بیماری کلامیدیا ؛ روش های درمان، تشخیص و نشانه های این عارضه مقاربتی

کلامیدیا یکی از بیماری های مقاربتی است که می تواند به راحتی انتقال یابد. این بیماری با آنتی بیوتیک ها درمان می شود. در این مطلب به نشانه ها،تشخیص و درمان بیماری خواهیم پرداخت

قبل از بروز علائم و نشانه های کلامیدیا ، این بیماری به راحتی قابل تشخیص نیست. اما می توان پس از این که علائم آن مشخص شد به تشخیص و درمان آن پرداخت. از جمله نشانه های آن می توان به گزینه های زیر اشاره کرد.

علائم کلامیدیا در زنان

ترشحات غیر طبیعی از واژن که ممکن است بوی بدی نیز داشته باشد.
خونریزی بین قاعدگی ها
دوره های قاعدگی دردناک
شکم درد همراه با تب
درد در هنگام رابطه جنسی
خارش و سوزش در داخل و یا اطراف واژن
ادرار دردناک

علائم کلامیدیا در مردان

ترشح مقدار کمی مایع روشن و یا کدر از نوک آلت تناسلی مردانه
ادرار دردناک
خارش و سوزش در اطراف نوک آلت تناسلی (مجرای خروجی آلت تناسلی)
درد و ورم در اطراف بیضه ها

روش تشخیص کلامیدیا

روش های مختلفی برای تشخیص این بیماری وجود دارد. اما در ابتدا پزشک از ادرار مرد و دهانه واژن زن نمونه برداری می کند تا بتواند مشکلات را تشخیص دهد. آزمایش های دیگری نیز وجود دارند که به کمک آنها می توان ادرار را از نظر وجود باکتری و یا عدم آن بررسی کرد.

روش درمان کلامیدیا

زمانی که در تشخیص کلامیدیا به قطعیت رسیدید و نتایج آزمایش مثبت شد، پزشک دارو های آنتی بیوتیک تجویز می کند. البته باید توجه کنید که نباید به هیچ عنوان به طور سر خود دارو مصرف کنید چرا که موجب بدتر شدن بیماری خواهد شد.

با کمک روش های درمانی، عفونت باید در عرض یک تا دو هفته از بین برود. بسیار مهم است که شما تا آخر آنتی بیوتیک های تجویز شده ی پزشکتان را (حتی اگر احساس می کنید که کاملا درمان شده اید) مصرف کنید.

ممکن است زنان مبتلا به عفونت کلامیدیای شدید، مجبور به بستری و استفاده از آنتی بیوتیک های تزریقی و همچنین مسکن ها شوند.

بعد از سپری کردن دوره های درمانی، انجام مجدد آزمایش ها برای اطمینان از برطرف شدن کامل عفونت الزامیست. این حالت در صورتی که هنوز مطمئن نیستید که شریک جنسی شما به طور کامل درمان شده است اهمیت بیشتری پیدا می کند. تا زمانی که به طور کامل از درمان هر دو (شما و شریک جنسیتان) مطمئن نشده اید، رابطه جنسی نداشته باشید.

اگر برای درمان کلامیدیا اقدام نکنید ممکن است چندین مشکل مختلف به وجود بیاید:

در زنان: اگر کلامیدیا بدون درمان رها شود، شما در معرض ابتلا به عفونت های لگن قرار می گیرید که می تواند منجر به آسیب دیدن لوله های اتصال تخمدان به رحم، و یا حتی ممکن است منجر به نازایی شود. عفونت کلامیدیای درمان نشده، می تواند خطر بارداری خارج رحمی را افزایش دهد. علاوه بر این، کلامیدیا می تواند باعث تولد زودرس شود و یا عفونت در هنگام زایمان از طریق مادر به نوزاد منتقل شده و منجر به عفونت چشم، کوری و یا پنومونی (pneumonia) در نوزاد شود.
در مردان: کلامیدیای درمان نشده در مردان می تواند منجر به بیماری ای به نام اورتریت غیرگنوکوکی (NGU) که یک نوع عفونت مجاری ادراریست شود. همچنین می تواند منجر به اپیدیدیمیت (epididymitis – عفونت مجرایی که اسپرم را از بیضه ها به بیرون منتقل می کند – اپیدیدیم) و یا پروکتیت (proctitis – التهاب راست روده) شود.

روش های پیشگیری از کلامیدیا

هنگام رابطه جنسی از کاندوم استفاده کنید و بعد از اتمام رابطه کاندوم را دور بیاندازید.
پایبندی به خانواده و داشتن فقط یک شریک جنسی.
اگر فکر می کنید که به عفونت کلامیدیا دچار شده اید، قبل از هر گونه تماس جنسی به پزشک مراجعه کنید.

در صورت مشاهده هر گونه علائمی در آلت تناسلی مانند ترشحات، سوزش هنگام ادرار، درد غیر معمول و یا اختلالات پوستی از داشتن هر گونه رابطه جنسی پرهیز کرده و بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. اگر پزشک عفونت کلامیدیا و یا هر گونه بیماری مقاربتی دیگری را تشخیص داد باید به شریک یا شریک های جنسی خود خبر دهید تا آنها نیز برای تشخیص و درمان این بیماری اقدام کنند.

از آنجا که کلامیدیا اغلب علائم خاصی ندارد، لذا افراد آلوده به این بیماری ممکن است ندانسته آن را منتقل کنند. پزشکان توصیه می کنند در صورتی که بیش از یک شریک جنسی دارید، حتی اگر هیچ علائمی از این بیماری را ندارید، به طور منظم برای بیماری کلامیدیا آزمایش دهید.

اغلب عفونت کلامیدیا علائم خاصی ندارد. اما اگر این علائم بروز کنند می توانند شامل موارد زیر باشند:

در مردان:

ترشح بی رنگ و یا زرد کمرنگ از نوک آلت تناسلی مردانه
تکرر ادرار و سوزش ادرار
قرمز شدن نوک آلت تناسی مردانه

در زنان:

احساس ناراحتی خفیف که ممکن است با گرفتگی های حین قاعدگی اشتباه گرفته شود.
ترشحاتی از واژن که ممکن است بد بو نیز باشند.
خونریزی در بین قاعدگی ها
قاعدگی های دردناک
احساس درد در هنگام رابطه جنسی
خارش و یا سوزش در داخل و یا اطراف واژن
درد در هنگام دفع ادرار

بعد از مشاهده هر کدام از علائم بالا بلافاصله به پزشک مراجعه کنید زیرا که کلامیدیای پیشرفته، به ویژه در زنان، می تواند منجر به نازایی شود.

اگر زنان تب بالا و سایر علائم شبیه به آنفلوانزا مانند لرز، درد در پشت، کاهش وزن و اسهال همراه با درد شدید در لگن، خونریزی بعد از رابطه جنسی، حالت تهوع شدید و کمر درد شدید را در زمانی معین تجربه کردند، ممکن است به التهاب شدید لگن مبتلا شده باشند که این حالت یکی از عوارض جدی بیماری کلامیدیا بوده که می تواند به نازایی منجر شود.

به ندرت، عفونت کلامیدیا در دستگاه تناسلی می تواند باعث ورم مفاصل همراه با ضایعات پوستی و التهاب چشم و مجرای ادرار (سندرم رایتر-Reite`s Syndrome) شود

منبع : Webmd

ارسال شده در تاریخ 11 مارس 2018 توسط آلما میر با موضوع درمان , سلامتی | 873 بازدید

بیماری کلامیدیا ؛ روش های درمان، تشخیص و نشانه های این عارضه مقاربتی
5 از 100 رای

اطلاعات پزشکی

اخبار پزشکی یکی از مهمترین اطلاعاتی است که امروزه باید تا حدودی از آن برخوردار باشیم. برای این منظور ما به یک بانک اطلاعات پزشکی نیاز داریم، هدف از آن حفظ و ارتقاء تندرستی، درمان بیماری‌ها و بازتوانی آسیب‌ دیدگان است. که با شناخت بیماریها،تشخیص، درمان و جلوگیری از بروز آن‌ها به انجام می‌رسد. مجله پزشکی دانشی را در اختیار شما قرار میدهد که بر روی طیف وسیعی از رشته‌ها شامل از فیزیک و زیست‌شناسی تا علوم اجتماعی، مهندسی و علوم انسانی بنا شده‌است. امروزه هدف سایت پزشکی استفاده از فناوری‌های دانش‌ مبنا و استدلال قیاسی برای رسیدن به راه‌ حل مشکلات بالینی است. اکتشافات در باب ماهیت ژن‌ها و سلول‌ها دریچه‌ای برای تعریف فیزیولوژی بر مبنای سیستم‌های مولکولی فراهم کرده‌است. این بصیرت فیزیولوژیکی راه را برای درک بهتر فرایندهای پیچیده بیماری‌ها و رویکردهای نو درمانی فراهم کرده‌است. تلاش بشر برای درمان بیماری‌ها و آسیب‌ها از دوران پیش از باستان وجود داشته‌ است و در دوران باستان نیز در کنار مذهب و گاه به عنوان بخشی از آن وجود داشته‌ است. در یونان باستان پزشکانی چون بقراط اخبار پزشکی را به عنوان دانش و فنی مجزا مطرح کردند و بنیانگذاران راهی بودند که بعدها توسط پزشکانی همچون ابن‌سینا و رازی (رازی مسلمان نبوده و تنها به توحید اعتقاد داشته یعنی موحد بوده؛ اما به اشتباه عنوان می‌شود که وی مسلمان بوده‌است) طی شد. در رنسانس با بهره‌ گیری از اطلاعات پزشکی عمومی  و اطلاعات پزشکی روز پیشرفت‌ های قابل توجهی کرد. از قرن ۱۹ آنچه به عنوان پزشکی مدرن شناخته می‌شود بنیان گذاشته شد. در اواخر قرن بیستم و دوران معاصر دانش ژنتیک رویکرد نسبت به درمان و بیماری‌ها را دچار تحولی جدی کرد به‌طوری‌ که ژنتیک پزشکی را دارای نقشی متحول‌ کننده برای پزشکی از درمان محور بودن به حفظ سلامتی دانسته‌اند. اهمیت سلامتی در بهره‌وری اجتماع و کیفیت زندگی منجر به تأسیس موسسات و قوانین شده‌است تا مسایلی همچون تحصیل و مجوزدهی به پزشکان تا نحوه استفاده از بودجه‌های درمانی در کشورها قانونمند و تنظیم شوند؛ لذا سازمان‌های پزشکی در کشورهای مختلف برای سازمان دهی و قانونمندسازی فعالیت‌های پزشکی تأسیس شده‌اند. در سایت پزشکی، پزشکان با استفاده از قضاوت بالینی، بیمار را جهت تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری ارزیابی می‌کنند. در عملکرد بالینی معمولاً مراحل شرح حال، معاینه فیزیکی، تهیه فهرست مشکلات، مشخص کردن تشخیص‌های افتراقی، بررسی‌ها (شامل آزمایش و تصویربرداری و …)، رسیدن به تشخیص و در آخر درمان انجام می‌شود. امروزه پیشرفت‌های روزمره علم و گسترش قابل توجه دامنه دانش پزشکی و شناخت بشر از بیماری‌ها منجر به تخصصی شدن پزشکی و تقسیم آن به رشته‌های مختلف شده‌است. با این حال کما کان ارائه خدمات پزشکی در بیشتر جوامع از سطح مراقبت‌های اولیه بهداشتی، با تمرکز روی اطلاعات پزشکی و سلامت و پزشکان خانواده شروع می‌شود و بسته به نیاز در سیستم ارجاع بیماران به سطوح دوم و سوم که خدمات پزشکی تخصصی‌تر را ارائه می‌دهند ارجاع می‌شوند. مجله پزشکی مدرن با انتقاداتی هم مواجه است از جمله عدم دسترسی مناطق محروم و طبقه کم درآمد بعضی جوامع به خدمات پزشکی گران‌قیمت که در این راه سازمان‌هایی همچون سازمان جهانی بهداشت با تعیین سیاست‌های جهانی و ایجاد مسئولیت در کشورها و سیاستمداران نسبت به سلامتی سعی در رفع این نقیصه را دارند.

©یک دکتر / بازنشر مطالب تنها با کسب اجازه کتبی و پرداخت هزینه بابت هر مطلب و همچنین ذکر منبع و لینک مستقیم به همان مطلب مجاز است