برای پاکسازی کبد و خون چه خوراکی هایی مصرف کنیم؟

کبد یکی از مهمترین بخش ها و اعضای بدن است که بدن را از سموم و مواد مضر پاکسازی می کند. کبد همچنین برای تجزیه هورمون ها ،پاکسازی خون و ذخیره سازی ویتامین ها نیز مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین ما همواره برای سالم ماندن به کبد سالم احتیاج داریم. در ادامه موادی را معرفی خواهیم کرد که برای پاکسازی کبد مناسب هستند.

پاکسازی کبد

عملکرد کبد:

  • تجزیه هورمو ها و داروها
  • حذف گلبول های قرمز قدیمی
  • تولید پروتئین های ضروری
  • تنظیم ترکیب خون
  • حذف سموم از جریان خون
  • ذخیره سازی ویتامین A، آهن و مواد معدنی
  • و …

چه مشکلاتی برای کبد به وجود می آید؟

بسیاری از افراد اهمیت کبد را در بدن درک نمی کنند و هرچیزی را که دلشان می خواهند می خورند و به خورد کبد می دهند. از طرفی اصلا از سیروز کبدی مطلع نیستند و نمیدانند که این بیماری جه ضررها جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت. بیماری های کبدی ممکن است از موارد دیگری همچون سوء تغذیه مزمن، داروهای خاص، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی، خوردن غذاهای خام دریایی یا مصرف تنباکو نشئت گرفته باشد. بر اساس گفته متخصصان موارد زیر می تواند به کبد آسیب وارد کند:

شکر: تمامی قندهای ساده که در غذاهای فراروی شده به وفور یافت می شود باعث آسیب رساندن به کبد می شوند.

مکمل های گیاهی: برخی از مکمل های گیاهی اگر با احتیاط و مشورت با متخصص مصرف نشوند ممکن است برای کبد مضر باشند.

نوشابه: نوشابه می تواند خطر توسعه بیماری های کبدی را افزایش دهد.

استامینوفن: مصرف زیاد این دارو به کبد اسیب وارد می کند.

چربی های ترانس: چربی های ترانس برای کبد مضر هستند.

مصرف بیش از حد الکل: بهتر است مصرف الکل تا حد ممکن محدود شود

پاکسازی کبد

چگونه پاکسازی کبد را انجام دهیم؟

در ادامه ۱۲ ماده خوراکی موثر برای کبد را معرفی می کنیم:

بادام:

همانطور که می دانید این ماده منبع غنی از ویتامین E است می تواند در برابر بیماری کبد چرب از بدن محافظت کند. بادام و سایر آجیل ها برای سلامت قلب نیز مفیدند.

موز:

موز سرشار از پتاسیم است و همین امر باعث می شود در بیشتر رژیم های غذایی گنجانده شود. موز به هضم کمک می کند و به کبد کمک می کند سموم را از بدن حذف کند.

بلوبری:

بلوبری حاوی مواد مغذی(پلی فنول) است که در برابر بیماری کبدی از بدن محافظت می کند. سایر مواد غذایی که پلی فنول دارند شامل شکلات تلخ، زیتون و آلو هستند.

کلم بروکلی:

کلم بروکلی نیز مزایای زیادی برای بدن دارد. این سبزی یکی از موارد خوب برای کبد محسوب می شود.

قهوه:

مزایای قهوه اغلب مورد بحث قرار می گیرد. مطالعات انجام شده نشان می دهد دو الی سه پیمانه از قهوه در روز می تواند خطر ابتلا به سرطان کبد را کمتر کند.

چای سبز:

چای سبز سرشار از کاتچین است و می تواند از سرطان های مختلفی همچون سرطان کبد پیشگیری کند. البته باید مد نظرتان باشد که مصرف بی رویه چای سبز ممکن است برای کبد مضر باشد.

گیاهان:

گیاهان و ادویه های مختلفی می توانند برای کبد مفید باشند. دارچین، زیره سبز، پودر کاری، ارگانو، رزماری و مریم گلی برای سلامت کبد عالی هستند.

جوی دوسر:

جوی دوسر حاوی فیبر است و همین امر باعث می شود بیشتر سیر شوید. تحقیقات نشان می دهد این ماده به کاهش وزن کمک می کند و خطر ابتلا به بیماری های کبدی را کاهش می دهد.

سبزیجات خام:

خوردن سبزیجات خامی همچون چغندر، کلم بروکسل، هویج، گل کلم، خیار و سبزیجاتی با برگ سبز برای سلامت کبد مفید است.

اسفناج:

اسفناج سرشار از آنتی اکسیدان هاست و به کارکرد بهتر کبد کمک می کند.

سیب زمینی شیرین:

سیب زمینی شیرین یکی از موادی است که پتاسیم خوبی دارد. در حقیقت، یک عدد سیب زمینی شیرین متوسط ۷۰۰ میلی گرم پتاسیم دارد. همچنین این ماده سرشار از فیبر است.

آب:

هیچ لیستی بدون وجود آب کامل نخواهد بود. آب یک ماده عالی برای کبد است. این ماده علاوه بر اینکه به کبد کمک می کند سموم را دفع نماید، شما را برای مدت زمان طولانی تری سیر نگه می دارد.

چگونه بفهمیم کبد سالمی داریم؟

تست‌های عملکرد کبدی سطوح آنزیم‌ها و پروتئین‌هایی خاص را در خون شما بررسی می‌کنند و سطوح بالاتر یا پایین‌تر از حد نرمال می‌توانند نشان از مشکلات کبدی باشند. برخی از شایع‌ترین تست‌های عملکرد کبدی عبارتند از:

  • آلانین ترانس آمیناز (ALT). آنزیمی در کبد که در متابولیسم پروتئین‌ها نقش دارد. در هنگام آسیب کبدی، ALT به جریان خون آزاد شده، و سطح آن افزایش می‌یابد.
  • آسپارتات ترانس آمیناز (AST). آنزیمی است که در متابولیسم آلانین (نوعی اسیدآمینه) نقش دارد. مشابه ALT، AST نیز معمولاً در خون در سطوح پایین مشاهده می‌شود. افزایش سطح AST می‌تواند نتیجۀ آسیب کبد، بیماری یا آسیب‌های عضلانی باشد.
  • آلکالاین فسفاتاز (ALP). آنزیمی است که در کبد، مجاری صفراوی و استخوان یافت می‌شود. سطوح بالاتر از حد نرمال ALP می‌تواند دلیلی بر آسیب یا بیماری کبدی، مانند انسداد مجرای صفراوی، یا بیماری استخوانی خاص باشد.
  • آلبومین و پروتئین کل. آلبومین یکی از چند پروتئین ساخته‌شده در کبد است. این پروتئین‌ها برای مبارزه با عفونت و انجام وظایف دیگر مورد نیاز بدن هستند. سطوح پایین‌تر از حد نرمال آلبومین و پروتئین کل می‌تواند حاکی از آسیب یا بیماری کبدی باشد.
  • بیلی‌روبین. بیلی روبین ماده‌ای است که طی تجزیۀ طبیعی گلبول‌های قرمز خون تولید می‌شود. بیلی‌روبین از کبد عبور کرده و برای دفع وارد مدفوع می‌شود. افزایش میزان بیلی‌روبین (زردی یا یرقان) می‌تواند ناشی از بیماری یا آسیب کبدی، یا انواع خاصی از کم‌خونی باشد.
  • گاما-گلوتامیل ترنسفراز (GGT). آنزیمی است در خون که سطوح بالاتر از حد نرمال آن ممکن است نتیحۀ آسیب کبد یا مجرای صفراوی باشد.
  • L-لاکتات دهیدروژناز (LD). سطوح بالای این آنزیم کبدی ممکن است ناشی از آسیب کبدی باشد، اما در عین حال می‌تواند درنتیجۀ بسیاری از اختلالات دیگر نیز افزایش یابد.
  • زمان پروترومبین (PT). زمان پروترومبین مدت زمان لازم برای لخته‌شدن خون است. افزایش PT می‌تواند نتیجۀ آسیب کبدی، با جزو عوارض مصرف داروهای رقیق‌کنندۀ خون (مانند وارفارین) باشد.

مقادیر خونی طبیعی تست عملکرد کبدی برای یک مرد بالغ عبارتند از:

  • ALT: مقدار ۷ تا ۵۵ واحد در هر لیتر (U / L)
  • AST: مقدار ۸-۴۸ U / L
  • ALP: مقدار ۴۵-۱۱۵ U / L
  • آلبومین: ۳.۵-۵.۰ گرم در هر دسی‌لیتر (گرم / دسی‌لیتر)
  • پروتئین کل: ۶.۳-۷.۹ گرم / دسی‌لیتر
  • بیلی‌روبین: ۰.۱-۱.۲ میلی گرم در هر دسی‌لیتر (mg / دسی‌لیتر)
  • GGT: مقدار ۹-۴۸ U / L
  • LD: مقدار ۱۲۲-۲۲۲ U / L
  • PT: مقدار ۹.۵-۱۳.۸ ثانیه

منبع: globalhealingcenter

ارسال شده در تاریخ 31 مارس 2018 توسط آلما میر با موضوع تغذیه , سلامتی | 1,283 بازدید

برای پاکسازی کبد و خون چه خوراکی هایی مصرف کنیم؟
5 از 100 رای

اطلاعات پزشکی

اخبار پزشکی یکی از مهمترین اطلاعاتی است که امروزه باید تا حدودی از آن برخوردار باشیم. برای این منظور ما به یک بانک اطلاعات پزشکی نیاز داریم، هدف از آن حفظ و ارتقاء تندرستی، درمان بیماری‌ها و بازتوانی آسیب‌ دیدگان است. که با شناخت بیماریها،تشخیص، درمان و جلوگیری از بروز آن‌ها به انجام می‌رسد. مجله پزشکی دانشی را در اختیار شما قرار میدهد که بر روی طیف وسیعی از رشته‌ها شامل از فیزیک و زیست‌شناسی تا علوم اجتماعی، مهندسی و علوم انسانی بنا شده‌است. امروزه هدف سایت پزشکی استفاده از فناوری‌های دانش‌ مبنا و استدلال قیاسی برای رسیدن به راه‌ حل مشکلات بالینی است. اکتشافات در باب ماهیت ژن‌ها و سلول‌ها دریچه‌ای برای تعریف فیزیولوژی بر مبنای سیستم‌های مولکولی فراهم کرده‌است. این بصیرت فیزیولوژیکی راه را برای درک بهتر فرایندهای پیچیده بیماری‌ها و رویکردهای نو درمانی فراهم کرده‌است. تلاش بشر برای درمان بیماری‌ها و آسیب‌ها از دوران پیش از باستان وجود داشته‌ است و در دوران باستان نیز در کنار مذهب و گاه به عنوان بخشی از آن وجود داشته‌ است. در یونان باستان پزشکانی چون بقراط اخبار پزشکی را به عنوان دانش و فنی مجزا مطرح کردند و بنیانگذاران راهی بودند که بعدها توسط پزشکانی همچون ابن‌سینا و رازی (رازی مسلمان نبوده و تنها به توحید اعتقاد داشته یعنی موحد بوده؛ اما به اشتباه عنوان می‌شود که وی مسلمان بوده‌است) طی شد. در رنسانس با بهره‌ گیری از اطلاعات پزشکی عمومی  و اطلاعات پزشکی روز پیشرفت‌ های قابل توجهی کرد. از قرن ۱۹ آنچه به عنوان پزشکی مدرن شناخته می‌شود بنیان گذاشته شد. در اواخر قرن بیستم و دوران معاصر دانش ژنتیک رویکرد نسبت به درمان و بیماری‌ها را دچار تحولی جدی کرد به‌طوری‌ که ژنتیک پزشکی را دارای نقشی متحول‌ کننده برای پزشکی از درمان محور بودن به حفظ سلامتی دانسته‌اند. اهمیت سلامتی در بهره‌وری اجتماع و کیفیت زندگی منجر به تأسیس موسسات و قوانین شده‌است تا مسایلی همچون تحصیل و مجوزدهی به پزشکان تا نحوه استفاده از بودجه‌های درمانی در کشورها قانونمند و تنظیم شوند؛ لذا سازمان‌های پزشکی در کشورهای مختلف برای سازمان دهی و قانونمندسازی فعالیت‌های پزشکی تأسیس شده‌اند. در سایت پزشکی، پزشکان با استفاده از قضاوت بالینی، بیمار را جهت تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری ارزیابی می‌کنند. در عملکرد بالینی معمولاً مراحل شرح حال، معاینه فیزیکی، تهیه فهرست مشکلات، مشخص کردن تشخیص‌های افتراقی، بررسی‌ها (شامل آزمایش و تصویربرداری و …)، رسیدن به تشخیص و در آخر درمان انجام می‌شود. امروزه پیشرفت‌های روزمره علم و گسترش قابل توجه دامنه دانش پزشکی و شناخت بشر از بیماری‌ها منجر به تخصصی شدن پزشکی و تقسیم آن به رشته‌های مختلف شده‌است. با این حال کما کان ارائه خدمات پزشکی در بیشتر جوامع از سطح مراقبت‌های اولیه بهداشتی، با تمرکز روی اطلاعات پزشکی و سلامت و پزشکان خانواده شروع می‌شود و بسته به نیاز در سیستم ارجاع بیماران به سطوح دوم و سوم که خدمات پزشکی تخصصی‌تر را ارائه می‌دهند ارجاع می‌شوند. مجله پزشکی مدرن با انتقاداتی هم مواجه است از جمله عدم دسترسی مناطق محروم و طبقه کم درآمد بعضی جوامع به خدمات پزشکی گران‌قیمت که در این راه سازمان‌هایی همچون سازمان جهانی بهداشت با تعیین سیاست‌های جهانی و ایجاد مسئولیت در کشورها و سیاستمداران نسبت به سلامتی سعی در رفع این نقیصه را دارند.

©یک دکتر / بازنشر مطالب تنها با کسب اجازه کتبی و پرداخت هزینه بابت هر مطلب و همچنین ذکر منبع و لینک مستقیم به همان مطلب مجاز است