همه چیز درباره ی گوش درد و پارگی پرده گوش و جلوگیری از آن

اغلب گوش درد بدون هیچ گونه درمان و خود به خود پاک می شود. اما اگر بهتر نشد، یا اگر علائم جدی تری داشته باشید ممکن است نیاز به مراجعه به پزشک پیدا کنید.

بیشتر مردم معتقدند  گوش درد تنها در کودکان اتفاق می افتد، اما آنها هم چنین می توانند برای بزرگسالان نیز اتفاق بیفتند. درد یکی از گوش ها ممکن است بر روی هر دو گوش تاثیر بگذارد اما در اکثر مواقع تنها یک در یک گوش اتفاق می افتد.

گوش درد ممکن است خسته کننده، تیز، ، همراه با سوزش باشد و ثابت باشد یا گاه و بی گاه حس شود.

گوش درد ممکن است علل متعددی داشته باشد. گوش درد می تواند یک نشانه اولیه ی سرما خوردگی، آنفولانزا و یا عفونت باشد. اگر عفونت گوش دارید، امکان رخ دادن تب و آسیب شنوایی موقت وجود دارد.

 

گوش درد در کودکان و نوجوانان

گوش درد در کودکان یکی از رایج ترین دلایل مراجعه والدین به متخصصین اطفال می باشد. کارشناسان تخمین زده اند که از هر ۴ نوزاد، ۳ نوزاد مبتلا به عفونت گوش می شوند، زمانی که مایعات در گوش میانی جمع می شوند و التهاب ایجاد می شود، اما تشخیص علت دقیق می تواند چالش برانگیز باشد.

کودکان و نوزادانی که مبتلا به عفونت گوش هستند تمایل به داد و بیداد به راه انداختن و کج خلقی دارند.

برخی علائم گوش درد در نوزادان شامل خواب کم، بیدار شدن در شب، تب و مشکل در شنوایی است. بسیار به ندرت، گوش درد در کودکان ممکن است باعث کاهش شنوایی شود.

 

همه چیز درباره ی گوش درد و پارگی پرده گوش و جلوگیری از آن

 

 

درد گوش موقت

بسیاری از مردم به علت تغییرات ناگهانی فشار هوا، مانند مسافرت در هواپیما یا سوار شدن در آسانسور درد گوش، کم شنوایی و یا خفه شدن را تجربه می کنند. این نوع درد گوش موقت است و به ندرت به مشکلات شنوایی ماندگار منجر می شود. برای رهایی سریع از این نوع گوش درد جویدن آدامس را امتحان کنید.

جرم بیش از اندازه ی گوش که در کانال گوش ایجاد و جمع می شود همچنین می تواند باعث فشار و درد در گوش شود. اما هرگز نباید با اشیا کوچک سعی بر پاک کردن آنها کنید.

افرادی که سعی می کنند جرم را با گوش پاک کن و یا اشیائ دیگر از گوش خود پاک کنند می توانند ناخواسته به پرده گوش آسیب رسانده و جرم را بیشتر به سمت عقب گوش هل دهند و پاک کردن آن را سخت تر کنند. جرم بیش از اندازه گوش باید توسط یک متخصص مراقبت های بهداشتی تشخیص و درمان شود.

 

منظور از پارگی پرده گوش چیست؟

افرادی که در معرض درد شدید گوش همراه با مایع روشن و خونریزی از گوش هستند ممکن است در پرده گوششان آسیب دیدگی داشته باشند. پارگی پرده گوش می تواند ناشی از آسیب های ناحیه سر و گردن، تغییرات فشار هوا و یا فشار آب- عفونت های گوش داخلی و در برخی موارد کمتر معمول ناشی از قرار گرفتن در معرض صداهای بلند باشد.

پرده گوش پاره شده یک سوراخ در غشاء است که گوش داخلی و بیرونی را از هم جدا می کند. پارگی در پرده گوش می تواند بسیار دردناک باشد و می تواند به کاهش شنوایی موقت و یا دائمی منجر شود، اما معمولا درمان می شوند.

 

چگونه از گوش درد جلوگیری کنیم؟

برای اجتناب از درد گوش، از سیگار کشیدن و قرار گرفتن در معرض دود، چیز هایی که باعث آلرژی می شوند مانند گرد و غبارو تمام چیز هایی که می تواند سینوس های شما را تحریک کند و موجب آسیب شنوایی شود بپرهیزید.
افرادی که در معرض خطر گوش درد هستند باید از موسیقی بلند، کنسرت و صداهای بلند پرهیز کنند.
سعی کنید هر شیء خارجی ای را از گوش خود دور نگه دارید، اگر شنا می کنید، از گوش گیر و کلاه شنا استفاده کنید. همیشه بعد از شنا و حمام گوش خود را با دقت خشک کنید.

علل گوش درد

یک فرد مبتلا به گوش درد، در گوش خارجی ، میانی و درونی خود احساس ناراحتی می کند. گوش درد ممکن است از آسیب گوش، التهاب، و یا عفونت ناشی شود.شایع ترین علت درد گوش عفونت گوش است مانند عفونت گوش میانی یا عصب اوتیسم.

 

علل رایج گوش درد عبارتند از:

▪عفونت گوش
▪تغییرات فشار هوا، مانند هنگام پرواز در هواپیما
▪جمع شدن جرم گوش
▪وجود یک جسم خارجی در گوش
▪عفونت سینوس
▪گیر کردن شامپو یا آب در گوش
▪استفاده از گوش پاک کن در گوش

علل کمتر رایج گوش درد:

▪پارگی پرده گوش
▪عفونت دندان
▪آسیب دیدگی دندان
▪اگزما در کانال گوش
▪درد مزمن در عصب صورت

درمان گوش درد

درمان گوش درد به علت اصلی بستگی دارد، که ممکن است شامل مسکن هایی متناسب با سن افراد باشد، مانند آسپیرین و یا ایبوبروفن برای درد و تب باشد. درمان هم چنین می تواند شامل کمپرس آب گرم، استامینوفن، دارو های ضد التهابی غیر استروئیدی یا یک دوره کوتاه دارو های ضد درد باشد.
پزشک شما ممکن است آنتی بیوتیک ها را برای عفونت گوش تجویز کند، اگر چه برخی تحقیقات نشان می دهد که آنتی بیوتیک ها همیشه نمی توانند درمان موثر باشند.
در اغلب موارد، درد گوش بدون هیچ گونه درمان به طور کامل از بین می رود، اما اگر از بین نرفته یا همراه با سایر نشانه های جدی تر باشد،شما باید به یک پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

منابع:
Everydayhealth.com

 

ارسال شده در تاریخ 29 ژانویه 2018 توسط نسرین ولی خانی با موضوع درمان , سلامتی | 2,132 بازدید

همه چیز درباره ی گوش درد و پارگی پرده گوش و جلوگیری از آن
5 از 100 رای

اطلاعات پزشکی

اخبار پزشکی یکی از مهمترین اطلاعاتی است که امروزه باید تا حدودی از آن برخوردار باشیم. برای این منظور ما به یک بانک اطلاعات پزشکی نیاز داریم، هدف از آن حفظ و ارتقاء تندرستی، درمان بیماری‌ها و بازتوانی آسیب‌ دیدگان است. که با شناخت بیماریها،تشخیص، درمان و جلوگیری از بروز آن‌ها به انجام می‌رسد. مجله پزشکی دانشی را در اختیار شما قرار میدهد که بر روی طیف وسیعی از رشته‌ها شامل از فیزیک و زیست‌شناسی تا علوم اجتماعی، مهندسی و علوم انسانی بنا شده‌است. امروزه هدف سایت پزشکی استفاده از فناوری‌های دانش‌ مبنا و استدلال قیاسی برای رسیدن به راه‌ حل مشکلات بالینی است. اکتشافات در باب ماهیت ژن‌ها و سلول‌ها دریچه‌ای برای تعریف فیزیولوژی بر مبنای سیستم‌های مولکولی فراهم کرده‌است. این بصیرت فیزیولوژیکی راه را برای درک بهتر فرایندهای پیچیده بیماری‌ها و رویکردهای نو درمانی فراهم کرده‌است. تلاش بشر برای درمان بیماری‌ها و آسیب‌ها از دوران پیش از باستان وجود داشته‌ است و در دوران باستان نیز در کنار مذهب و گاه به عنوان بخشی از آن وجود داشته‌ است. در یونان باستان پزشکانی چون بقراط اخبار پزشکی را به عنوان دانش و فنی مجزا مطرح کردند و بنیانگذاران راهی بودند که بعدها توسط پزشکانی همچون ابن‌سینا و رازی (رازی مسلمان نبوده و تنها به توحید اعتقاد داشته یعنی موحد بوده؛ اما به اشتباه عنوان می‌شود که وی مسلمان بوده‌است) طی شد. در رنسانس با بهره‌ گیری از اطلاعات پزشکی عمومی  و اطلاعات پزشکی روز پیشرفت‌ های قابل توجهی کرد. از قرن ۱۹ آنچه به عنوان پزشکی مدرن شناخته می‌شود بنیان گذاشته شد. در اواخر قرن بیستم و دوران معاصر دانش ژنتیک رویکرد نسبت به درمان و بیماری‌ها را دچار تحولی جدی کرد به‌طوری‌ که ژنتیک پزشکی را دارای نقشی متحول‌ کننده برای پزشکی از درمان محور بودن به حفظ سلامتی دانسته‌اند. اهمیت سلامتی در بهره‌وری اجتماع و کیفیت زندگی منجر به تأسیس موسسات و قوانین شده‌است تا مسایلی همچون تحصیل و مجوزدهی به پزشکان تا نحوه استفاده از بودجه‌های درمانی در کشورها قانونمند و تنظیم شوند؛ لذا سازمان‌های پزشکی در کشورهای مختلف برای سازمان دهی و قانونمندسازی فعالیت‌های پزشکی تأسیس شده‌اند. در سایت پزشکی، پزشکان با استفاده از قضاوت بالینی، بیمار را جهت تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری ارزیابی می‌کنند. در عملکرد بالینی معمولاً مراحل شرح حال، معاینه فیزیکی، تهیه فهرست مشکلات، مشخص کردن تشخیص‌های افتراقی، بررسی‌ها (شامل آزمایش و تصویربرداری و …)، رسیدن به تشخیص و در آخر درمان انجام می‌شود. امروزه پیشرفت‌های روزمره علم و گسترش قابل توجه دامنه دانش پزشکی و شناخت بشر از بیماری‌ها منجر به تخصصی شدن پزشکی و تقسیم آن به رشته‌های مختلف شده‌است. با این حال کما کان ارائه خدمات پزشکی در بیشتر جوامع از سطح مراقبت‌های اولیه بهداشتی، با تمرکز روی اطلاعات پزشکی و سلامت و پزشکان خانواده شروع می‌شود و بسته به نیاز در سیستم ارجاع بیماران به سطوح دوم و سوم که خدمات پزشکی تخصصی‌تر را ارائه می‌دهند ارجاع می‌شوند. مجله پزشکی مدرن با انتقاداتی هم مواجه است از جمله عدم دسترسی مناطق محروم و طبقه کم درآمد بعضی جوامع به خدمات پزشکی گران‌قیمت که در این راه سازمان‌هایی همچون سازمان جهانی بهداشت با تعیین سیاست‌های جهانی و ایجاد مسئولیت در کشورها و سیاستمداران نسبت به سلامتی سعی در رفع این نقیصه را دارند.

©یک دکتر / بازنشر مطالب تنها با کسب اجازه کتبی و پرداخت هزینه بابت هر مطلب و همچنین ذکر منبع و لینک مستقیم به همان مطلب مجاز است