تغذیه

ویتامین ها و مکمل های غذایی رو چه موقع از روز بخوریم؟

ویتامین ها و مکمل های غذایی رو چه موقع از روز بخوریم؟

۱_ کلسیم
بهترین زمان مصرف مکمل‌ها کلسیم، شب هاست!  به این دلیل که مصرف کلسیم در بدن بیشتر در شب صورت می گیرد. و همچنین به دلیل این که کلسیم می تواند به خوابیدن کمک کند.
خوردن کلسیم با شیر خیلی به جذب کلسیم کمک میکند.  بنابراین نوشیدن یک لیوان شیر شب ها قبل از خواب همراه با قرص کلسیم را فراموش نکنید. چون کلسیم تا حدودی یبوست هم ایجاد میکند بهتره با آب فراوان خورده شود.

۲_ آهن
آهن رو شب موقع خواب یا قبل از صبحانه یا ۲ ساعت پس از غذا مصرف کنید!  اصولا خوردن اهن معده خالی بهترین روش مصرف!  اما معمولا این کار ممکن نیست چون قرص اهن خیلی مشکلات گوارشی برای فرد ایجاد میکنه،  و نهایتا فرد مجبور میشه اهن رو با غذا بخوره!
همزمان با مصرف قرص آهن ، از خوردن شیر ، لبنیات، نان، چای،  فیبر ، فیبر و قرص کلسیم خودداری کنید زیرا همگی جذب اهن را کاهش  میدهند!

۳_ ویتامین c
دو نکته مهم را دقت کنید: این ویتامین محلول در آب است با این تفاوت که فقط چند ساعت در خون باقی می ماند و به سرعت از راه کلیه ها دفع می شود به همین علت برای کسب نتیجه بهتر،  ویتامین c بهتر است در هر سه وعده غذایی تقسیم و مصرف شود ,دقت کنید که ویتامین c نباید قبل از خواب مصرف شود چون ماده ای محرک است و شخص را بیدار نگه می دارد .

۳_ ویتامینهای B
کلیه ویتامینهای این گروه محلول در آبند پس بهتر همراه غذا خصوصا همرا با میوه و سبزیجات خورده شوند.

۵_ زینک ( روی)
بتازگی زیاد مورد توجه قرار گرفته است و کمک میکنه به کاهش ریزش مو و تقویت سیستم ایمنی بدن ,این قرص را با معده خالی بخورید. اگر قرص اهن می خورید،  ۶ ساعت با مصرف قرص روی فاصله داشته باشه ( با هم تداخل دارند)  مصرف قرص روی با سایر دارو ها حداقل ۲ ساعت فاصله داشته باشد.

۶_ ویتامین E
بهترین روش مصرف آن، همراه با غذاست ، زیرا محلول در چربی است. قرص آن را باید یکجا قورت بدهید.نصف کردن،  حل کردن یا جویدن این قرص ممنوع

کمبود ویتامین با بدن چه می کند؟

شکاف در لب ها (گروه ویتامین B)
احساس خستگی (ویتامینB2)
خواب رفتن ودست وپا (ویتامینB6)
جوش های قرمز (ویتامینA وD)
افسردگی (ویتامینD)
ریزش موی شدید (ویتامینB)
اختلالات دید شبانه (ویتامینA)
بی اشتهایی (ویتامینB)
حالت تهوع, یبوست ونفخ (ویتامینB12)
خونریزی لثه وزخم مزمن(ویتامینC)
سردرد و سر گیجه ( ویتامینB3)
اسهال (ویتامینB9)
بی خوابی ( ویتامین B5)
خشکی پوست (ویتامین A وB)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا