گاهی اوقات با مشاهده ی یک موسیقیدان در حال اجرای زنده در ذهن خود می اندیشیم که آن ها ابر قدرت هستند . در حال حاضر، تحقیقات جدید نشان می دهد که آموزش کوتاه مدت موسیقی موجب افزایش جریان خون در نیمکره چپ مغز می شود . اما موسیقی برای شنوندگان نیز مزایایی دارد . در ادامه این نوشتار به تاثیر موسیقی بر ذهن می پردازیم .
تاثیر موسیقی بر ذهن چیست؟
در ادامه چهار تاثیر موسیقی بر ذهن را مورد بررسی قرار داده ایم .
۱٫ موسیقی شاد / غم انگیز برروی ذهن و افکار ما اثر می گذارد .
با شنیدن و یا نواختن یک قطعه موزیک مغز شما تصمیم می یگرد که این یک موسیقی شاد است و یا غمگین . حتی یک قطعه کوتاه نیز می تواند بر روی مغز شما تاثیر بگذارد . طبق تحقیقات انجام شده پس از شنیدن یک قطعه موسیقی ، واکنش فرد به جملات خنثی متفاوت خواهد بود . به عنوان مثال اگر یک قطعه موسیقی شاد گوش داده باشید ، برداشت شما از جمله ی خنثی مثبت و مغزتان آن جمله را به شادی تفسیر می کند و برعکس این قضیه نیز صدق می کند . شاد و یا غمگین بودن موسیقی که گوش می دهید حتی بر روی شاداب و یا افسرده بودن چهره و صورت شما نیز موثر می باشد .
۲٫ موسیقی می تواند محرکی برای قوه ی تخیل و خلاقیت باشد .
بیشتر مردم دوست دارند هنگام انجام فعالیت های روزانه ی خود به موسیقی گوش دهند .
اما زمانی که شما در حال انجام کاری هستید که نیاز به خلاقیت دارد ، موسیقی با صدای بلند نمی تواند گزینه ی مناسبی برای شما باشد . موسیقی آرامش بخش و با صدای ملایم می تواند سبب تقویت خلاقیت فرد در هنگام انجام کار شود . موسیقی با صدای بلند تمرکز و خلاقیت ما را از بیسن می برد زیرا غرق در موسیقی می شویم و تفکر لازم برای پردازش کار را از دست می دهیم .
۳٫ سلیقه موسیقیایی ما می تواند تعیین کننده ی شخصیت ما نیز باشد.
مطالعات نشان داده است که بیشتر زوج ها برای شناخت یکدیگر به بررسی لیست ۱۰ آهنگ مورد علاقه طرف مقابل می پردازند . این تحقیق بر روی ۵ ویژگی شخصیتی انجام شده است که عبارتند از : ریسک پذیر بودن برای کسب تجربه ، برونگرایی ، توافق پذیری ، سخت گیر بودن و ثبات احساسی داشتن
در این جا به نتایج این تحقیق اشاره خواهیم کرد :
طرفداران Blues ( نوعی از موسیقی جاز) : دارای اعتماد به نفس بالا ، خلاق، برونگرا ، مهربان و راحت هستند .
طرفداران جاز : دارای اعتماد به نفس بالا، خلاق ، برونگرا و راحت هستند .
طرفداران موسیقی کلاسیک : دارای اعتماد به نفس بالا ، خلاق ، درونگرا و ساده هستند.
طرفداران رپ : دارای عزت نفس بالا و برونگرا هستند .
طرفداران راک و هوی متال : دارای اعتماد به نفس پایین ، خلاق و آرام هستند اما سخت کوشی زیادی در آن ها دیده نمی شود.
۴٫ گوش دادن به موسیقی در هنگام ورزش
از سال ۱۹۱۱ محققان به این نتیجه دست یافتند که گوش دادن به موسیقی در هنگام ورزش راندمان و کارایی را به شدت افزایش می دهد . علت این اتفاق دور شدن ذهن از خستگی توسط موسیقی به شمار می رود. هم چنین موسیقی انرژی را افزایش داده و سیگنال های خستگی را که از سمت مغز ارسال می شوند ، کاهش می دهد.
منبع : bufferapp