شناخت و درمان سوءهاضمه
سوء هاضمه و مشکلات مختلف گوارشی یک بیماری است که مشخصه آن وجود درد و ناراحتی مزمن و راجعه در ناحیه بالای شکم و نزدیک به دنده ها، احساس پری شکم وسیری زودرس گفته می شود. این بیماری می تواند به علل شناخته شده ای مانند سبک زندگی و رژیم غذایی فرد، داروهایی که مصرف می کند، بیماری ها و … ربط داشته باشد. اما در خیلی از موارد علت بروز این مشکل نا مشخص است.
بیشترین علائمی که بیماران دچار سوء هاضمه را آزار میدهد درد معده، احساس درد یا ناراحتی در ناحیه شکم، نفخ و احساس پر شدن حجم معده با اولین لقمه های غذا میباشد، همچنین برخی از افراد از مشکلاتی نظیر تهوع، استفراغ و کاهش اشتها و وزن شکایت دارند.
اگر استفراغ همراه با رگه های خون باشد و یا به نحوی باشد که به صورت مداوم بیمار را اذیت کند و یا بیمار هیچ اشتهایی برای صرف غذا نداشته باشد و دچار کاهش وزن شدید شود و یا اگر کارکرد روده به صورت خون آلود یا به رنگ تیره باشد و اگر درد یا ناراحتی همراه با تورم شکمی باشد، حتماً باید به پزشک مراجعه شود.
علت های سوء هاضمه
مشکلات مربوط به اعصاب و حرکات دستگاه گوارش: مراحل هضم غذا شامل یک سری از حرکات منظم و پشت سر هم عضلات دستگاه گوارش به واسطه اعصاب جدار آن میباشد. مشکلات این سیستم میتواند باعث تهوع، استفراغ، نفخ، احساس سیری و پری سریع معده و همچنین تخلیه تاخیری معده گردد.
درد به واسطه حساس شدن: به طور طبیعی معده پس از صرف غذا اندکی کشیده میشود تا بتواند حجم کافی از غذا را در خود نگه دارد، برخی از افراد به این امر حساس هستند و این کشش باعث بروز درد در آنها میشود که علت این امر دقیقاً شناخته شده نیست. باکتری هلیکوباکتر پیلوری عامل عفونی است که میتواند باعث التهاب و زخم در معده شود. احتمالاً ارتباطی میان وجود هیلکوباکتر پیلوری و بروز سوء هاضمه وجود دارد هرچند تمام افرادی که به هلیکوباکتر مبتلا هستند لزوماً سوء هاضمه ندارند.
علایم و تشخیص
- احساس درد یا نارحتی معده در زمان گرسنگی
- تشدید درد زمانیکه نقاط خاصی از شکم را فشار میدهید
- سابقه مصرف طولانی مدت مسکنها و سابقه زخم معده
- سوزش سر دل
- وجود درد روده در قسمت راست و وسط شکم که این درد میتواند به قسمت پشت و بین شانهها هم برسد و میتواند به همراه تهوع، تورم و احساس خستگی باشد.
- بروز تغییرات در حرکات روده (بروز اسهال یا یبوست)
- کاهش وزن سریع، تهوع تکرار شونده و یا بلع سخت
اگر فرد بالای ۵۵ سال باشد و یا مشکلاتی نظیر استفراغ تکرار شونده، کاهش وزن و سختی بلع داشته باشد احتمالاً نیاز به اندوسکوپی پیدا میکند که به واسطه آن پزشک داخل مری، معده و قسمت فوقانی روده را بررسی میکند.
درمان سوءهاضمه _ به شما پیشنهاد میکنیم به جای اینکه به دنبال دارو , برای درمان سوء هاضمه باشید , از گیاهان طبیعی که بیشتر آن ها در آشپزخانه ی شما وجود دارند استفاده کنید زیرا مطمئنا این داروهای گیاهی هیچ گونه عوارضی برای شما ندارند و میتوانند سلامتی شما را تضمین کنند. در ادامه به معرفی این مواد طبیعی خواهیم پرداخت.
برای درمان سوءهاضمه چه چیزهایی بخوریم؟
۱/ آب لیمو بخورید:
یکی از گزینه های عالی برای درمان سوءهاضمه , استفاده از آبلیمو میباشد. شما برای رفع این مشکل میتوانید کمی آبلیمو و عسل را به یک لیوان آب بیفزایید و برای سرعت بخشیدن به رفع ناراحتی های معده , این ترکیب را بنوشید.
۲/ زیره سبز استفاده کنید:
زیره سبز میتواند به کاهش ترشح اسید در معده کمک کند و اختلالات گوارشی را کاهش دهد. علاوه بر این دانه های زیره ضدالتهاب میباشند و میتوانند به کاهش علائم گاستریت و بیماری های التهابی روده کمک کنند.
۳/ آب آلو بنوشید:
مصرف آب آلو یکی دیگر از گزینه های های موثر برای درمان سوءهاضمه میباشد که میتواند اسیدیته معده را کاهش دهد و همچنین به کاهش روند التهابی در دستگاه گوارش کمک کند.
۴/ شیر را فراموش نکنید:
همانطور که میدانید , شیر دارای کلسیم میباشد که میتواند به خنثی سازی اسیدیته معده کمک کند. بهتر است برای درمان سوءهاضمه از شیر کم چرب استفاده کنید.
۵/ روغن نارگیل استفاده کنید:
روغن نارگیل میتواند در درمان سوءهاضمه مفید باشد. شما میتوانید روغن نارگیل را جایگزین روغن های گیاهی کنید. از سوی دیگر روغن نارگیل ضدمیکروبی میباشد که میتواند باکتری های ساکن در روده را از بین ببرد.
۶/ چای زنجبیل بخورید:
زنجبیل به راحتی میتواند با بیماری های گوارشی مبارزه کند و همچنین به کاهش تولید اسیدهیدروکلریک در معده کمک میکند. شما میتوانید زنحبیل را به چای بیفزایید و برای اینکه طعم چای بهتر شود کمی عسل به آن بیفزایید و سپس میل کنید.
در کنار راهکارهایی که گفته شد به شما پیشنهاد میکنیم ورزش کردن را فراموش نکنید تا چربی های بدن شما کاهش پیدا کنند و رژیم غذایی سالم و مناسب داشته باشید.
منبع:
naturalfoodseries.com
ارسال شده در تاریخ 27 سپتامبر 2018 توسط آلما میر با موضوع درمان , طب سنتی , گیاهان دارویی | 818 بازدید