بارداریتغذیه

آهن ؛ چرا باید در حین بارداری به مصرف آهن توجه داشته باشید

آهن نوعی ماده معدنی بسیار خوب است و شما و فرزندتان به آن نیاز دارید زیرا به مبارزه با بیماری کمک می کند .

 

علایم کمبود آهن چیست؟

زنان باردار که فاقد این ماده ی معدنی هستند، به راحتی  خسته می شوند و حتی اگر مدت زمان طولانی کمبود آهن داشته باشند می تواند تبدیل به آنمی شوند.

 

چه مقدار اهن باید در طول حاملگی مصرف شود؟

کمبود این ماده ی معدنی باعث خستگی و ضعف در زنان باردار می شود.

کودک بدون آن ممکن است دچار بیماری های زیادی شود و از مشکلات یادگیری رنج می برد.

 

چرا آهن در دوران بارداری مهم است؟

ماده ی معدنی برای تولید خون و گردش خون ضروری است و برای رشد مغز کودک لازم است،  و همچنین نوزاد به اهن پس از تولد نیاز دارد.

 

منابع آهن چیست؟

برای اینکه  جذب اهن در خانم باردار افزایش یابد ٬ باید غذاهای غنی از اهن مانند گوشت قرمز، تخم مرغ و مرغ را مصرف کند. علاوه بر این، کل دانه، نان غنی شده و غلات (لوبیای خشک و لوبیای خشک و لوبیای خشک و عدس) را بخورید.

در مصرف مکمل ویتامین احتیاط کنید

اگر از مکمل ویتامین ها بدون تجویز پزشک استفاده میکنید بسیار مراقب باشید. با این حال، قبل از مصرف مکمل اهن اضافی مواد غذایی موثر را دریافت کنید؛ و ابتدا به توصیه پزشک، ماما، و پرستار یا متخصص تغذیه گوش دهید.

میزان اهن مورد نیاز مادر باردار ۳۰میلی گرم در روز است یعنی ۳۵ درصد نسبت به قبل افزایش می یابد.میزان مکمل روزانه ۳۰۰ میلی گرم  است. در بهترین رژیم غذایی هم مکمل ضروری است. علائم کمبود آهن هموگلوبین کمتر از ۱۱ گرم بر دسی لیترو هماتوکریت کمتر از ۳۲درصد می باشد. مکمل آهن باید در یبن وعده های غذایی مصرف شود، و نیز مصرف منابع ویتامین C موجب افزایش جذب ان می شوند ، در ضمن قهوه و چای روی جذب آهن اثر سوء دارند.

مواد غذایی حاوی این ماده ی معدنی شامل گوشت‌قرمز، ماهی، گوشت بوقلمون است که به ‌خوبی جذب بدن می‌شوند و تخم‌مرغ هم باید به‌ صورت آب‌پز استفاده شود تا مادر دچار مسمومیت در زمان بارداری نشود. سبزی‌های تازه‌ برگ‌ سبز باعث جذب بیشتر آهن در بدن می‌شوند.

دقت داشته باشید  که کمبود هر یک از عناصرمورد نیاز در دوران بارداری خطرات جدی را برای مادر و جنین به همراه دارد و باید به اندازه‌ کافی آنها را به بدن رساند تا پس ‌از زایمان مادر و نوزاد هر ‌دو سلامت باشند.

 

بیشتر بخوانید :

آیا وزن مادر و رژیم غذایی آن در زمان بارداری بر وزن نوزاد تاثیر دارد؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا