یک زن باردار، با شروع دوران بارداری ممکن است مشکلات جزئی را تجربه کند.معمولا بعضی از این مشکلات از ابتدای بارداری شروع می شوند و تا هفته ۴۰ حاملگی و چند روز بعد از تولد نوزاد ادامه دارند. ممکن است شما با شروع برخی از این تغییرات دچار ترس شوید ، اما آنها مشکلات طبیعی بارداری است که رخ می دهد. در زیر لیستی از این مشکلات جزئی و نحوه مدیریت آنها را برای شما آورده ایم.
۱٫تهوع یا استفراغ :
با شروع بارداری ممکن است دچار تهوع و استفراغ شوید . تهوع و استفراغ ناشی از بارداری در برخی موارد و روزها به حدی شدت مییابد که مادر باردار هر غذا یا خوراکی را که مصرف میکند، با استفراغ دفع میکند و به این ترتیب ماده خوراکی مفیدی برای جذب در بدن وجود ندارد. این عارضه در صورت تداوم به مرور موجب کاهش انرژی مادر و در نهایت ضعیف شدن و کم وزن شدن او و جنینش میشود.
برای حل این مشکل می توانید :
چیزی شبیه نان خشک یا بیسکوییت میل کنید.
پرخوری را کنار بگذارید .از خوردن غذا زیاد در یک وعده های غذایی اجتناب کنید، مقدار مواد غذایی کم اما چندین بار در روز توصیه شده است.
از مصرف غذای نفخدار اجتناب کنید.
با غذاهای چرب، تند و شور خداحافظی کنید .
به مزاج خود اهمیت دهید ، در طول بارداری بهتر است به مزاج خود بیش از هر زمان دیگری اهمیت بدهید و از خوردن غذاهای بسیار گرم یا بسیار سرد هم از نظر دما و هم از نظر مزاج خودداری کنید.
همچنین از خوردن غذای چرب اجتناب کنید.
داروی گیاهی خودسرانه مصرف نکنید . از آنجا که در دوران بارداری بدن در حالت خاصی قرار دارد حتی در مصرف داروهای گیاهی نیز باید دقت شود. بهتر است حتما به پزشک مراجعه کنید تا دوز مناسبی از این داروها برای شما تجویز شود.
۲٫ احساس سوختگی یا درد در معده یا قفسه سینه ( سوزش سر دل )
برای کنترل سوزش سر دل :
از مصرف آنتی اسیدها اجتناب کنید.
سر خود را در هنگام خواب کمی بالاتر از قفسه سینه خود قرار دهید.
۳٫ تورم پاها :
این مورد معمولا در طی ماههای آخر بارداری (۴۰ هفته بارداری) دیده می شود . برای رفع این موضو ع کمتر نمک بخورید و از مصرف غذاهای شور اجتناب کنید.
۴٫ کمر درد :
دلایل متعددی برای کمر درد در دوران بارداری وجود دارد. مهمترین علتی که می توان برای آن نام برد، تغییرات طبیعی است که در بدن رخ می دهد. اما گاهی این درد ناشی از آسیب هایی است که به بدن مادر در طی دوران بارداری وارد می شود . برای تسکین کمردر کارهای زیر را می توانید انجام دهید :
تا جایی که می توانید استراحت کنید.
هرگز به پشت نخوابید.
برای پیاده روی و راه رفت عادی روزانه کفش مناسب بپوشید .
از سرما و گرما درمانی استفاده کنید .
ورزش کنید و حرکات کششی انجام دهید .
طرز ایستادن خود را بهبود دهید .
۵٫ هموروئید :
همورویید به واریسی شدن ورید در زنان باردار اشاره دارد. ممکن است ناشی از وزن نوزاد در رحم باشد. برای تسکین این درد، چندین بار با باسن در هوا زانو بزنید.
۶. یبوست :
وقتی این اتفاق می افتد، مقدار زیادی آب بنوشید. خوردن میوه ها و مواد غذایی حاوی فیبر طبیعی و همچنین ورزش کردن باعث بهبود آن می شود.
بیشتر بخوانید :