بیماری سیاه سرفه و روش های درمانی آن

سیاه سرفه نوعی سرفه شدید است که می تواند به کلی بخش ریوی و دستگاه تنفسی را نابود کند. در این بخش به روش های درمانی معمولی و خانگی این بیماری می پردازیم.

بیماری سیاه سرفه نوعی بیماری مسری است که اکثرا در کودکان رخ می دهد. مرحله پنهانی بیماری سیاه سرفه به طور متوسط ۸ روز طول می کشد.

سیاه سرفه

نشانه های بیماری سیاه سرفه

در ابتدا این بیماری به صورت یک ناراحتی تنفسی مضمن برونشیتی شکل می گیرد و بدن را دچار مشکل می کند. تشخیص آن از راه «مسری بودن» ( که به هیچ وجه ثابت نشده است) و عدم ابتلا به بیماری سیاه سرفه در گذشته ممکن است عملی باشد. علاوه بر آن می توان از سینه عکس برداری کرده و خون را بررسی کرد و کشت مخاط حلق را نیز انجام داد.

دو هفته بعد از بروز بیماری سیاه سرفه، سرفه های شدید خلط آور به وجود می آید، که گاهی اوقات با بالا آوردن مواد غذایی همراه است. دوره این سرفه های شدید چهار تا پنج هفته طول می کشد.

درمان سیاه سرفه به روش معمول

در این رابطه مانند هر نزله دیگری تغذیه باید به حداقل برسد. در اوایل روزه کامل یا رژیم آب سبزیجات تازه و یا سوپ سبزیجات انجام می گیرد. تمام مواد غذایی سفت، نشاسته دار، چربی ها، پروتیدها و همچنین شیر و مشتقات آن و تخم مرغ حذف می شوند. پوشت و ماهی نیز در روزها و یا حتی هفته های اول نامناسب هستند. به گزارش آسان طب سرفه های شدید و بحران های آن در صورتی که تغذیه به حداقل خود رسیده باشد از شدت کمتری برخوردار خواهند بود. اما برعکس این نکته نیز مشاهده خواهد شد که کمترین اشکالی در رژیم غذایی باعث تشدید علائم آن می شود. طولانی شدن مدت رژیم سم زدایی نباید باعث نگرانی شما شود. و به دنبال آن می توانید از فرمول ۲۰ – ۲۰ – ۶۰ در مقادیر پایین که به تدریج افزایش می یابند استفاده کرد. از خوردن شیر نجوشیده یا ماست خودداری کنید.

پس از اولین مرحله که در طول آن بیماری باید در رختخواب و محلی گرم باقی بماند تمرینات فیزیکی در هوای آزاد مفید خواهند بود. در برخی موارد تغییر شدید آب و هوا باعث می شود که ناراحتی چند روزی تشدید شود ولی پس از آن بهبود به سرعت بازخواهد گشت.

از ضمادهای ولرم یا سرد که یک یا دو بار در روز در اطراف گردن گذاشته می شوند استفاده کنید (ضمن آن که باید مراقب باشید که این منطقه پس از چند دقیقه مجدداً گرم شود). در غیر اینصورت ضماد را برداشته و از کمپرس آب گرم استفاده کنید، در آن می توان اسانسهای گیاهی مانند پونه، اکلیل کوهی، اکالیپتوس و کاج را به کار برد.

 درمان سیاه سرفه به روش خانگی و گیاهی

+در طول ۲۴ ساعت سه بار و هر بار ده قطره تنطور پیچک محلول در آب را بنوشید.

+هر روز دو قاشق سوپ خوری شربت گل هلو: ۵۰ گرم گل خشک شده هلو را در نیم لیتر آب به مدت ده دقیقه بجوشانید سپس مخلوط را صاف کنید و به اندازه وزنش به آن عسل اضافه کرده و آن را در ظرفی از آب جوش بپزید تا شربت آن به دست آید.

+جوشانده برگ اکالیپتوس (۲۰ گرم در لیتر )

برای درمان گیاهی سیاه سرفه مدام مایعات گرم بنوشید. اجازه ندهید قفسه سینه تان یخ بکند. حتی حوله گرمی داخل لباس خود بگذارید. سوپ داغ بدون ادویه اند را فراموش نکنید.

همچنین برای درمان سیاه سرفه شیرین بیان راه حل خوبی است. عسل را برای درمان سیاه سرفه فراموش نکنید.

سیر و پیاز هم برای درمان خانگی و درمان گیاهی سیاه سرفه مفید هستند.

منبع: medicinenet

ارسال شده در تاریخ 3 آوریل 2018 توسط آلما میر با موضوع درمان , سلامتی | 953 بازدید

بیماری سیاه سرفه و روش های درمانی آن
5 از 100 رای

اطلاعات پزشکی

اخبار پزشکی یکی از مهمترین اطلاعاتی است که امروزه باید تا حدودی از آن برخوردار باشیم. برای این منظور ما به یک بانک اطلاعات پزشکی نیاز داریم، هدف از آن حفظ و ارتقاء تندرستی، درمان بیماری‌ها و بازتوانی آسیب‌ دیدگان است. که با شناخت بیماریها،تشخیص، درمان و جلوگیری از بروز آن‌ها به انجام می‌رسد. مجله پزشکی دانشی را در اختیار شما قرار میدهد که بر روی طیف وسیعی از رشته‌ها شامل از فیزیک و زیست‌شناسی تا علوم اجتماعی، مهندسی و علوم انسانی بنا شده‌است. امروزه هدف سایت پزشکی استفاده از فناوری‌های دانش‌ مبنا و استدلال قیاسی برای رسیدن به راه‌ حل مشکلات بالینی است. اکتشافات در باب ماهیت ژن‌ها و سلول‌ها دریچه‌ای برای تعریف فیزیولوژی بر مبنای سیستم‌های مولکولی فراهم کرده‌است. این بصیرت فیزیولوژیکی راه را برای درک بهتر فرایندهای پیچیده بیماری‌ها و رویکردهای نو درمانی فراهم کرده‌است. تلاش بشر برای درمان بیماری‌ها و آسیب‌ها از دوران پیش از باستان وجود داشته‌ است و در دوران باستان نیز در کنار مذهب و گاه به عنوان بخشی از آن وجود داشته‌ است. در یونان باستان پزشکانی چون بقراط اخبار پزشکی را به عنوان دانش و فنی مجزا مطرح کردند و بنیانگذاران راهی بودند که بعدها توسط پزشکانی همچون ابن‌سینا و رازی (رازی مسلمان نبوده و تنها به توحید اعتقاد داشته یعنی موحد بوده؛ اما به اشتباه عنوان می‌شود که وی مسلمان بوده‌است) طی شد. در رنسانس با بهره‌ گیری از اطلاعات پزشکی عمومی  و اطلاعات پزشکی روز پیشرفت‌ های قابل توجهی کرد. از قرن ۱۹ آنچه به عنوان پزشکی مدرن شناخته می‌شود بنیان گذاشته شد. در اواخر قرن بیستم و دوران معاصر دانش ژنتیک رویکرد نسبت به درمان و بیماری‌ها را دچار تحولی جدی کرد به‌طوری‌ که ژنتیک پزشکی را دارای نقشی متحول‌ کننده برای پزشکی از درمان محور بودن به حفظ سلامتی دانسته‌اند. اهمیت سلامتی در بهره‌وری اجتماع و کیفیت زندگی منجر به تأسیس موسسات و قوانین شده‌است تا مسایلی همچون تحصیل و مجوزدهی به پزشکان تا نحوه استفاده از بودجه‌های درمانی در کشورها قانونمند و تنظیم شوند؛ لذا سازمان‌های پزشکی در کشورهای مختلف برای سازمان دهی و قانونمندسازی فعالیت‌های پزشکی تأسیس شده‌اند. در سایت پزشکی، پزشکان با استفاده از قضاوت بالینی، بیمار را جهت تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری ارزیابی می‌کنند. در عملکرد بالینی معمولاً مراحل شرح حال، معاینه فیزیکی، تهیه فهرست مشکلات، مشخص کردن تشخیص‌های افتراقی، بررسی‌ها (شامل آزمایش و تصویربرداری و …)، رسیدن به تشخیص و در آخر درمان انجام می‌شود. امروزه پیشرفت‌های روزمره علم و گسترش قابل توجه دامنه دانش پزشکی و شناخت بشر از بیماری‌ها منجر به تخصصی شدن پزشکی و تقسیم آن به رشته‌های مختلف شده‌است. با این حال کما کان ارائه خدمات پزشکی در بیشتر جوامع از سطح مراقبت‌های اولیه بهداشتی، با تمرکز روی اطلاعات پزشکی و سلامت و پزشکان خانواده شروع می‌شود و بسته به نیاز در سیستم ارجاع بیماران به سطوح دوم و سوم که خدمات پزشکی تخصصی‌تر را ارائه می‌دهند ارجاع می‌شوند. مجله پزشکی مدرن با انتقاداتی هم مواجه است از جمله عدم دسترسی مناطق محروم و طبقه کم درآمد بعضی جوامع به خدمات پزشکی گران‌قیمت که در این راه سازمان‌هایی همچون سازمان جهانی بهداشت با تعیین سیاست‌های جهانی و ایجاد مسئولیت در کشورها و سیاستمداران نسبت به سلامتی سعی در رفع این نقیصه را دارند.

©یک دکتر / بازنشر مطالب تنها با کسب اجازه کتبی و پرداخت هزینه بابت هر مطلب و همچنین ذکر منبع و لینک مستقیم به همان مطلب مجاز است