درمان بیماری هاسلامتی

بیماری بزرگی پروستات ؛ علائم بزرگی پروستات و راه های درمان آن

بیماری بزرگی پروستات چیست؟

بیماری بزرگی پروستات یک بیماری شایع در مردان است که اغلب پس از ۵۰ سالگی علایم آن ظاهر می شود. از علایم اصلی این بیماری تکرر ادرار ، یا ادرار خونی ، فوریت در دفع ادرار، احساس ماندن ادرار در مثانه پس از دفع ادرار، قطع و وصل شدن ادرار، مشکل در دفع ادرار که شبیه به عفونت ادراری باعث ناراحتی فرد می شود.

برای تشخیص زود هنگام این بیماری توصیه می شود که مردان قبل از سن ۵۰ سالگی و به طور منظم معاینه دوره ای و غربالگری را انجام دهند. سن شروع غربالگری در مردانی که سابقه این بیماری را در وابستگان درجه یک خود دارند یعنی عامل وراثت را دارند حتی باید زودتر شروع شود. پزشکان متخصص ارولوژیست توصیه می کنند که در صورت داشتن هر کدام از علایم و مشکل در دفع ادرار هر چه سریعتر به پزشک مراجعه شود.

زیرا تشخیص زودهنگام این بیماری باعث درمان ساده تر بیماری خواهد شد و از پیشرفت و سخت شدن درمان و حتی از سرطانی شدن عضو جلوگیری می کند. این بیماری به دو صورت بزرگی خوش خیم و بدخیم پروستات ظاهر می شود.

از آنجا که علایم این بیماری شباهت زیادی با دیگر بیماری ها مانند بیماری های کلیه یا عفونت یا سرطان مثانه دارد پس حتما باید جدی گرفته شود.

غده پروستات

در واقع پروستات یک غده در بدن مردان است که بین مثانه و پیشابراه قرار دارد. این غده مایعی می سازد که سبب حیات اسپرم ها در خارج بدن می شود. اهمیت این غده در توانایی باروری مردان است و در مسایل جنسی آن ها نقشی ندارد.

این غده در حالت طبیعی کوچک و به اندازه یک گردو است. اغلب با بالا رفتن سن مردان این غده شروع می کند به بزرگ تر شدن به گونه ای که به پیشابراه فشار می آورد و گاهی حتی باعث مسدود شدن آن می شود و دفع ادرار را سخت یا غیرممکن می کند.

دلایل بزرگی پروستات چیست؟

از دلایل این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• بالا رفتن سن
• رژیم غذایی پر چرب
• سر و کار داشتن با فلزات سنگین همانند اورانیوم
• وراثت
• نژاد
• سیگار
• کم تحرکی و ورزش نکردن

پروسه درمانی بزرگی پروستات

از انجاییکه این بیماری به دو صورت سرطانی و یا خوش خیم بروز می کند راه های درمانی متفاوتی دارد. در حالت سرطانی شدن غده پروستات به طور غیر طبیعی و غیر قابل کنترلی سلول تکثیر می کند. درمان های این بیماری از راه هایی مثل درمان های دارویی ، جراحی های سبک تا خارج کردن کامل پروستات متفاوت است.

در صورتی که پروستان بزرگی (هایپرپلازی) خوش خیم داشته باشد و خیلی سریع تشخیص داده باشد درمان دارویی می شود اما پس از قطع دارو مجددا پروستان شروع می کند به بزرگ شدن. از اصلی ترین داروهای تجویزی برای این بیماری پرازوسین و فیناستراید است.

اگر درمان دارویی موثر نباشد و یا ناراحتی فرد را در دفع ادرار رفع نکند درمان جراحی به فرد توصیه خواهد شد. بسته به میزان پیشرفت بیماری ممکن است پزشک اورولوژیست درمانی مثل تراشیدن یا برداشتن بخشی از پروستات را پیشنهاد می کند که توسط جراحی قسمت میانی پروستات تراشیده می شود.

این درمان درمان باز نیست و بیمار به زودی مرخص می شود. اما اگر پروستات بسیار بزرگ شده باشد جراحی باز انجام خواهد شد به این صورت که از طریق برشی در پایین شکم و زیر مثانه غده پروستات به طور کامل از بدن فرد خارج می شود و جرای ادرار به مثانه متصل می شود.

از عوارض پس از جراحی پروستات می توان ادرار خونی، عفونت ادارای ، گاهی بی اختیاری ادرار و کاهش فعالیت جنسی را نام برد.

از دیگر درمان ها می توان به موارد زیر اشاره داشت:
• درمان با لیزر
• استفاده از فراصوت متمرکز شده با شدت زیاد
• درمان توسط دمای مایکرویو
• درمان با تبخیر الکتریکی

راه های پیشگیری بیماری بزرگی پروستات

بیماری بزرگی پروستات همانند دیگر بیماری ها راه های پیشگیری دارد که بیشتر به تغییر سبک زندگی بر می گردد.

که شامل داشتن برنامه غذایی متعادل از قبیل غذاهای کم چرب و با مقدار کلسیم کم ، مصرف ویتامین سی کافی، پرهیز از مصرف مکمل ها به خصوص مکمل های حاوی روی، مصرف ماهی تازه، مصرف مداوم چای سبز، و میوه و سبزیجات و به خصوص گوجه فرنگی که اثر آن در پیشگیری از بزرگی پروستات اثبات شده است ، نداشتن روابط جنسی بی بند و بار، حذف سیگار است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا