جوش صورت چرا به وجود می آید و راه درمان آن چیست؟

جوش صورت چرا به وجود می آید و راه درمان آن چیست؟

آکنه یک بیماری پوستی مزمن و التهابی است که باعث ایجاد لکه ها و جوش‌ها به ویژه در صورت، شانه، پشت، گردن، سینه و بازوها می‌شود. جوش‌صورت نیز در گروه آکنه ها قرار می‌گیرد. این موضوع شایع ترین بیماری پوستی در ایالات متحده است و سالانه تا ۵۰ میلیون امریکایی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

جوش های صورت معمولا در دوران بلوغ اتفاق می افتند. در این زمان غدد چربی فعال می شوند. اما جوش صورت یا بدن در هر زمان دیگری نیز می تواند به وجود بیاید. این موضوع خطرناک یا حادی نیست. ولی جوش ها معمولا منجر به اسکار (‌جای جوش) می‌شوند. درمان جوش صورت بستگی به شدت و پایداری آن دارد.

جوش صورت

عوامل موثر بر ایجاد جوش صورت 

  • هورمون ها: طیف وسیعی از عوامل باعث آکنه یا جوش صورت می شود. اما علت اصلی افزایش سطح آندروژن است. آندروژن هورمونی است که در سن نوجوانی میزان آن در بدن بالا می رود و در زنان به استروژن تبدیل می شود.                                                                                                                            افزایش سطح آندروژن سبب می شود که غدد چربی زیر پوست رشد کنند و تجمع چربی زیر پوست باعث به وجود آمدن جوش‌های صورت می شود.

برخی محرک های موثر بر ایجاد جوش صورت:

  • مطالعات نشان می دهند که عوامل ژنتیکی ممکن است عوامل ابتلا به جوش را افزایش دهد.
  • برخی داروها که حاوی آندروژن و لیتیوم هستند.
  • لوازم آرایش چرب
  • تغییرات هورمونی
  • استرس عاطفی
  • قاعدگی
  • شرایط آب و هوایی گرم و مرطوب

درمان جوش صورت

داروهای خانگی: داروهای خانگی زیادی برای درمان آکنه پیشنهاد و معرفی شده اند . ولی همه‌ی آنها توسط پزشکان و محققان تایید نمی شوند.

رژیم غذایی: هنوز مشخص نیست که رژیم غذایی در افزایش آکنه نقش دارد یا خیر.

دانشمندان دریافته اند که افرادی که رژیم غذایی‌ای مصرف می کنند که ویتامین A و E و روی را تامین می کنند، احتمال بروز آکنه شدید را کمتر دارند.

یک تحقیق انجام شده ارتباط بین آکنه و رژیم را “بحث برانگیز” توصیف می‌کند. این تحقیق نشان می‌دهد که یک رژیم غذایی با گلیسمی پایین ممکن است به کاهش جوش صورت منجر شود.

روغن چای: نتایج یک مطالعه از ۶۰ بیمار که در مجله پوست هند Venereology و Leprorology منتشر شده است، نشان می دهد که استفاده از روغن چای می تواند تا  ۵ درصد در درمان جوش خفیف تا متوسط کمک کند.

چای: شواهدی وجود دارد که پلی فنولهای چای، از جمله چای سبز، که در تهیه کرم های موضعی استفاده می شود، ممکن است در کاهش تولید و همچنین درمان جوش مفید باشد. در این خصوص بهتر است به جای استفاده از چای به طور مستقیم از این فراورده ها استفاده کرد.

مرطوب کننده ها: محققان می گویند یک پوشش با کرم مرطوب‌کننده می تواند پوست را (به خصوص در افرادی که برای درمان جوش از داروهایی مانند ایزوترتینوئین استفاده می کنند) تسکین دهد.

مرطوب کننده هایی حاوی آلوئه ورا یا فندق با حداقل ۱۰ درصد غلظت می توانند اثر آرام بخش و احتمالا ضد التهاب داشته باشند.

جوش خفیف با داروهای بدون نسخه مانند ژل، صابون، کرم و لوسیون پوست درمان می‌شود (کرم‌ها و لوسیون‌ها برای پوست‌های حساس و ژل‌ها برای پوست‌های چرب مناسب هستند).

برای درمان جوش شدید یا متوسط باید از کمک متخصص پوست استفاده کرد (که ممکن است یک ژل یا کرم یا یک آنتی بیوتیک خوراکی یا موضعی تجویز شود).

آنتی بیوتیک‌های خوراکی برای بیماران مبتلا به جوش متوسط تا شدید تا ۶ ماه تجویز می‌شود. آنتی بیوتیک‌ها می‌توانند رشد باکتری‌ها و التهاب را کاهش دهند. آزیترومایسین و تتراسایکلین از داروهایی هستند که معمولا برای جوش صورت تجویز می‌شوند.

منبع: medicalnewstodayp

ارسال شده در تاریخ 14 فوریه 2018 توسط ریحانه هاشمی با موضوع زیبایی | 1,725 بازدید

جوش صورت چرا به وجود می آید و راه درمان آن چیست؟
5 از 100 رای

اطلاعات پزشکی

اخبار پزشکی یکی از مهمترین اطلاعاتی است که امروزه باید تا حدودی از آن برخوردار باشیم. برای این منظور ما به یک بانک اطلاعات پزشکی نیاز داریم، هدف از آن حفظ و ارتقاء تندرستی، درمان بیماری‌ها و بازتوانی آسیب‌ دیدگان است. که با شناخت بیماریها،تشخیص، درمان و جلوگیری از بروز آن‌ها به انجام می‌رسد. مجله پزشکی دانشی را در اختیار شما قرار میدهد که بر روی طیف وسیعی از رشته‌ها شامل از فیزیک و زیست‌شناسی تا علوم اجتماعی، مهندسی و علوم انسانی بنا شده‌است. امروزه هدف سایت پزشکی استفاده از فناوری‌های دانش‌ مبنا و استدلال قیاسی برای رسیدن به راه‌ حل مشکلات بالینی است. اکتشافات در باب ماهیت ژن‌ها و سلول‌ها دریچه‌ای برای تعریف فیزیولوژی بر مبنای سیستم‌های مولکولی فراهم کرده‌است. این بصیرت فیزیولوژیکی راه را برای درک بهتر فرایندهای پیچیده بیماری‌ها و رویکردهای نو درمانی فراهم کرده‌است. تلاش بشر برای درمان بیماری‌ها و آسیب‌ها از دوران پیش از باستان وجود داشته‌ است و در دوران باستان نیز در کنار مذهب و گاه به عنوان بخشی از آن وجود داشته‌ است. در یونان باستان پزشکانی چون بقراط اخبار پزشکی را به عنوان دانش و فنی مجزا مطرح کردند و بنیانگذاران راهی بودند که بعدها توسط پزشکانی همچون ابن‌سینا و رازی (رازی مسلمان نبوده و تنها به توحید اعتقاد داشته یعنی موحد بوده؛ اما به اشتباه عنوان می‌شود که وی مسلمان بوده‌است) طی شد. در رنسانس با بهره‌ گیری از اطلاعات پزشکی عمومی  و اطلاعات پزشکی روز پیشرفت‌ های قابل توجهی کرد. از قرن ۱۹ آنچه به عنوان پزشکی مدرن شناخته می‌شود بنیان گذاشته شد. در اواخر قرن بیستم و دوران معاصر دانش ژنتیک رویکرد نسبت به درمان و بیماری‌ها را دچار تحولی جدی کرد به‌طوری‌ که ژنتیک پزشکی را دارای نقشی متحول‌ کننده برای پزشکی از درمان محور بودن به حفظ سلامتی دانسته‌اند. اهمیت سلامتی در بهره‌وری اجتماع و کیفیت زندگی منجر به تأسیس موسسات و قوانین شده‌است تا مسایلی همچون تحصیل و مجوزدهی به پزشکان تا نحوه استفاده از بودجه‌های درمانی در کشورها قانونمند و تنظیم شوند؛ لذا سازمان‌های پزشکی در کشورهای مختلف برای سازمان دهی و قانونمندسازی فعالیت‌های پزشکی تأسیس شده‌اند. در سایت پزشکی، پزشکان با استفاده از قضاوت بالینی، بیمار را جهت تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری ارزیابی می‌کنند. در عملکرد بالینی معمولاً مراحل شرح حال، معاینه فیزیکی، تهیه فهرست مشکلات، مشخص کردن تشخیص‌های افتراقی، بررسی‌ها (شامل آزمایش و تصویربرداری و …)، رسیدن به تشخیص و در آخر درمان انجام می‌شود. امروزه پیشرفت‌های روزمره علم و گسترش قابل توجه دامنه دانش پزشکی و شناخت بشر از بیماری‌ها منجر به تخصصی شدن پزشکی و تقسیم آن به رشته‌های مختلف شده‌است. با این حال کما کان ارائه خدمات پزشکی در بیشتر جوامع از سطح مراقبت‌های اولیه بهداشتی، با تمرکز روی اطلاعات پزشکی و سلامت و پزشکان خانواده شروع می‌شود و بسته به نیاز در سیستم ارجاع بیماران به سطوح دوم و سوم که خدمات پزشکی تخصصی‌تر را ارائه می‌دهند ارجاع می‌شوند. مجله پزشکی مدرن با انتقاداتی هم مواجه است از جمله عدم دسترسی مناطق محروم و طبقه کم درآمد بعضی جوامع به خدمات پزشکی گران‌قیمت که در این راه سازمان‌هایی همچون سازمان جهانی بهداشت با تعیین سیاست‌های جهانی و ایجاد مسئولیت در کشورها و سیاستمداران نسبت به سلامتی سعی در رفع این نقیصه را دارند.

©یک دکتر / بازنشر مطالب تنها با کسب اجازه کتبی و پرداخت هزینه بابت هر مطلب و همچنین ذکر منبع و لینک مستقیم به همان مطلب مجاز است