سرطان کبد یک نوع از سرطان است که از کبد شروع می شود. بعضی از سرطان ها در خارج از کبد گسترش می یابند و این منطقه را نیز درگیر می کنند اما توجه داشته باشید که فقط نام سرطانی که از کبد آغاز شود ، سرطان کبد می باشد . در این نوشتار به بررسی علائم و علل ابتلا به این بیماری پرداخته ایم . با ما همراه باشید
نکاتی کلی در مورد سرطان کبد
نرخ درمان موفقیت آمیز برای این بیماری بسیار کم می باشد.
عوامل مهم ایجاد این بیماری : مصرف بیش از حد الکل ، دیابت و هپاتیت
آثار و نشانه های این بیماری معمولا تا زمان پیشرفته شدن بیماری نمایان نخواهد شد .
گزینه های درمان سرطان کبد عبارتند از جراحی و پیوند کبد.
علائم سرطان کبد
علائم و نشانه های این سرطان تا زمانی که سرطان به مرحله پیشرفته نرسد ، نمایانگر نخواهند شد .
از جمله علائم مهم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- زردی و رنگ پریدگی پوست
- درد شکم
- کاهش وزن شدید و به طور ناگهانی
- تورم کبد
- خستگی
- حالت تهوع و استفراغ
- کمر درد
- خارش پوست
- تب
علل ایجاد سرطان کبد
علت دقیق این نوع از سرطان شناخته نشده است. به گفته انجمن سرطان آمریکا، هپاتیت C شایع ترین علت این بیماری در ایالات متحده است. افرادی که هر دو هپاتیت B یا C دارند، خطر ابتلا به سرطان کبد به میزان قابل توجهی بیشتر از سایر افراد سالم آن ها را تهدید می کند. برخی از بیماری های کبدی نیز می توانند علل ارثی داشته باشند. برای مطالعه درباره کبد چرب کلیک کنید .
سایر عوامل خطر ابتلا به سرطان کبد عبارتند از:
دیابت نوع ۲: افرادی که مبتلا به دیابت هستند، به خصوص اگر مبتلا به هپاتیت نیز هستند، یا به طور منظم الکل مصرف کنند، خطر ابتلا به این بیماری را بسیار افزایش می دهند .
سابقه خانوادگی: اگر مادر، پدر، برادر یا خواهر فرد سرطان کبد داشته باشد، این فرد احتمال بیشتری ابتلا به سرطان را نسبت به دیگران دارد.
مصرف بی رویه ی الکل : مصرف الکل به طور مرتب و در مقدار بیش از حد یکی از علل عمده بیماری های کبدی در ایالات متحده است.
چاقی: چاق شدن خطر ابتلا به بسیاری از سرطان ها از جمله سرطان کبد را افزایش می دهد.
مصرف دخانیات : افراد مبتلا به هپاتیت B یا C در صورتی که سیگار می کشند، خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش می دهند.
جنسیت: آمار ابتلای مردان به این بیماری نسبت به زنان بیشتر است . بعضی از کارشناسان معتقدند که این امر به دلیل جنسیت نیست بلکه به علت شیوه و سبک زندگی بستگی دارد. به عنوان مثال به طور متوسط مردان نسبت به زنان بیشتر سیگار می کشند و بیشتر الکل می نوشند .
ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن : افراد مبتلا به سیستم ایمنی ضعیف مانند افرادی که مبتلا به HIV / AIDS هستند بیشتر در معرض آسیب هستند . در این افراد خطر ابتلا به سرطان کبد نزدیک به ۵ برابر انسان هایی با سیستم ایمنی سالم و قوی می باشد .
افرادی که احتمال ابتلا در آن ها طبق شرایط توضیح داده شده است باید به طور مرتب برای معاینه مراجعه کنند زیرا شناسایی بیماری پیش از آن که پیشرفته شود بسیار مفید خواهد بود و شانس درمان نیز به مراتب بالا تر می رود .
منبع : medicalnewstoday