بیماری قلبی ، عواملی که باعث بروز بیماری قلبی می شوند.
واژه بیماری قلبی معمولا برای اشاره به حمله قلبی اشاره میشود، با این حال بیماری قلبی شامل سایر بیماریهای قلب از جمله بیماری عروق کرونر، نارسایی قلبی، سکته قلبی، آریتمی قلبی و کاردیومیوپاتی میباشد. در ادامه به عواملی که نقش بسزایی در ایجاد این بیماری ها دارند می پردازیم.
عواملی که باعث بروز بیماری قلبی می شوند، عبارتند از :
مصرف دخانیات
- شانس بروز بیماری عروق قلبی در سیگاری ها ۴ تا ۲ برابر غیر سیگاری ها است.مصرف سیگار یک عامل خطر مستقل جدی برای مرگ ناگهانی در بیماری عروق کرونر است .
بالا بودن کلسترول خون :
- هر چه میزان کلسترول خون بالاتر رود میزان بروز بیماری کرونر قلب افزایش می یابد. اگر عامل خطر دیگر همچون مصرف دخانیات و پرفشاری خون نیز وجود داشته باشد، این خطر بیشتر افزایش می یابد. کلسترول خون افراد به سن ،جنس ، وراثت و نژاد نیز بستگی دارد.
پرفشاری خون:
- فشار خون بالا میزان بار قلب را افزایش و از این طریق موجب ضخیم شدن و سخت شدن قلب می شود. علاوه براین شانس سکته مغزی ، حمله قلبی ، نارسایی کلیه و نارسایی احتقانی قلب را افزایش می دهد. با وجود عوامل خطر دیگر شانس حمله قلبی در بیماران مبتلا به پرفشاری خون چندین برابرخواهد شد.
فعالیت جسمانی متوسط تا شدید :
- زندگی بدون فعالیت یک عامل خطر برا یبروز بیماری عروق کرونر است. ورزش بصورت منظم از بیماری عروق خونی و قلب جلوگیری می کند.
چاقی و اضافه وزن :
- کسانی که چربی اضافه بخصوص در ناحیه شکمی دارند. بیش از دیگران به بیماری های قلبی دچار می شوند. افزایش وزن از یک طرف ، افزایش کلسترول خون و بالا رفتن فشار خون از طرف دیگر منجر به بالا رفتن بار قلب می شود. این عامل خطر بروز دیابت را نیز در افراد افزایش می دهد. با کاهش حتی ۱۳ پوند وزن میزان خطر حمله قلبی در افراد چاق کاهش می یابد.
دیابت :
دیابت بطور جدی شانس بروز بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد. حتی با وجود کنترل قند خون ، دیابت شانس بیماری قلبی را افزایش می دهد ولی در صورت عدم کنترل این خطر به مراتب بالاتر خواهد رفت.
ارسال شده در تاریخ 4 جولای 2018 توسط نرجس ردایی با موضوع تناسب اندام , سلامتی , قلب و عروق | 977 بازدید