درمان بیماری هاسلامتی

مراقبت های اولیه بیماری خروسک و روش های درمان خانگی آن

در صورتی که فرزند شما به علائمی شبیه سرماخوردگی دچار شده است و کم‌کم سرفه های خشک و گوش‌خراش در او نمایان می شود، زمان خوابیدن به‌سختی نفس می‌کشد یا کمی تب دارد. اینها دیگر علائم سرماخوردگی نیستند و باید بدانید که کودک‌تان احتمالا به خروسک دچار شده است. خوشبختانه امروزه این بیماری دیگر به‌اندازه‌ی گذشته خطرناک نیست و انجام واکسیناسیون سرخچه، سرخک و دیفتری موجب شده است که کودکان دیگر به خروسک شدید و خطرناک مبتلا نشوند. این بیماری معمولا در عرض یک هفته و با درمان‌های خانگی بدون هیچ مشکلی برطرف می‌شود، اما اگر علائم آن همچنان پابرجا بود یا تشدید شد، حتما به پزشک مراجعه کنید، چون در موارد شدید ممکن است باعث بروز مشکلات تنفسی جدی شود. در این مطلب، شما را با علل بیماری خروسک، علائم و روش‌های درمان خانگی آن آشنا می‌کنیم.

خروسک

درمان خانگی خروسک 

خروسک می‌تواند برای کودک شما آزاردهنده و ناراحت‌کننده باشد اما اکثر موارد خفیف این بیماری در خانه درمان می‌شوند. با ۴ روش زیر می‌توانید کاری کنید که کودک‌ بیمارتان بیشتر احساس راحتی کند:

۱. او را در آرامش نگه دارید

این بیماری باعث می‌شود راه‌های هوایی کودک شما ملتهب و تنگ شوند. این مسئله می‌تواند نفس کشیدن را برای او دشوار سازد. اما هر چه او بیشتر گریه کند و هیجان‌زده شود، علائمش بدتر خواهند شد. سعی کنید کودک‌تان را تا حد ممکن آرام نگه دارید. می‌توانید برای او آواز بخوانید، او را بغل کنید و برایش داستان تعریف کنید تا آرام شود.

۲. سعی کنید هوا را مرطوب کنید

برای مرطوب کردن هوای خشک، از یک دستگاه بخور سرد استفاده کنید. اگر دستگاه بخور ندارید، دوش آب داغ را در حمام باز بگذارید. وقتی هوای حمام پر از بخار شد، به‌مدت ۱۰ دقیقه با کودک‌تان در حمام بنشینید. این کار می‌تواند به تسکین سرفه های او کمک کند. اگر هوای بیرون سرد است، برای چند دقیقه یکی از درها یا پنجره‌ها را باز بگذارید. هوای تمیز و خنک نیز ممکن است به تسکین علائم او کمک کند. همچنین می‌توانید درحالی‌که پنجره‌های ماشین پایین است، کودک‌تان را برای هواخوری با ماشین بیرون ببرید.

۳. به او مایعات بدهید

اگر کودک‌تان خروسک دارد، مهم است که او را هیدراته نگه دارید. مایعات شفاف و گرم می‌توانند به شل کردن مخاط و برداشتن فشار از روی طناب‌های صوتی او کمک کنند. اگر او خیلی کوچک یا بیش‌ازحد بداخلاق است، با استفاده از یک قاشق یا قطره‌چکان کم‌کم به او مایعات بدهید.

۴. سر او را بالا نگه دارید

در هنگام خواب کودک یک بالش اضافه زیر سر او قرار دهید تا سرش کمی بالاتر بیاید. اما برای کودکان زیر ۱۲ ماه از بالش استفاده نکنید. همچنین بهتر است در این گونه مواقع با کودک‌تان در یک اتاق بخوابید تا اگر دچار مشکلات تنفسی شد، بلافاصله متوجه شوید.

به این طریق می توانید مراقبت های اولیه بیماری خروسک را در منزل انجام دهید.

با مشاهده ی این موارد با پزشک تماس بگیرید

در صورتی که بیماری بیش از ۳ تا ۵ روز طول کشید یا بدتر شد، سعی نکنید او را در خانه درمان کنید.

در موارد زیر فورا به پزشک مراجعه کنید:

در صورتی که  فرزند دچار خس خس سینه است یا در هنگام تنفس، یک صدای زیر تولید می‌کند

در صورتی که  فرزند  آبریزش دهان دارد یا در بلعیدن دچار اشکال شده است

در صورتی که  فرزند بداخلاق، تحریک‌پذیر یا ناراحت است

در صورتی که  فرزند به‌سختی نفس می‌کشد؛

در صورتی که  فرزند عضلات قفسه‌ی سینه یا گردن کودک‌تان در هنگام تنفس به داخل کشیده می‌شود

در صورتی که  فرزند خواب‌آلود و دچار خستگی شدید است یا به‌سختی از خواب بیدار می‌شود

در صورتی که  فرزند شما در اطراف لب‌ها، زیر بینی، دهان یا دور ناخن‌هایش آبی یا تیره شده است

اگر ادرارش بسیار کم شده است و دچار کم‌آبی بدن شده است

 

منبع : webmd

در صورتی که می خواهید اطلاعات بیشتری پیرامون بیماری خروسک به دست آورید می توانید مقاله زیر را مطالعه فرمایید.

همه چیز پیرامون بیماری خروسک در کودکان؛ علائم تشخیص، انواع و علت ابتلا به آن ها

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا