نکاتی برای حفظ سلامت دندان و دهان در دوران حاملگی

حفظ سلامت دندان در دوران بارداری، شما بیشتر در معرض مشکلات دندان هستید، شایعترین آنها بیماری پریودنتال است که به عنوان بیماری لثه شناخته می شود. به علت تغییرات هورمونی که در دوران بارداری اتفاق می افتد، سیستم ایمنی بدن شما به باکتری در پلاک دندان حساسیت میشود. بنابراین، احتمال دارد که بیشتر از هر زمان دیگر، میزان رشد آن را افزایش دهد.

بنابراین، اگر شما در حال برنامه ریزی برای بارداری هستید یا تازه متوجه شده اید که باردار هستید، لثه ها را بررسی کنید تا مطمئن شوید هیچ مشکلی وجود ندارد، زیرا حاملگیمی تواند بیماری پریودنتال را تسریع کند.

چیز دیگری که مهم است بدانید این است که اگر در دوران بارداری شما دچار بیماری لثه  شوید، می تواند بر نوزاد شما تأثیر بگذارد، زیرا باکتری ها می توانند به مایع آمنیوتیک منتقل شوند. محققان پاتوژنهای پریودنتال در مایعات و جفت های آمنیوتیک را کشف کرده اند که می تواند منجر به افزایش خطر ابتلا به پره اکلامپسی یا وزن کم هنگام تولد نوزاد شود.

در آزمایش DNA کودک تازه متولد شده نشان داده شده است که ۹۵٪ از این باکتری ها را از مادر دریافت میکند. بنابراین اگر شما هر کدام از باکتری های تند و زننده (باکتری لثه های دندان یا هر نوع دیگر از عفونت ها ) را داشته باشید، شانس بسیار زیادی برای انتقال آنها به کودک شما وجود دارد.

X-ray (عکس برداری با اشعه ایکس) دندانپزشکی را قبل از اینکه باردار شوید انجام دهید.

اگر چه X-Ray های دندانپزشکی (مخصوصا X-Ray های دیجیتالی که ما استفاده می کنیم) جزء دوز تابش X-Ray های پزشکی هستند، اما اکثر مردم می خواهند از هرگونه قرار گرفتن در معرض اشعه غیر ضروری پرهیز کنند. بنابراین، عاقلانه است که قبل از اینکه باردار شوید دندان هایتان را بررسی کنید و اگر مشکلی وجود داشته باشد ، قبل بارداری آنها را برطرف کنید.

نکاتی برای حفظ سلامت دندان و دهان در دوران حاملگی

آیا انجام کارهای دندانپزشکی در زمان بارداری مشکلی را ایجاد میکند؟

چک کردن دندان ها در حین بارداری برای سلامتی دندان ها ایمن و مهم است. نه تنها شما می توانید برای معاینه و تمیز کردن دندان به دندانپزشک مراجعه کنید بلکه میتوانید کارهای دیگری از جمله پر کردن دندان را نیز انجام دهید، دندانپزشک شما می تواند به شما در مورد علائم مربوط به بارداری مرتبط با دندانپزشکی کمک کند.

انجمن دندانپزشکی آمریکایی، کنگره پزشکان زنان و متخصصان زنان آمریکا و آکادمی اطفال آمریکا همه زنان را تشویق می کنند تا حتما مراقبت های دندانی را در دوران بارداری انجام دهند.

در اینجا نگرانی های رایج زنان در مورد رفتن به دندانپزشکی در دوران بارداری را به شما میگوییم.

هنگامی که به دندانپزشک خود مراجعه میکنید بگویید باردار هستید

حتی اگر فقط فکر می کنید که ممکن است باردار شوید،به آنها اطلاع دهید. همچنین دندانپزشک خود را در مورد داروهایی که مصرف می کنید و یا هر گونه توصیه ویژه ای را از پزشک خود دریافت کرده اید آگاه سازید. اگر حاملگی شما در معرض خطر بالا باشد یا اگر شرایط خاص پزشکی داشته باشید، دندانپزشک و پزشک شما ممکن است توصیه کنند برخی از درمان ها به تعویق بیفتند.

 

چگونه بارداری بر دهان شما تاثیر می گذارد؟

اگر چه بسیاری از زنان ۹ ماه بدون ناراحتی دندانی می گذرانند، حاملگی می تواند برخی شرایط را بدتر کند ویا موارد شدید ایجادکند. بررسی های منظم و عادت های بهداشتی مناسب دندان می تواند به شما و سلامت کودک کمک کند.

دهان شما می تواند تحت تاثیر تغییرات هورمونی شما در دوران بارداری تجربه می کنید قرار گیرد. به عنوان مثال، در برخی از زنان شرایطی به نام “ژنژیوت بارداری”، التهاب لثه ها ایجاد می کنند که می توانند موجب تورم والتهاب لثه شود. لثه های شما همچنین ممکن است کمی هنگامی که  خلال یا نخ دندان میکشید خونریزی کند. ژنژیوت بدون درمان می تواند منجر به شکل های جدی تر بیماری لثه شود. دندانپزشک شما ممکن است تمیز کردن مکرردندان را برای جلوگیری توصیه کند .

 

افزایش خطر پوسیدگی دندان

زنان باردار به دلایل متعددی مستعد ابتلا به پوسیدگی دندان هستند. اگر کربوهیدرات بیشتر از حد معمول مصرف میکنید، این می تواند باعث نابودی دندان شما شود. ویار یا بیماری صبحگاهی بارداری می تواند میزان اسید دهان شما را افزایش دهد و موجب از بین رفتن پوشش بیرونی دندان (مینا) شما شود.حتما حداقل دوبار در روز مسواک بزنید و دندان هایتان را تمیز کنید.

 

تومورهای بارداری

در برخی از زنان، رشد بیش از حد بافتی که “تومورهای بارداری” نامیده می شود، اغلب در طول سه ماهه دوم بر روی لثه ها ظاهر می شود. سرطان نیست بلکه فقط تورم است که اغلب بین دندان ها اتفاق می افتد وممکن است به پلاک اضافی مرتبط باشد . آنها به راحتی خونریزی می کنند و یک ظاهر قرمز، تمشک مانند دارند. پس از تولد نوزاد شما ناپدید می شوند، اما اگر نگران هستید، با دندانپزشک خود در مورد از بین بردن آنها صحبت کنید.

 

داروها

اطمینان حاصل کنید که دندانپزشک شما هر چه در مورد داروهای تجویزی و داروهای بدون نسخه که مصرف می کنید را میداند. این اطلاعات به دندانپزشک شما کمک خواهد کرد که چه نسخه ای از نوع تجویزی که برای شما وجود دارد، تعیین کند. دندانپزشک شما می تواند با پزشک شما مشورت کند تا داروها را انتخاب کند، مانند داروهای ضد درد و یا آنتی بیوتیک ها – هر دو دندانپزشک و پزشک شما در مورد شما و نوزاد شما نگران هستند، پس اگ هر گونه سوال درباره داروهایی که آنها توصیه می کنند دارید، از آنها بپرسید.

 

بیشتر بخوانید :

هفت روش موثر خانگی جهت بهبود و کاهش درد دندان عقل

ارسال شده در تاریخ 23 آوریل 2018 توسط نسرین ولی خانی با موضوع بارداری , سلامتی | 916 بازدید

نکاتی برای حفظ سلامت دندان و دهان در دوران حاملگی
5 از 100 رای

اطلاعات پزشکی

اخبار پزشکی یکی از مهمترین اطلاعاتی است که امروزه باید تا حدودی از آن برخوردار باشیم. برای این منظور ما به یک بانک اطلاعات پزشکی نیاز داریم، هدف از آن حفظ و ارتقاء تندرستی، درمان بیماری‌ها و بازتوانی آسیب‌ دیدگان است. که با شناخت بیماریها،تشخیص، درمان و جلوگیری از بروز آن‌ها به انجام می‌رسد. مجله پزشکی دانشی را در اختیار شما قرار میدهد که بر روی طیف وسیعی از رشته‌ها شامل از فیزیک و زیست‌شناسی تا علوم اجتماعی، مهندسی و علوم انسانی بنا شده‌است. امروزه هدف سایت پزشکی استفاده از فناوری‌های دانش‌ مبنا و استدلال قیاسی برای رسیدن به راه‌ حل مشکلات بالینی است. اکتشافات در باب ماهیت ژن‌ها و سلول‌ها دریچه‌ای برای تعریف فیزیولوژی بر مبنای سیستم‌های مولکولی فراهم کرده‌است. این بصیرت فیزیولوژیکی راه را برای درک بهتر فرایندهای پیچیده بیماری‌ها و رویکردهای نو درمانی فراهم کرده‌است. تلاش بشر برای درمان بیماری‌ها و آسیب‌ها از دوران پیش از باستان وجود داشته‌ است و در دوران باستان نیز در کنار مذهب و گاه به عنوان بخشی از آن وجود داشته‌ است. در یونان باستان پزشکانی چون بقراط اخبار پزشکی را به عنوان دانش و فنی مجزا مطرح کردند و بنیانگذاران راهی بودند که بعدها توسط پزشکانی همچون ابن‌سینا و رازی (رازی مسلمان نبوده و تنها به توحید اعتقاد داشته یعنی موحد بوده؛ اما به اشتباه عنوان می‌شود که وی مسلمان بوده‌است) طی شد. در رنسانس با بهره‌ گیری از اطلاعات پزشکی عمومی  و اطلاعات پزشکی روز پیشرفت‌ های قابل توجهی کرد. از قرن ۱۹ آنچه به عنوان پزشکی مدرن شناخته می‌شود بنیان گذاشته شد. در اواخر قرن بیستم و دوران معاصر دانش ژنتیک رویکرد نسبت به درمان و بیماری‌ها را دچار تحولی جدی کرد به‌طوری‌ که ژنتیک پزشکی را دارای نقشی متحول‌ کننده برای پزشکی از درمان محور بودن به حفظ سلامتی دانسته‌اند. اهمیت سلامتی در بهره‌وری اجتماع و کیفیت زندگی منجر به تأسیس موسسات و قوانین شده‌است تا مسایلی همچون تحصیل و مجوزدهی به پزشکان تا نحوه استفاده از بودجه‌های درمانی در کشورها قانونمند و تنظیم شوند؛ لذا سازمان‌های پزشکی در کشورهای مختلف برای سازمان دهی و قانونمندسازی فعالیت‌های پزشکی تأسیس شده‌اند. در سایت پزشکی، پزشکان با استفاده از قضاوت بالینی، بیمار را جهت تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری ارزیابی می‌کنند. در عملکرد بالینی معمولاً مراحل شرح حال، معاینه فیزیکی، تهیه فهرست مشکلات، مشخص کردن تشخیص‌های افتراقی، بررسی‌ها (شامل آزمایش و تصویربرداری و …)، رسیدن به تشخیص و در آخر درمان انجام می‌شود. امروزه پیشرفت‌های روزمره علم و گسترش قابل توجه دامنه دانش پزشکی و شناخت بشر از بیماری‌ها منجر به تخصصی شدن پزشکی و تقسیم آن به رشته‌های مختلف شده‌است. با این حال کما کان ارائه خدمات پزشکی در بیشتر جوامع از سطح مراقبت‌های اولیه بهداشتی، با تمرکز روی اطلاعات پزشکی و سلامت و پزشکان خانواده شروع می‌شود و بسته به نیاز در سیستم ارجاع بیماران به سطوح دوم و سوم که خدمات پزشکی تخصصی‌تر را ارائه می‌دهند ارجاع می‌شوند. مجله پزشکی مدرن با انتقاداتی هم مواجه است از جمله عدم دسترسی مناطق محروم و طبقه کم درآمد بعضی جوامع به خدمات پزشکی گران‌قیمت که در این راه سازمان‌هایی همچون سازمان جهانی بهداشت با تعیین سیاست‌های جهانی و ایجاد مسئولیت در کشورها و سیاستمداران نسبت به سلامتی سعی در رفع این نقیصه را دارند.

©یک دکتر / بازنشر مطالب تنها با کسب اجازه کتبی و پرداخت هزینه بابت هر مطلب و همچنین ذکر منبع و لینک مستقیم به همان مطلب مجاز است