زیبایی

آموزش پاکسازی پوست و روش های صحیح انجام آن

پاکسازی پوست یکی از روش های از بین بردن جوش، آکنه، لکه های پوستی و سایر موارد است که می توان با اندکی آموزش و یادگیری جزییات پوست خود آن را انجام دهید.

پاکسازی پوست

با اینکه بعضی افراد تصور می کنند شستشوی پوست برای رفع این آلودگی ها کافی است، باید توجه داشت روش شستشو بسیار مهم است تا از بروز خشکی و تحریک پوست پیشگیری شود. از طرفی هر فردی باید به ساختار و ویژگی های پوست توجه داشته باشد و بهترین حالت را در نظر بگیرد.

اصول شستشوی درست پوست

قبل از استفاده از محلول پاک کننده، صورت را با آب ولرم فراوان کاملا مرطوب کنید. این کار باعث می شود نیاز کمتری به صابون برای شستشوی پوست داشته باشید. البته نباید از صابون دست یا بدن استفاده کرد زیرا پوست صورت حساس تر است و چنین صابونهایی سبب خشکی و تحریک پوست می شوند. و پس از شستشو، به اندازه یک فندق از محلول پاک کننده مناسب با ساختار پوست را روی صورت بزنید و ۳۰ تا ۶۰ ثانیه پوست را به حالت چرخشی ماساژ دهید. اگر صورت آرایش دارد، باید از ماده پاک کننده آرایش به خصوص برای اطراف چشم ها استفاده کنید.

روغن نارگیل یک پاک کننده عالی برای مواد آرایشی است .

با تمیز شدن اولیه پوست، باید یک لایه برداری ساده اما موثر انجام دهید. مقداری از یک محصول لایه بردار را به حالت چرخشی روی پوست به خصوص خشک و چرب صورت بکشید، البته به آرامی. این کار موجب حذف آلودگی ها و سلولهای مرده پوست می شود و از طرفی مانع انسداد منافذ پوستی و درنتیجه شفافیت و طراوت پوست خواهدشد. سپس با یک حوله تمیز صورت را پاک کنید تا اثری از مواد روی پوست باقی نماند.

و در نهایت صورت را با کرم مرطوب کننده ماساژ دهید و اگر قصد بیرون رفتن از منزل را دارید کرم ضد آفتاب را نیز فراموش نکنید.

پوست خشک را باید کمتر شست؛ روزی یک بار کافی است .

شستشوی بیش از یک بار در روز، پوست خشک را مستعد پوسته شدن می کند. این کار باید شب ها انجام شود و صبح ها فقط آبکشی با آب ولرم یا استفاده از دستمال خیس کافی است.

استفاده از کرم مرطوب کننده نیز هرگز نباید فراموش شود. محلول های پاک کننده و لایه بردار باید متناسب با این حالت پوست انتخاب شود. افراد با پوست خشک می توانند پس از مرطوب کردن پوست مقداری روغن نارگیل، زیتون و … را روی پوست ماساژ دهند سپس صورت را با آب ولرم بشویند. شستشو با آب گرم برای این پوست ها توصیه نمی شود زیرا خشکی را تشدید می کند. هنگام خشک کردن نیز حوله نرم را به آرامی روی صورت بکشید و سپس پوست را با کرم با قدرت مرطوب کنندگی بالا ماساژ دهید.

پاکسازی پوست تنها مختص استفاده از مواد آرایشی نیست.

بعضی خانم ها تصور می کنند اگر از لوازم آرایشی استفاده نکنند، نیازی به انجام پاکسازی پوست نیست. این باور کامل اشتباه است زیرا پوست دائم با گردوغبار و آلایندگی های جوی در تماس است که پاک نشدن آنها از روی صورت موجب مسدود شدن منافذ پوست، بروز جوش و تیرگی می شود. همچنین پاکسازی در شب به تنهایی کافی نیست و صبح ها نیز باید انجام شود. این توصیه به این دلیل است که پوست در طول شب نفس می کشد و سموم و دیگر آلودگی های فیزیولوژیک را دفع می کند و آلودگی های رختخواب و ترشحات گوش نیز روی پوست جمع می شوند.

از همین رو، شستشوی درست و پاکسازی پوست اولین اقدام زیبایی پس از بیدار شدن از خواب خواهد بود.

توصیه هایی که نباید فراموش کنید.

هرگز محلول پاک کننده آرایش را بدون پاک کردن مواد آرایشی روی صورت نکشید. دستمال یا حوله ای که پوست را تمیز کرده اید قبل از شستشو مجدد استفاده نکنید. و صورت را بیش از حد معمول نشویید زیرا چربی طبیعی پوست از بین می رود. افرادی که پوست حساسی دارند قبل از مصرف هر نوع محصول زیبایی، کمی از آن را روی پوست دست امتحان کنند و در صورتی که پوست دچار قرمزی و تحریک نشد از آن استفاده کنند.

موادمورد نیاز برای پاکسازی :

حوله نرم، ژل شست و شو، محلول و ژل لایه بردار، پنبه، تونر، بخور صورت و آب سرد.

مراحل انجام پاکسازی پوست :

با تمیز کردن پوست، شروع به پاکسازی کنید. شیر پاک کن را روی پنبه ریخته و کل پوست صورت را تمیز کنید (دقت کنید که پوست گردن و اطراف گوش، از قلم نیافتد). حال باید با استفاده از یک فیس براش و ویبراتور خوب تمام پوست صورت را  پاکسازی کنید.

بخور

پس از پاکسازی پوست صورت بوسیله بخور‏های مخصوص صورت، پوست صورت را بخار دهید. برای این کار، از بخار آب جوشی که حاوی چند قطره روغن است، می‏توانید استفاده کنید. رازیانه و زیرفون، گزنه سفید و هاماملیس از جمله گیاهان موثر برای افزایش سرعت گردش خون هستند. استفاده از نعناع صحرایی و عرق بهار نارنج نیز منجر به شادابی و لطافت پوست می‏شود. درصورتی که پوست چربی دارید از بومادران استفاده کنید یا اگر پوستتان در اثر آفتاب شدید دچار مشکل شده از خطمی، کافور و یا رازیانه به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه روی پوست خود، استفاده کنید و سپس پوست خود را با حوله، تمیز کنید.

عفونت زدایی

پس از انجام مرحله قبل، پوست برای عفونت زدایی (برای از بین بردن سلول‏های مرده از روی پوست) آماده می‏شود. پوست صورت را خیس کرده سپس محلول لایه بردار را روی پوست به مدت ۳ تا ۵ دقیقه ماساژ دهید. درصورتی که پوستی خشک دارید از لایه بردارهای حاوی AHA استفاده کنید زیرا پوست شما فقط به پاکسازی سلول‏ های مرده، نیاز دارد پس از، محلول‏هایی استفاده کنید که خاصیت کاهش چربی پوست را نداشته باشند. اگر پوست شما خشک است، باید حتما زیر نظر پزشک از لایه بردار استفاده کنید تا دچار مشکلاتی بعدی نشوید. من به شما محلول الفا هیدروکسی اسید ۱۰% را پیشنهاد می‏کنم.

درصورتی که پوست چربی دارید باید به دنبال لایه بردارهای حاوی BHA، باشید زیرا این لایه بردار، اسید موجود در سطح پوست و منافذ را لایه برداری می‏کند. علاوه بر این، هر چند وقت یکبار از لایه بردار ملایم مکانیکی استفاده کنید بهتر است هر یک روز در میان از آن استفاده کنید.

درصورتی که پوست، مستعد و یا دارای آکنه (جوش) است، نباید از لایه بردارهای مکانیکی استفاده کنید چون باعث بدتر شدن وضعیت پوست شما می‏شود. توصیه می‏شود از لایه بردار حاوی BHA، بصورت روزانه استفاده کنید. اگر پوست شما، پس از استفاده از این محلول‏ها بهتر نشد باید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید و یا با مشورت یک پزشک متخصص پوست، از رتینوئیدها استفاده کنید.

اگر پوست شما، وضعیتی نرمال (مختلط) دارد، استفاده از یک لایه بردار حاوی BHA و یا لایه بردار مکانیکی بسیار ملایم، همانند اسکراب‏های موجود در داروخانه‏ها، توصیه می‏شود. همچنین روش میکرودرم ابریژن، نیز برای پوست‏ های نرمال مناسب است. پس از لایه برداری بهتر است از کرم‏های مغذی استفاده شود زیرا پس از لایه برداری، پوست بهتر از قبل مواد مغذی را جذب می‏کند.

درصورتی که پوست شما حساس است، هفته‏ ای حداکثر ۲ بار از لایه بردار استفاده کنید. دقت داشته باشید از لایه بردارهایی که حاوی مقدار زیادی اسید است استفاده نکنید و یا قبل از استفاده در ابعاد کوچکی از پوست خود، آن را تست کنید. رتینوئیدها نیز بسیار حساسیت زا هستند و برای پوست‏های حساس مناسب نیست. برای این نوع از پوست‏ها، استفاده از اسکراب ملایم، مناسب است. پس از لایه برداری صورت خود را شسته و با حوله تمیز کنید. در این مرحله، استفاده از فیس براش مگنیتون نیز برای لایه برداری مناسب است.

از ماسک استفاده کنید

بعد از انجام ۳ مرحله بالا، پوست شما بدلیل پاکسازی عمقی از آلودگی‏ها و سلول‏های مرده، آماده جذب مواد ویتامینی و مغذی است. برای این کار می‏توانید از ماسک‏های خانگی و یا سایر ماسک های مغذی استفاده کنید. ماسک را پس از ۳۰ دقیقه از روی پوست برداشته و پوست را با آب سرد شست و شوی دهید.

سایر روش های پاکسازی پوست

ماسک سیب‌زمینی و شیر

اول یک سیب‌زمینی بزرگ را پوست بگیرید و بعد آن را آبگیری کنید (می‌توانید سیب‌زمینی را خرد کرده و در مخلوط‌کن بریزید تا کاملا له شود). سپس ۲ قاشق غذا‌خوری شیر، ۱ قاشق غذا‌خوری عسل به آن اضافه کنید و تمام ترکیبات را در یک کاسه شیشه‌ای با هم خوب مخلوط کنید. ماسک را به تمامی سطح پوست صورت و گردن‌تان بمالید و بعد از ۱۵ دقیقه با آب‌ولرم بشویید. جهت دستیابی به نتیجه بهتر ۲بار در هفته از این ماسک استفاده کنید.

جوانه گندم شما 
یکی دیگر از روش‌های موثر در پاکسازی و جوانسازی پوست استفاده از ماسک خانگی جوانه گندم است. برای این منظور می‌توانید یک قاشق غذاخوری ماست کم چرب را با یک قاشق چای‌خوری پودر جوانه گندم مخلوط کنید و به آرامی برای ۵ دقیقه روی پوست به‌صورت دورانی ماساژ دهید.

سپس اجازه دهید این ترکیب ۱۵دقیقه دیگر روی پوست باقی بماند و خشک شود. بعد از آن صورت را با آب سرد شست‌وشو داده و از یک کرم مرطوب کننده فاقد چربی استفاده کنید. برای نتیجه‌گیری بهتر از این روش باید قبل از استفاده از ماسک حداقل ۵دقیقه پوست‌تان را با آب داغ بخور دهید.

 ماسک گلاب و خیار برای پاکسازی پوست

جهت طراوت  و شفافیت پوست خود می توانید از ماسک گلاب و خیار استفاده نمایید در همین راستا شما می‌توانید یک خیار را با پوست ریز رنده کنید و یک قاشق مرباخوری گلاب به آن بیافزایید سپس به حالت خوابیده به آرامی آن را روی پوست خود بمالید و ۱۰ دقیقه منتظر بمانید سپس صورت خود را با آب سرد شستشو دهید.

تخم مرغ:

متوانید از سفیده تخم مرغ  به روش های متفاوتی به شکل ماسک برای لایه برداری پوستی استفاده کنید. سفیده تخم مرغ را در ظرفی هم بزنید و و در یخچال قرار دهید سپس مایه آن را با استفاده از پنبه بر روی سطح پوست بمالید. این ماسک برای پاکسازی پوست چرب مؤثر است. ماسک سفیده تخم مرغ می تواند برای درمان بیشتر مشکلات پوستی مؤثر باشد.

منبع: یک دکتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا