جراحی که در طی آن رحم به طور کامل خارح می شود) انجام داده اند نیاز به نظارت و مراقبت مداوم دارند ، اما دیگر نیازی به انجام این آزمایش ندارند .
زنان بالای ۶۵ سال نیز نیازی به انجام این آژمایش ندارند. اما ممکن است در برخی افراد بالای ۶۵ سال به علت وجود خطر ابتلا به سرطان این آژمایش صورت پذیرد .
نیاز های هر فرد متفاوت است و زمان دقیق انجام این آژمایش باید توسط پزشک متخصص تعیین شود.
نتایج آزمایش پاپ اسمیر به چه صورت می باشد؟
برخی اوقات با وجود سلول های غیر طبیعی جواب این آزمایش منفی می شود که به آن پاخ منفی کاذب می گویند . این اتفاق ممکن است به علل زیر باشد :
- عدم نمونه برداری به میزان کافی ( کم بودن تعداد سلول های نمونه برداری شده)
- کم بودن میزان سلول های غیر طبیعی
- وجود خون و یا سلول های ملتهب در نمونه گرفته شده
از سوی دیگر پاسخ مثبت آزمایش پاپ اسمیر به این معنا نیست که فرد حتما مبتلا به سرطان دهانه رحم می باشد . عوامل متعددی ممکن است محیط واژن را از حالت طبیعی خارج شود . بنابراین پس از دریافت نتیجه ی مثبت نیاز به بررسی های دیگر می باشد .
بیشتر بخوانید :
دانستنی های ضروری در رابطه با بیماری ایدز و ویروس HIV
هورمون تستوسترون چیست، چگونه اندازه گیری می شود و چه تاثیری بر روی سلامتی دارد ؟
درد قاعدگی ؛ راهکارهایی سریع و خانگی برای کاهش درد قاعدگی
منبع : medical news today