سلامتی

دوپویترن چیست ؟ نشانه ها ، علل و عوامل افزاینده ی خطر این بیماری

دوپویترن چیست ؟

دوپویترن به تغییر شکل و حالت کلی دست ها گفته می شود که در طی سالیان اتفاق می افتد .این وضعیت یک لایه از بافتی را که زیر پوست کف دست شما قرار دارد تحت تاثیر قرار می دهد.غدد بافت زیر پوست در نهایت سبب ایجاد رشته ای ضخیم می شود که منجر به تغییر حالت و خمیدگی یک یا چندین انگشت دست می گردد . انگشت های آسیب دیده ار نمی توان به طور کامل صاف کرد و این اختلال  کارهای روزمره مثال قرار دادن دست در جیب ، دست دادن با دیگران و بسیاری دیگر از فعالیت ها را تحت تاثیر قرار خواهد داد .

این اختلال بیشتر در انگشت کوچک و انگشت حلقه دیده شده است و آمار ها نشان می دهند که درصد مردان مبتلا به این بیماری نسبت به زنان بالا تر می باشد . بیشتر درمان های این بیماری صرفا برای جلوگیری از روند پیشرفت آن و کاهش علائم آن می باشند .

دوپویترن چیست ؟ نشانه ها ، علل و عوامل افزاینده ی خطر این بیماری

نشانه های بیماری دوپویترن

انقباض دوپویترن به طور معمول در طول سالها به آرامی پیشرفت می کند . این اختلال معمولا با ضخیم شدن پوست در کف دست آغاز می شود. همان طور که این بیماری شروع به گسترش و پیشرفت می کند ممکن است چروک و فرو رفتگی هایی را نیز در سطح پوست دست ایجاد کند . در این بیماری یک توده ی سفت و سخت در کف دست نیز به چشم می خورد. این توده ممکن است به لمس حساس باشد اما معمولا دردناک نیست.  در زمانی که بیماری کاملا پیشرفت کند یک سری رشته های ضخیم در کف دست به وجود می آیند که تا انگشتان دست نیز ادامه پیدا خواهند کرد .

همانطور که این رشته ها به مرور سفت و سخت تر می شوند انگشتان شما را به سمت کف دست می کشند و در موارد شدید حتی انگشت تا حدی خم می شود که به کف دست می چسبد. این خمیدگی از انشگت کوچک و انگشت حلقه آغاز و در مواردی ممکن است انگشت وسط را نیز در گیر کند . در موارد نادری انگشت شست و اشاره نیز آسیب می بینند . این اختلال ممکن است در هر دو دست رخ دهد اما معمولا یکی از دستان با شدت بیشتری همراه است.

 

علل بیماری دوپویترن

پزشکان هنوز به علت ایجاد کننده ی این بیماری دست نیافته اند و هنوز هیچ شواهدی مبنی بر ایجاد این اختلال یافت نشده است .

 

عواملی که ممکن است زنگ خطر برای این بیماری باشند 

گمان می رود برخی از عوامل و شرایط خطر ابتلا به این بیماری افزایش می دهند :

سن : این انقباض معمولا بعد از سن ۵۰ سالگی رخ می دهد.

رابطه جنسی : احتمال ابتلا به این بیماری در مردان بیشتر از زنان می باشد و هم چنین عوارض شدید تری مسبت به زنان را به همراه دارند.

نژاد : افرادی از نژاد اروپایی شمال اروپا هستند بیشتر در معرض خطر بیماری می باشند .

سابقه خانوادگی : این اختلال اغلب در خاندان منتشر می شود.

دخانیات و مصرف الکل : سیگار کشیدن با افزایش خطر ابتلا همراه است. شاید دلیل آن تغییرات میکروسکوپی در عروق خونی ناشی از سیگار کشیدن باشد . مصرف الکل نیز محرک این بیماری می باشد .

دیابت : گزارش شده که افراد مبتلا به دیابت خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند.

 

یک دکتر

منبع: mayoclinic

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا