سلامتی

با ۷ مورد از اصلی ترین علائم نشان دهنده ی تومور مغزی آشنا شوید

مغز انسان تمامی اطلاعات قسمت های مختلف بدن را کنترل می‌کند. تومور مغزی در شکل‌ها و اندازه‌های گوناگون به وجود می آید و با توجه به محلی که در آن رشد کرده ، علائم مختلفی دارد. مثلا اگر تومور شما در قسمتی از سر باشد که حرکات بازوها و بینایی شما را کنترل می‌کند، علائم تومور مغزی در این ناحیه می‌تواند ضعف اندام و تاری دید باشد. در این مقاله با برخی علائم تومور مغزی اشنا می شویم.

تومور مغزی

تشنج

تشنج از اولین و رایج ترین نشانه های وجود تومور است. تومور تحریکاتی را ایجاد می‌کند که باعث فعالیت کنترل‌نشدنیِ عصب‌های مغزی می‌شود. در نتیجه فرد حرکات غیرمعمول از خود نشان می‌دهد. همانند تومور، تشنج هم انواع مختلفی دارد. ممکن است تمام بدن شروع به تشنج کند یا فقط یک اندام یا بخشی از صورت دچار حرکات ناگهانی و سریع شود.

ناتوانی

در صورتی که در انجام کارهای ساده‌ای مانند استفاده از دسته‌کلید دچار مشکل می‌شوید، و زمان راه رفتن دچار مشکل هستید، نمی‌توانید تعادل‌تان را حفظ کنید یا با بازو، پاها و دست‌هایتان درگیر هستید، تمامی این موارد می‌تواند از علائم تومور مغزی باشد. مشکل در تکلم، بلع یا کنترل حالات چهره هم از مواردی است که می‌تواند نشان‌دهنده‌ی وجود مشکلی در سر شما باشد.

بی‌حسی

این مشکل در قسمتی از بدن یا صورت می‌تواند نشانه‌ای از تومور مغزی باشد. مخصوصااگر تومور مغزی روی قسمت ساقه‌ی مغز یعنی قسمتی که مغز با طناب نخاعی در ارتباط است، به وجود بیاید، باعث ایجاد بی‌حسی و حرکات نامنظم می‌شود.

مشکل حافظه 

برخی معتقدند که تومورهای مغزی می‌توانند یک تغییر بزرگ در رفتار و شخصیت فرد ایجاد کنند، اما این موضوع چندان رایج نیست. کسانی که تومور دارند بیشتر درگیر یادآوری اتفاقات، احساس سردرگمی و موضوعات غیرعاطفی هستند.

حالت تهوع

داشتن حالت تهوع یا ناراحتی در معده مخصوصا اگر علت مشخصی نداشته باشد، می‌تواند از علائم تومور مغزی باشد.

تغییر دید

تاری دید، دوبینی و از بین رفتن دید، همه می توانند به علت وجود تومور مغزی باشند. حتی ممکن است نقاط یا اشکال متحرکی را ببینید که به آنها اورا یا همان تشعشع نورانی می‌گویند.

سردرد 

نگران این مورد نباشید. برخلاف آن چیزی که بیشتر ما تصور می‌کنیم، سردرد معمولا از علائم اولیه‌ی تومور مغزی به حساب نمی اید. ممکن است که سردرد از علائم تومورهای بزرگ باشد ولی به‌عنوان یک علامت اولیه‌ی فوری نیست.

 

بعضی از مشکلات ژنتیکی می‌تواند باعث به وجود آمدن تومور مغزی شود. اما بیشتر تومورهای مغزی در افرادی دیده می شود  که نه عوامل خطرآفرین شناخته‌شده‌ای داشته‌اند و نه مستعد ابتلا به آن بوده‌اند. با وجود اینکه هر فردی می‌تواند مبتلا به تومور مغزی شود، اما احتمال ابتلای کودکان و افراد بالای ۶۰ سال به تومور مغزی بیشتر است.

مخالف با عقیده ی بیشتر افراد  تلفن همراه نمی‌تواند یک عامل خطرناک برای ایجاد تومور باشد. هیچ سند علمی وجود ندارد که بتواند ارتباط بین استفاده از تلفن همراه و تومور مغزی را تأیید کند.

درمان‌های معمول برای تومورهای مغزی بزرگ و بدخیم شامل موارد زیر است :

عمل جراحی

دارودرمانی

اشعه‌درمانی

شیمی‌درمانی

خبر خوش اینکه همه‌ی تومورهای مغزی خطرناک نیستند. خیلی از تومورها کوچک و در مراحل اولیه هستند و به درمان نیازی ندارند. در صورت تشخیص این نوع از تومورها، فقط میزان رشد و تغییرات آنها بررسی می‌شود.

منبع: prevention

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا