درمان بیماری هاسلامتی

اگر می خواهید برای اولین بار ماموگرافی انجام دهید، حتما این مقاله را بخوانید

هرچه سرطان سینه در موارد اولیه‌تر تشخیص داده شود امکان درمان سریع و بی‌دردسر آن بیشتر است. ماموگرافی عمل عکس‌برداری از سینه‌ها و تشخیص موارد مشکوک است. در سنین بالا این عمل باید مانند سایر آزمایش‌ها به‌صورت منظم صورت بگیرد در سایر موارد اگر احساس توده‌ی غیرمعمولی در سینه‌های خود داشتید باید به پزشک متخصص مراجعه کرده و عمل ماموگرافی را انجام دهید. در ادامه اطلاعاتی در مورد چگونگی انجام ماموگرافی را برایتان آورده‌ایم.

ماموگرافی

چه وقت باید ماموگرافی کنیم؟

هرگز نباید روزهای نزدیک به قاعدگی یا در زمان قاعدگی این عمل را انجام دهید، زیرا در این موقع سینه‌ها حساس‌تر هستند و هنگام انجام ماموگرافی درد خواهند گرفت. بهتر است این کار را در اولین روز بعد ازتمام شدن قاعدگی انجام دهید، اگر یائسه هستید، زمان انجام آزمایش تفاوتی ندارد.
سعی کنید صبح ها این عمل را انجام دهید.، زیرا نیازی نیست تا پایان آزمایش از مواد ضد تعریق‌ استفاده کنید. بنا به تحقیقات انجمن سرطان آمریکا، بعضی از مواد می‌تواند درنتیجه‌ی ماموگرافی اثر بگذارد، برای همین بهتر است در زمان انجام آزمایش از آن‌ها استفاده نکنید.

در زمان ماموگرافی لباس‌ مناسب بپوشید

در هنگام آزمایش تنها نیم‌تنه‌ی بالای شما باید برهنه باشد. به همین خاطر برای لباس‌های سرهمی نپوشید.

حتماً به مراکز تخصصی مراجعه کنید

ازجمله ویژگی‌های مراکز تخصصی می‌توان به این موضوع اشاره کرد که در این مراکز غیر از این کار، سونوگرافی، نمونه‌گیری بیوپسی و آزمایش‌ها دیگر هم انجام می‌دهند.
فردی که عمل ماموگرافی را برای شما انجام می‌دهد باید موقعیت قرارگیری شما و سینه‌های‌ شمارا تنظیم کند تا نقطه‌ی دقیق و مناسب را تشخیص دهد .
سپس از هر سینه دو عکس می‌گیرد. برای تشخیص سینه‌هایتان لمس می‌شود که شاید برای برخی افراد ناراحت‌کننده باشد.
به‌طورکلی اشتباهات در این زمینه کم است و هر عکس بیشتر از چند ثانیه زمان نمی‌برد. موقع عکس‌برداری، هر سینه، حدود ۱۰ ثانیه تحت‌فشار قرار می‌گیرد.
در دستگاه‌های پیشرفته‌ی ماموگرافی این زمان کمتر است.

آیا انجام این کار دردناک است؟

میزان درد در افراد مختلف متفاوت است. در هنگام ماموگرافی سینه‌ها به‌قدری فشرده می‌شوند که در کمترین ضخامت قرار بگیرند و عکس واضح‌تری از آن‌ها گرفته شود.
باید توجه داشته باشید که امروزه فناوری دارد به سویی پیش می‌رود که شما راحت‌ترین حالت را در زمان انجام آزمایش‌ها تجربه کنید بنابراین در هنگام انجام آزمایش نگران نباشید و به فناوری‌های جدید و پیشرفته اعتماد کنید.
برای کاهش میزان درد می‌توانید از ایبوپروفن استفاده کنید، اما مقدار زیادی کافئین استفاده نکنید. زیرا ممکن است براثر مصرف کافئین ، حساسیت سینه‌های شما بیشتر شود، هرچند البته این موضوع ثابت‌شده نیست.

از تعداد عکس‌های بیشتر نترسید

به‌طورکلی در ماموگرافی‌های معمول از هر سینه دو بار عکس گرفته می‌شود که درنهایت می‌شود ۴ عکس. اما اگر پروتز سینه و یا کاشت و ایمپلنت سینه داشته باشید، یعنی سینه‌های شما غیرمعمول باشد ممکن است تعداد بیشتری در حدود ۸ عکس گرفته شود. گاهی عضله شما در حالت بدی قرار داشته و یا پوستتان مانع از عکس‌برداری واضح شده که در چنین حالتی تعداد بیشتری عکس می‌گیرند. البته نگران نباشید چراکه اشعه ماموگرافی ضعیف است و آسیبی به شما وارد نمی‌شود.

نگران نتیجه آزمایش نباشید

معمولاً ۹۰ درصد افرادی که ماموگرافی می‌کنند دارای سینه‌های نرمال هستند. تنها ۱۰ درصد از افراد هستند که ممکن است درنتیجه‌ی ماموگرافی آن‌ها مورد مشکوکی دیده شود. این موارد با جزئیات توسط مسئول ماموگرافی برای پزشک متخصص نوشته می‌شود.
این موضوع نشان‌دهنده‌ی این نیست که شما سرطان دارید. در بیشتر موارد ممکن است برای بررسی دقیق‌تر از شما سونوگرافی انجام شود یا پس از ۶ ماه، مجدداً ماموگرافی بگیرند. از این ۱۰ درصد مشکوک تنها ۱ درصد احتمال وجود مشکل در سینه‌هایشان وجود دارد. که از آن‌یک درصد هم تنها یک‌چهارمشان سرطان سینه‌دارند. بنابراین اصلاً نگران نتیجه نباشید.

 

افراد با سینه های متراکم

افرادی که دارای سینه‌هایی با بافت متراکم هستند به آزمایش‌های دقیق‌تر نیاز دارند.
تراکم بافت سینه‌ها موجب می‌شود بررسی نتایج ماموگرافی دشوارتر باشد، به همین خاطر این کار باید با دقت بیشتری انجام شود. به‌طورکلی، چهار دسته تراکم بافت وجود دارد و عموماً با بالا رفتن سن کاهش می‌یابد، آن دودسته از زنان که بافت سینه‌هایشان متراکم‌تر است باید آزمایش‌های بیشتری انجام دهند.
برای دور کردن استرس پس از انجام عمل ماموگرافی می‌توانید برنامه‌های تفریحی و یا یک صبحانه‌ی دسته‌جمعی با اعضای خانواده را برنامه‌ریزی کنید.

 

منبع: prevention

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا