فن بیان چیست ؟ / چگونه در گفتارمان مهارت فن بیان کسب کنیم؟

برای داشتن یک زندگی موفق در اجتماع لازم است تا بتوانید مهارت‌های کلامی ( فن بیان ) خود را تقویت کنید، تا هم در زندگی کاری و هم خانوادگی نظرات خود را با تأثیرگذاری هرچه بهتر بیان کنید

 

فن بیان .

اگر هنگامی که در جمع می‌خواهید صحبت کنید دچار استرس و نگرانی می‌شوید، در ادای حروف دچار مشکل شده و لکنت زبان پیدا می‌کنید، کلمات در زمان مناسب به ذهنتان نمی‌رسد و جملات ناتمام می‌ماند، اگر دچار تعریق بدن و کف دست‌ها شده یا زبانتان خشک می‌شود همگی این موارد نشان دهنده عدم تسلط شما به تکنیک‌های فن بیان میباشد

 

چرا یادگیری تکنیک فن بیان برای هر انسانی یک نیاز است؟

  • باعث میشود اعتماد به نفس بالایی داشته باشید.
  • در کنار دیگران احساس راحت تری خواهید داشت.
  • تنها راه فروش، به کمک سخنوری است.
  • یکی از تاثیرگذارترین راه ها برای نفوذ در افکار عمومی.
  • به شما کمک میکند تغییرات محسوسی در زندگی، شغل و روابط تان بدهید
  • نفوذ و روابط قدرتمندی با دیگران می سازید.
  • اگر میخواهید رهبر باشید، باید سخنرانی بلد باشید چراکه تأثیر فن بیان از تأثیر چشمانتان بیشتر است.

 

فن بیان در مورد افراد مختلف چه میگوید؟

در مورد چگونگی صحبت کردن با افراد گوناگون و با ویژگی‌های متفاوت ابتدا باید در نظر داشته باشیم که شخص مقابل ما جزو کدامیک از گروه‌های زیر می‌باشد و بعد با استفاده از رهنمودهای ارائه شده بدانیم که با هرشخصیت چگونه صحبت کنیم.

۱ ـ افرادی که شخصیت تحلیل گر دارند:

معمولا تحلیلگرها کمال‌گراهستند، به عبارت دیگر آنها دوست دارند همه چیز را درباره یک موضوع بدانند. اطلاعات و تصمیمات آنها معمولا دقیق و عاقلانه است و شاید به همین دلیل آنها در تصمیم‌گیری کند عمل میکنند. ایت افراد احساسات و عواطف خود را برای دیگران آشکار نمی‌کنند.

بنابراین زمانیکه فرد مقابلتان یک شخصیت تحلیلگر است باید:

ـ قبل از شروع به صحبت کردن دقیقا بدانید که می‌خواهید درباره چه و چگونه صحبت کنید.

ـ صریح و فقط درباره اصل موضوع صحبت کنید چرا که آنها از وقت تلف کردن بیزارند.

ـ هنگام صحبت با افراد تحلیل گر دقیق و واقع‌بین باشید و به آنها فرصت بدهید تا بدانند که شما قابل اعتماد هستید.

ـ با آنها خودمانی نشوید، سعی کنید رسمی باشید و با صدای بلند نیز حرف نزنید.

ـ تهدید چرب‌زبانی نکنید.

 

۲ـ افرادی که شخصیتی صمیمی دارند:

افراد صمیمی به مردم و دوستی با آنها خیلی اهمیت می‌دهند. احساسات افراد را درنظر می‌گیرند و سعی می‌کنند هرطور شده دیگران را ناراحت نکنند.

در هنگام صحبت با این افراد باید:

ـ گفتگوی خود را با تعریف از ایت افراد شروع کنید و به آنان صادقانه علاقه‌ نشان دهید و فورا سر اصل مطلب نروید.

ـ زیاد درباره آمار و اطلاعات صحبت نکنید چرا که خیلی زود از شنیدن این مسائل خسته می‌شوند و بحث را قطع می‌کنند.

ـ اگر با نظر آنها مخالف هستید، مواظب باشید احساساتشان را جریحه‌دار نکنید.

ـ در حین صحبت با آنها خودمانی و غیررسمی باشید.

 

۳ـ افرادی که شخصیت بیانگر دارند:

این گونه افراد دوست دارند اوقات خوشی داشته باشند، پرحرارت و مبتکرند و به سختی می‌توانند افرادی را که مثل خود آنها نیستند، تحمل کنند.

در هنگام گفتگو و تبادل نظر با بیانگرها به خاطر داشته باشید:

ـ اجازه بدهید که از زمان گفتگو لذت ببرند و بخشی از زمان گفتگو را به مسائل دوستانه و آشنایی اختصاص دهید.

ـ در مورد اهداف آنها و آنچه که برایشان خوشایند است، صحبت کنید.

ـ در حین صحبت با آنان سرد و بی‌احساس نباشید و برایشان قانون وضع نکنید.

ـ از آنها بخواهید نظریات و عقاید خود را بیان کنند.

 

۴ـ افرادی که شخصیتی سلطه‌جو دارند:

سلطه‌جوها افرادی قوی، قاطع و نتیجه‌گرا هستند که گاهی اوقات نسبت به خودشان و دیگران جدی و سختگیر می‌باشند. این افراد معمولا احساسات خود را برای دیگران آشکار نمی‌کنند و از کسانی که وقت خود را با صحبت‌هایی بی‌فایده تلف می‌کنند نیز اصلا خوششان نمی‌آید.

در هنگام صحبت کردن با این افراد چند نکته را در نظر داشته باشید:

ـ فقط به اصل موضوع توجه کنید و درباره موضوعات متفرقه و حاشیه ها صحبت نکنید.

ـ به طور واضح و منطقی با آنان صحبت کنید.

ـ هنگام صحبت با آنها بی‌نظم و بی‌برنامه نباشید.

ـ سعی نکنید به آنها دستور دهید، چون مخالفت خواهند کرد.

ـ بعد از صحبت درباره موضوع اصلی، فورا آنها را تنها بگذارید.

ملایم کردن صدا در بیان احساسات، هیجانات و حتی ترس نیز موثر واقع می‌شود و اگر همیشه با نرمی و ملایمت صحبت کنید، بهتر می‌توانید دیگران را متقاعد سازید و مخاطب نیز افکارش را بر گفتار شما متمرکز می‌کند

 

برای بدست آوردن مهارت فن بیان باید اقدامات زیر را انجام داد:

  1. استرس را در خود کنترل کنید.
  2. هیجان و شور و اشتیاق فراوان داشته باشید
  3. ظاهر نمایی نکنید. شنوندگان هوشمند هستند. درباره مطلبی که دوست ندارید اصلاً سخنرانی نکنید. وقتی شور و اشتیاق دارید فقط لب و دهانتان حرکت نمی کند، دست و ماهیچه های صورتتان به کمک شما می آیند تا مطلب تاثیرگذارتر مطرح شود.
  4. کلمات کمتری بکار ببرید.
  5. در یک جلسه سخنرانی، رسیدن به یک هدف تاثیرگذار بهتر از بدست آوردن ده هدف کم عمق و بی تاثیر است. سعی کنید یک مطلب را تاثیرگذار مطرح کنید.
  6. پر بار در جلسه سخنرانی حاضر شوید.
  7. مطلب را از زاویه دید مخاطبان مورد بررسی قرار دهید و بسنجید. سعی کنید آن چیزی را بگویید که مخاطب هم اکنون به آن می اندیشد. شیوه هایی را پیدا کنید که مخاطب مطلب شما را بهتر درک کند. مثال، داستان، ارائه های تصویری و یا ویدئویی و … در درک مؤثرتر هستند.
  8. مخاطبان را در سخنرانی خود شریک کنید.
  9. منتظر پرسش و پاسخ انتهای جلسه نشوید. از همان ابتدا مخاطبان را در بحث شرکت داده و از آنها بخواهید بجای دست بالا بردن از جایشان بلند شوند. از برخی بخواهید که درباره مشکلات و راه حل هایشان صحبت کنند. برای این منظور ویدئوهای توماج فریدونی(سخنران و نویسنده در زمینه بازاریابی) آموزنده اند.
  10. در محل سخنرانی  قبلا حضور پیدا کرده و تجربه کنید.
  11. روی صندلی بنشینید و در Stage حرکت کنید، صدا را چک کنید. حتی اگر محل سخنرانی در جایی خارج از محل زندگی شما می باشد سعی کنید یک شب زودتر در آنجا حاضر شوید تا از لحاظ فیزیکی و روحی با محیط آشناتر باشید.

ارسال شده در تاریخ 21 آگوست 2018 توسط نرجس ردایی با موضوع روانشناسی , سلامتی | 706 بازدید

فن بیان چیست ؟ / چگونه در گفتارمان مهارت فن بیان کسب کنیم؟
5 از 100 رای

اطلاعات پزشکی

اخبار پزشکی یکی از مهمترین اطلاعاتی است که امروزه باید تا حدودی از آن برخوردار باشیم. برای این منظور ما به یک بانک اطلاعات پزشکی نیاز داریم، هدف از آن حفظ و ارتقاء تندرستی، درمان بیماری‌ها و بازتوانی آسیب‌ دیدگان است. که با شناخت بیماریها،تشخیص، درمان و جلوگیری از بروز آن‌ها به انجام می‌رسد. مجله پزشکی دانشی را در اختیار شما قرار میدهد که بر روی طیف وسیعی از رشته‌ها شامل از فیزیک و زیست‌شناسی تا علوم اجتماعی، مهندسی و علوم انسانی بنا شده‌است. امروزه هدف سایت پزشکی استفاده از فناوری‌های دانش‌ مبنا و استدلال قیاسی برای رسیدن به راه‌ حل مشکلات بالینی است. اکتشافات در باب ماهیت ژن‌ها و سلول‌ها دریچه‌ای برای تعریف فیزیولوژی بر مبنای سیستم‌های مولکولی فراهم کرده‌است. این بصیرت فیزیولوژیکی راه را برای درک بهتر فرایندهای پیچیده بیماری‌ها و رویکردهای نو درمانی فراهم کرده‌است. تلاش بشر برای درمان بیماری‌ها و آسیب‌ها از دوران پیش از باستان وجود داشته‌ است و در دوران باستان نیز در کنار مذهب و گاه به عنوان بخشی از آن وجود داشته‌ است. در یونان باستان پزشکانی چون بقراط اخبار پزشکی را به عنوان دانش و فنی مجزا مطرح کردند و بنیانگذاران راهی بودند که بعدها توسط پزشکانی همچون ابن‌سینا و رازی (رازی مسلمان نبوده و تنها به توحید اعتقاد داشته یعنی موحد بوده؛ اما به اشتباه عنوان می‌شود که وی مسلمان بوده‌است) طی شد. در رنسانس با بهره‌ گیری از اطلاعات پزشکی عمومی  و اطلاعات پزشکی روز پیشرفت‌ های قابل توجهی کرد. از قرن ۱۹ آنچه به عنوان پزشکی مدرن شناخته می‌شود بنیان گذاشته شد. در اواخر قرن بیستم و دوران معاصر دانش ژنتیک رویکرد نسبت به درمان و بیماری‌ها را دچار تحولی جدی کرد به‌طوری‌ که ژنتیک پزشکی را دارای نقشی متحول‌ کننده برای پزشکی از درمان محور بودن به حفظ سلامتی دانسته‌اند. اهمیت سلامتی در بهره‌وری اجتماع و کیفیت زندگی منجر به تأسیس موسسات و قوانین شده‌است تا مسایلی همچون تحصیل و مجوزدهی به پزشکان تا نحوه استفاده از بودجه‌های درمانی در کشورها قانونمند و تنظیم شوند؛ لذا سازمان‌های پزشکی در کشورهای مختلف برای سازمان دهی و قانونمندسازی فعالیت‌های پزشکی تأسیس شده‌اند. در سایت پزشکی، پزشکان با استفاده از قضاوت بالینی، بیمار را جهت تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری ارزیابی می‌کنند. در عملکرد بالینی معمولاً مراحل شرح حال، معاینه فیزیکی، تهیه فهرست مشکلات، مشخص کردن تشخیص‌های افتراقی، بررسی‌ها (شامل آزمایش و تصویربرداری و …)، رسیدن به تشخیص و در آخر درمان انجام می‌شود. امروزه پیشرفت‌های روزمره علم و گسترش قابل توجه دامنه دانش پزشکی و شناخت بشر از بیماری‌ها منجر به تخصصی شدن پزشکی و تقسیم آن به رشته‌های مختلف شده‌است. با این حال کما کان ارائه خدمات پزشکی در بیشتر جوامع از سطح مراقبت‌های اولیه بهداشتی، با تمرکز روی اطلاعات پزشکی و سلامت و پزشکان خانواده شروع می‌شود و بسته به نیاز در سیستم ارجاع بیماران به سطوح دوم و سوم که خدمات پزشکی تخصصی‌تر را ارائه می‌دهند ارجاع می‌شوند. مجله پزشکی مدرن با انتقاداتی هم مواجه است از جمله عدم دسترسی مناطق محروم و طبقه کم درآمد بعضی جوامع به خدمات پزشکی گران‌قیمت که در این راه سازمان‌هایی همچون سازمان جهانی بهداشت با تعیین سیاست‌های جهانی و ایجاد مسئولیت در کشورها و سیاستمداران نسبت به سلامتی سعی در رفع این نقیصه را دارند.

©یک دکتر / بازنشر مطالب تنها با کسب اجازه کتبی و پرداخت هزینه بابت هر مطلب و همچنین ذکر منبع و لینک مستقیم به همان مطلب مجاز است