علت و علائم بیماری آترواسکلروز چیست و چگونه از این بیماری جلوگیری کنیم؟

بیماری آترواسکلروز هنگامی اتفاق می اُفتد که رگ های خونی ضخیم و سفت شوند و باعث میشود جریان خون به میزان کافی به سایر اندام ها و بافت ها نرسد. اگرچه اغلب باعث مشکلات قلبی میشود و میتواند بر سایر شریان ها در هر جایی از بدن تاثیر بگذارد اما قابل پیشگیری و درمان است.

 

آترواسکلروز

 

علت آترواسکلروز چیست؟

بیماری آترواسکلروز , یک بیماری آهسته و پیشرونده است که ممکن است در دوران کودکی شروع شود. عواملی در ابتلا به بیماری موثرند که عبارتند از:

  • فشارخون بالا
  • کلسترول بالا
  • تری گلیسیرید بالا
  • سیگارکشیدن و یا استفاده از تنباکو
  • چاقی یا دیابت
  • بیماری هایی مانند آرتریت و یا لوپوس
  • سابقه خانوادگی

 

آترواسکلروز

علائم :

بیماری آترواسکلروز به تدریج توسعه می یابد و در صورتی که خفیف باشد معمولا هیچ علائم و نشانه ای ندارد.

علائمِ متوسط تا شدید به اینکه کدام شریان ها آسیب دیده اند بستگی دارد.

مثلا:

▪️اگر آترواسکلروز در شریان های قلب باشد ممکن است علائمی مانند درد قفسه سینه را به همراه داشته باشد.

▪️اگر در شریان هایی که به مغز منتهی میشوند وجود داشته باشد نشانه هایی مانند بی حسی , ضعف ناگهانی در بازوها , پاها و دشواری در صحبت کردن را به همراه دارد.

▪️اگر آترواسکلروز در شریان های پا وجود داشته باشد علائمی مانند درد پا هنگام پیاده روی را به وجود خواهد آورد.

▪️ در صورتی که در شریان هایی که به کلیه منتهی میشوند به وجود آید باعث فشارخون بالا و یا نارسایی کلیه ها میشود.

اگر فکر میکنید بیماری آترواسکلروز دارید با پزشک خود صحبت کنید زیرا تشخیص و درمان اولیه میتواند از عوارضی ناشی از آترواسکلروز مانند حملات قلبی و یا سکته مغزی جلوگیری کند.

 

آترواسکلروز

چگونه از بیماری آترواسکلروز جلوگیری کنیم؟

تغییر شیوه و سبک زندگی میتواند به درمان کمک کند. در این قسمت به برخی از نکات که میتوانید آنها را اجرا کنید اشاره میکنیم:

▪️سیگار را ترک کنید:
استفاده از سیگار و یا تنباکو نقش زیادی در ابتلا به بیماری دارد.

▪️ورزش منظم را فراموش نکنید:
فعالیت های فیزیکی میتوانند گردش خون را بهبود بخشند و فشارخون را کاهش دهند. شما میتوانید روزانه حداقل ۳۰دقیقه ورزش داشته باشید و یا اینکه به جای استفاده از آسانسور , بالارفتن از پله ها را انتخاب کنید.

▪️وزنتان را به تعادل برسانید:
اضافه وزن میتواند منجر به فشارخون بالا و کلسترول بالا شود که این دو عامل نقش زیادی بر ایجاد بیماری آترواسکلروز دارند.

▪️رژیم غذایی سالم داشته باشید:
برچسب هایی که بر روی مواد غذایی وجود دارند را بخوانید تا با میزان نمک و چربی آن محصول آشنا شوید. از چربی های غیراشباع مانند روغن زیتون استفاده کنید و مصرف شکر و قند را به حداقل برسانید.

آترواسکلروز

چگونه آترواسکلروز را درمان کنیم؟

داروهای کاهش کلسترول:
این داروها موجب کاهش کلسترول بد میشوند و ذخایر چربی در شریان ها را به حداقل میرسانند.

داروهای مسدودکننده بتا:
این داروها معمولا برای درمان بیماری عروق کرونر استفاده میشوند اما در درمان بیماری آترواسکلروز نیز موثرند.

 

منبع:
mayoclinic.org

ارسال شده در تاریخ 15 اکتبر 2018 توسط آلما میر با موضوع درمان , سلامتی | 871 بازدید

علت و علائم بیماری آترواسکلروز چیست و چگونه از این بیماری جلوگیری کنیم؟
5 از 100 رای

مطالب مرتبط

اطلاعات پزشکی

اخبار پزشکی یکی از مهمترین اطلاعاتی است که امروزه باید تا حدودی از آن برخوردار باشیم. برای این منظور ما به یک بانک اطلاعات پزشکی نیاز داریم، هدف از آن حفظ و ارتقاء تندرستی، درمان بیماری‌ها و بازتوانی آسیب‌ دیدگان است. که با شناخت بیماریها،تشخیص، درمان و جلوگیری از بروز آن‌ها به انجام می‌رسد. مجله پزشکی دانشی را در اختیار شما قرار میدهد که بر روی طیف وسیعی از رشته‌ها شامل از فیزیک و زیست‌شناسی تا علوم اجتماعی، مهندسی و علوم انسانی بنا شده‌است. امروزه هدف سایت پزشکی استفاده از فناوری‌های دانش‌ مبنا و استدلال قیاسی برای رسیدن به راه‌ حل مشکلات بالینی است. اکتشافات در باب ماهیت ژن‌ها و سلول‌ها دریچه‌ای برای تعریف فیزیولوژی بر مبنای سیستم‌های مولکولی فراهم کرده‌است. این بصیرت فیزیولوژیکی راه را برای درک بهتر فرایندهای پیچیده بیماری‌ها و رویکردهای نو درمانی فراهم کرده‌است. تلاش بشر برای درمان بیماری‌ها و آسیب‌ها از دوران پیش از باستان وجود داشته‌ است و در دوران باستان نیز در کنار مذهب و گاه به عنوان بخشی از آن وجود داشته‌ است. در یونان باستان پزشکانی چون بقراط اخبار پزشکی را به عنوان دانش و فنی مجزا مطرح کردند و بنیانگذاران راهی بودند که بعدها توسط پزشکانی همچون ابن‌سینا و رازی (رازی مسلمان نبوده و تنها به توحید اعتقاد داشته یعنی موحد بوده؛ اما به اشتباه عنوان می‌شود که وی مسلمان بوده‌است) طی شد. در رنسانس با بهره‌ گیری از اطلاعات پزشکی عمومی  و اطلاعات پزشکی روز پیشرفت‌ های قابل توجهی کرد. از قرن ۱۹ آنچه به عنوان پزشکی مدرن شناخته می‌شود بنیان گذاشته شد. در اواخر قرن بیستم و دوران معاصر دانش ژنتیک رویکرد نسبت به درمان و بیماری‌ها را دچار تحولی جدی کرد به‌طوری‌ که ژنتیک پزشکی را دارای نقشی متحول‌ کننده برای پزشکی از درمان محور بودن به حفظ سلامتی دانسته‌اند. اهمیت سلامتی در بهره‌وری اجتماع و کیفیت زندگی منجر به تأسیس موسسات و قوانین شده‌است تا مسایلی همچون تحصیل و مجوزدهی به پزشکان تا نحوه استفاده از بودجه‌های درمانی در کشورها قانونمند و تنظیم شوند؛ لذا سازمان‌های پزشکی در کشورهای مختلف برای سازمان دهی و قانونمندسازی فعالیت‌های پزشکی تأسیس شده‌اند. در سایت پزشکی، پزشکان با استفاده از قضاوت بالینی، بیمار را جهت تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری ارزیابی می‌کنند. در عملکرد بالینی معمولاً مراحل شرح حال، معاینه فیزیکی، تهیه فهرست مشکلات، مشخص کردن تشخیص‌های افتراقی، بررسی‌ها (شامل آزمایش و تصویربرداری و …)، رسیدن به تشخیص و در آخر درمان انجام می‌شود. امروزه پیشرفت‌های روزمره علم و گسترش قابل توجه دامنه دانش پزشکی و شناخت بشر از بیماری‌ها منجر به تخصصی شدن پزشکی و تقسیم آن به رشته‌های مختلف شده‌است. با این حال کما کان ارائه خدمات پزشکی در بیشتر جوامع از سطح مراقبت‌های اولیه بهداشتی، با تمرکز روی اطلاعات پزشکی و سلامت و پزشکان خانواده شروع می‌شود و بسته به نیاز در سیستم ارجاع بیماران به سطوح دوم و سوم که خدمات پزشکی تخصصی‌تر را ارائه می‌دهند ارجاع می‌شوند. مجله پزشکی مدرن با انتقاداتی هم مواجه است از جمله عدم دسترسی مناطق محروم و طبقه کم درآمد بعضی جوامع به خدمات پزشکی گران‌قیمت که در این راه سازمان‌هایی همچون سازمان جهانی بهداشت با تعیین سیاست‌های جهانی و ایجاد مسئولیت در کشورها و سیاستمداران نسبت به سلامتی سعی در رفع این نقیصه را دارند.

©یک دکتر / بازنشر مطالب تنها با کسب اجازه کتبی و پرداخت هزینه بابت هر مطلب و همچنین ذکر منبع و لینک مستقیم به همان مطلب مجاز است