با ۷ مورد از اصلی ترین علائم نشان دهنده ی تومور مغزی آشنا شوید

مغز انسان تمامی اطلاعات قسمت های مختلف بدن را کنترل می‌کند. تومور مغزی در شکل‌ها و اندازه‌های گوناگون به وجود می آید و با توجه به محلی که در آن رشد کرده ، علائم مختلفی دارد. مثلا اگر تومور شما در قسمتی از سر باشد که حرکات بازوها و بینایی شما را کنترل می‌کند، علائم تومور مغزی در این ناحیه می‌تواند ضعف اندام و تاری دید باشد. در این مقاله با برخی علائم تومور مغزی اشنا می شویم.

تومور مغزی

تشنج

تشنج از اولین و رایج ترین نشانه های وجود تومور است. تومور تحریکاتی را ایجاد می‌کند که باعث فعالیت کنترل‌نشدنیِ عصب‌های مغزی می‌شود. در نتیجه فرد حرکات غیرمعمول از خود نشان می‌دهد. همانند تومور، تشنج هم انواع مختلفی دارد. ممکن است تمام بدن شروع به تشنج کند یا فقط یک اندام یا بخشی از صورت دچار حرکات ناگهانی و سریع شود.

ناتوانی

در صورتی که در انجام کارهای ساده‌ای مانند استفاده از دسته‌کلید دچار مشکل می‌شوید، و زمان راه رفتن دچار مشکل هستید، نمی‌توانید تعادل‌تان را حفظ کنید یا با بازو، پاها و دست‌هایتان درگیر هستید، تمامی این موارد می‌تواند از علائم تومور مغزی باشد. مشکل در تکلم، بلع یا کنترل حالات چهره هم از مواردی است که می‌تواند نشان‌دهنده‌ی وجود مشکلی در سر شما باشد.

بی‌حسی

این مشکل در قسمتی از بدن یا صورت می‌تواند نشانه‌ای از تومور مغزی باشد. مخصوصااگر تومور مغزی روی قسمت ساقه‌ی مغز یعنی قسمتی که مغز با طناب نخاعی در ارتباط است، به وجود بیاید، باعث ایجاد بی‌حسی و حرکات نامنظم می‌شود.

مشکل حافظه 

برخی معتقدند که تومورهای مغزی می‌توانند یک تغییر بزرگ در رفتار و شخصیت فرد ایجاد کنند، اما این موضوع چندان رایج نیست. کسانی که تومور دارند بیشتر درگیر یادآوری اتفاقات، احساس سردرگمی و موضوعات غیرعاطفی هستند.

حالت تهوع

داشتن حالت تهوع یا ناراحتی در معده مخصوصا اگر علت مشخصی نداشته باشد، می‌تواند از علائم تومور مغزی باشد.

تغییر دید

تاری دید، دوبینی و از بین رفتن دید، همه می توانند به علت وجود تومور مغزی باشند. حتی ممکن است نقاط یا اشکال متحرکی را ببینید که به آنها اورا یا همان تشعشع نورانی می‌گویند.

سردرد 

نگران این مورد نباشید. برخلاف آن چیزی که بیشتر ما تصور می‌کنیم، سردرد معمولا از علائم اولیه‌ی تومور مغزی به حساب نمی اید. ممکن است که سردرد از علائم تومورهای بزرگ باشد ولی به‌عنوان یک علامت اولیه‌ی فوری نیست.

 

بعضی از مشکلات ژنتیکی می‌تواند باعث به وجود آمدن تومور مغزی شود. اما بیشتر تومورهای مغزی در افرادی دیده می شود  که نه عوامل خطرآفرین شناخته‌شده‌ای داشته‌اند و نه مستعد ابتلا به آن بوده‌اند. با وجود اینکه هر فردی می‌تواند مبتلا به تومور مغزی شود، اما احتمال ابتلای کودکان و افراد بالای ۶۰ سال به تومور مغزی بیشتر است.

مخالف با عقیده ی بیشتر افراد  تلفن همراه نمی‌تواند یک عامل خطرناک برای ایجاد تومور باشد. هیچ سند علمی وجود ندارد که بتواند ارتباط بین استفاده از تلفن همراه و تومور مغزی را تأیید کند.

درمان‌های معمول برای تومورهای مغزی بزرگ و بدخیم شامل موارد زیر است :

عمل جراحی

دارودرمانی

اشعه‌درمانی

شیمی‌درمانی

خبر خوش اینکه همه‌ی تومورهای مغزی خطرناک نیستند. خیلی از تومورها کوچک و در مراحل اولیه هستند و به درمان نیازی ندارند. در صورت تشخیص این نوع از تومورها، فقط میزان رشد و تغییرات آنها بررسی می‌شود.

منبع: prevention

ارسال شده در تاریخ 3 آوریل 2018 توسط آلما میر با موضوع سلامتی | 910 بازدید

با ۷ مورد از اصلی ترین علائم نشان دهنده ی تومور مغزی آشنا شوید
5 از 100 رای

مطالب مرتبط

اطلاعات پزشکی

اخبار پزشکی یکی از مهمترین اطلاعاتی است که امروزه باید تا حدودی از آن برخوردار باشیم. برای این منظور ما به یک بانک اطلاعات پزشکی نیاز داریم، هدف از آن حفظ و ارتقاء تندرستی، درمان بیماری‌ها و بازتوانی آسیب‌ دیدگان است. که با شناخت بیماریها،تشخیص، درمان و جلوگیری از بروز آن‌ها به انجام می‌رسد. مجله پزشکی دانشی را در اختیار شما قرار میدهد که بر روی طیف وسیعی از رشته‌ها شامل از فیزیک و زیست‌شناسی تا علوم اجتماعی، مهندسی و علوم انسانی بنا شده‌است. امروزه هدف سایت پزشکی استفاده از فناوری‌های دانش‌ مبنا و استدلال قیاسی برای رسیدن به راه‌ حل مشکلات بالینی است. اکتشافات در باب ماهیت ژن‌ها و سلول‌ها دریچه‌ای برای تعریف فیزیولوژی بر مبنای سیستم‌های مولکولی فراهم کرده‌است. این بصیرت فیزیولوژیکی راه را برای درک بهتر فرایندهای پیچیده بیماری‌ها و رویکردهای نو درمانی فراهم کرده‌است. تلاش بشر برای درمان بیماری‌ها و آسیب‌ها از دوران پیش از باستان وجود داشته‌ است و در دوران باستان نیز در کنار مذهب و گاه به عنوان بخشی از آن وجود داشته‌ است. در یونان باستان پزشکانی چون بقراط اخبار پزشکی را به عنوان دانش و فنی مجزا مطرح کردند و بنیانگذاران راهی بودند که بعدها توسط پزشکانی همچون ابن‌سینا و رازی (رازی مسلمان نبوده و تنها به توحید اعتقاد داشته یعنی موحد بوده؛ اما به اشتباه عنوان می‌شود که وی مسلمان بوده‌است) طی شد. در رنسانس با بهره‌ گیری از اطلاعات پزشکی عمومی  و اطلاعات پزشکی روز پیشرفت‌ های قابل توجهی کرد. از قرن ۱۹ آنچه به عنوان پزشکی مدرن شناخته می‌شود بنیان گذاشته شد. در اواخر قرن بیستم و دوران معاصر دانش ژنتیک رویکرد نسبت به درمان و بیماری‌ها را دچار تحولی جدی کرد به‌طوری‌ که ژنتیک پزشکی را دارای نقشی متحول‌ کننده برای پزشکی از درمان محور بودن به حفظ سلامتی دانسته‌اند. اهمیت سلامتی در بهره‌وری اجتماع و کیفیت زندگی منجر به تأسیس موسسات و قوانین شده‌است تا مسایلی همچون تحصیل و مجوزدهی به پزشکان تا نحوه استفاده از بودجه‌های درمانی در کشورها قانونمند و تنظیم شوند؛ لذا سازمان‌های پزشکی در کشورهای مختلف برای سازمان دهی و قانونمندسازی فعالیت‌های پزشکی تأسیس شده‌اند. در سایت پزشکی، پزشکان با استفاده از قضاوت بالینی، بیمار را جهت تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری ارزیابی می‌کنند. در عملکرد بالینی معمولاً مراحل شرح حال، معاینه فیزیکی، تهیه فهرست مشکلات، مشخص کردن تشخیص‌های افتراقی، بررسی‌ها (شامل آزمایش و تصویربرداری و …)، رسیدن به تشخیص و در آخر درمان انجام می‌شود. امروزه پیشرفت‌های روزمره علم و گسترش قابل توجه دامنه دانش پزشکی و شناخت بشر از بیماری‌ها منجر به تخصصی شدن پزشکی و تقسیم آن به رشته‌های مختلف شده‌است. با این حال کما کان ارائه خدمات پزشکی در بیشتر جوامع از سطح مراقبت‌های اولیه بهداشتی، با تمرکز روی اطلاعات پزشکی و سلامت و پزشکان خانواده شروع می‌شود و بسته به نیاز در سیستم ارجاع بیماران به سطوح دوم و سوم که خدمات پزشکی تخصصی‌تر را ارائه می‌دهند ارجاع می‌شوند. مجله پزشکی مدرن با انتقاداتی هم مواجه است از جمله عدم دسترسی مناطق محروم و طبقه کم درآمد بعضی جوامع به خدمات پزشکی گران‌قیمت که در این راه سازمان‌هایی همچون سازمان جهانی بهداشت با تعیین سیاست‌های جهانی و ایجاد مسئولیت در کشورها و سیاستمداران نسبت به سلامتی سعی در رفع این نقیصه را دارند.

©یک دکتر / بازنشر مطالب تنها با کسب اجازه کتبی و پرداخت هزینه بابت هر مطلب و همچنین ذکر منبع و لینک مستقیم به همان مطلب مجاز است