آنژین | نکاتی که هنگام آنژین کودکان باید به آن توجه کنیم

همه اطفال در سنین طفولیت در مقابل کوچکترین سرماخوردگی و ناراحتی دچار گلودرد یا آنژین میشوند و گاه ممکن است پس از بهبود چون تورم لوزه ها کاملا رفع نگریده , طفل پیوسته با هر وزش باد یا ناراحتی تب نماید و دچار گلودرد گردد. این گلودرد یا آنژین کودکان غالبا با تب توأم بوده و اختلالات گوارشی دارد که به صورت تهوع , استفراغ و اسهال یا یبوست همراه می باشد و غالبا ممکن است غده های گردن و زیر چانه نیز متورم گردد. هر قدر علت میکروبی آنژین کودکان , شدیدتر و یا چرک آن بیشتر باشد تورم این غده زیادتر خواهد بود.

 

آنژین .

 

برای مثال , در آنژین دیفتری این غدد به زودی بزرگ‌ میشوند. در چنین حالتی ممکن است طفل صبح به خوبی از بستر برنخیزد و دچار تب و گلودرد باشد و یا اینکه عصر میل و حوصله بازی کردن نداشته باشد و بخواهد بخوابد. وقتی که مادر دست او را میگیرد , از گرمی زیاد میفهمد که دچار تب شده است و گاهی طفل نیز استفراغ میکند.

در چنین وضعی است که مادر باید در پی چاره برآید و به هر وسیله که ممکن است گلوی او را مورد معاینه و دید قرار دهد , تا ببیند آیا لوزه های او بزرگ شده , قرمز است یا روی آن را ورقه یا چرک سفید رنگی گرفته است یا خیر؟ اگر روی لوزه ها و گلوی طفل سفیدی یا چرک مشاهده کند , باید به فکر دیفتری افتاده و هر چه زودتر طفل را به پزشک برساند , اما اگر گلو درد طفل و تورم لوزه ها بدون سفیدی یا چرک باشد , تا رسانیدن کودک به پزشک ضروری است به دستورات زیر توجه و عمل نماید.

نکاتی که هنگام آنژین کودکان باید به آن توجه کنیم:

 

آنژین .

 

۱/ از داروهای ضد تب و قرص یا قطره ویتامین‌C به کودک بدهد.

۲/ از قطره های مخصوص که برای ضدعفونی کردن بینی و حلق مصرف میشود , در بینی کردک بچکاند.

۳/ غذای کودک سوپ و شیر گرم باشد.

۴/ کودک را باید خوابانید و در صورت درد و ناراحتی زیاد از قطره مسکن استفاده کرد.

۵/ دادن روزی ۲لیوان آب لیموشیرین در درمان سرماخوردگی و رفع تورم لوزه ها موثر است.

۶/ انجیر خشک را خیس نموده , به کودک بدهید تا قدرت دفاعی بدنش زیاد شده و زودتر از بستر بیماری برخیزد.

۷/ آب میوه ها به طور کلی , چون لیموشیرین , نارنج و لیموترش , آب هویج , آب سیب و کمپوت در درمان بیماری بسیار موثر است.

۸/ روزی سه نوبت چای گرم و کمرنگ با لیموشیرین به کودک بدهید تا زودتر عرق نموده و تبش قطع شود.

۹/ میتوانید در نصف لیوان آب ولرم یک قاشق مرباخوری جوش شیرین حل نموده چنانچه کودک بتواند غرغره نماید , وگرنه آن را به تدریج به او بخورانید.

۱۰/ دادن انواع قرص ویتامینCیا ویتامینBضروری است.

 

 

منبع: پزشک خودتان باشید
ترجمه و تألیف: پرفسور محمد حسین حاجبی

ارسال شده در تاریخ 2 سپتامبر 2018 توسط آلما میر با موضوع درمان , کودکان | 817 بازدید

آنژین | نکاتی که هنگام آنژین کودکان باید به آن توجه کنیم
5 از 100 رای

مطالب مرتبط

اطلاعات پزشکی

اخبار پزشکی یکی از مهمترین اطلاعاتی است که امروزه باید تا حدودی از آن برخوردار باشیم. برای این منظور ما به یک بانک اطلاعات پزشکی نیاز داریم، هدف از آن حفظ و ارتقاء تندرستی، درمان بیماری‌ها و بازتوانی آسیب‌ دیدگان است. که با شناخت بیماریها،تشخیص، درمان و جلوگیری از بروز آن‌ها به انجام می‌رسد. مجله پزشکی دانشی را در اختیار شما قرار میدهد که بر روی طیف وسیعی از رشته‌ها شامل از فیزیک و زیست‌شناسی تا علوم اجتماعی، مهندسی و علوم انسانی بنا شده‌است. امروزه هدف سایت پزشکی استفاده از فناوری‌های دانش‌ مبنا و استدلال قیاسی برای رسیدن به راه‌ حل مشکلات بالینی است. اکتشافات در باب ماهیت ژن‌ها و سلول‌ها دریچه‌ای برای تعریف فیزیولوژی بر مبنای سیستم‌های مولکولی فراهم کرده‌است. این بصیرت فیزیولوژیکی راه را برای درک بهتر فرایندهای پیچیده بیماری‌ها و رویکردهای نو درمانی فراهم کرده‌است. تلاش بشر برای درمان بیماری‌ها و آسیب‌ها از دوران پیش از باستان وجود داشته‌ است و در دوران باستان نیز در کنار مذهب و گاه به عنوان بخشی از آن وجود داشته‌ است. در یونان باستان پزشکانی چون بقراط اخبار پزشکی را به عنوان دانش و فنی مجزا مطرح کردند و بنیانگذاران راهی بودند که بعدها توسط پزشکانی همچون ابن‌سینا و رازی (رازی مسلمان نبوده و تنها به توحید اعتقاد داشته یعنی موحد بوده؛ اما به اشتباه عنوان می‌شود که وی مسلمان بوده‌است) طی شد. در رنسانس با بهره‌ گیری از اطلاعات پزشکی عمومی  و اطلاعات پزشکی روز پیشرفت‌ های قابل توجهی کرد. از قرن ۱۹ آنچه به عنوان پزشکی مدرن شناخته می‌شود بنیان گذاشته شد. در اواخر قرن بیستم و دوران معاصر دانش ژنتیک رویکرد نسبت به درمان و بیماری‌ها را دچار تحولی جدی کرد به‌طوری‌ که ژنتیک پزشکی را دارای نقشی متحول‌ کننده برای پزشکی از درمان محور بودن به حفظ سلامتی دانسته‌اند. اهمیت سلامتی در بهره‌وری اجتماع و کیفیت زندگی منجر به تأسیس موسسات و قوانین شده‌است تا مسایلی همچون تحصیل و مجوزدهی به پزشکان تا نحوه استفاده از بودجه‌های درمانی در کشورها قانونمند و تنظیم شوند؛ لذا سازمان‌های پزشکی در کشورهای مختلف برای سازمان دهی و قانونمندسازی فعالیت‌های پزشکی تأسیس شده‌اند. در سایت پزشکی، پزشکان با استفاده از قضاوت بالینی، بیمار را جهت تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری ارزیابی می‌کنند. در عملکرد بالینی معمولاً مراحل شرح حال، معاینه فیزیکی، تهیه فهرست مشکلات، مشخص کردن تشخیص‌های افتراقی، بررسی‌ها (شامل آزمایش و تصویربرداری و …)، رسیدن به تشخیص و در آخر درمان انجام می‌شود. امروزه پیشرفت‌های روزمره علم و گسترش قابل توجه دامنه دانش پزشکی و شناخت بشر از بیماری‌ها منجر به تخصصی شدن پزشکی و تقسیم آن به رشته‌های مختلف شده‌است. با این حال کما کان ارائه خدمات پزشکی در بیشتر جوامع از سطح مراقبت‌های اولیه بهداشتی، با تمرکز روی اطلاعات پزشکی و سلامت و پزشکان خانواده شروع می‌شود و بسته به نیاز در سیستم ارجاع بیماران به سطوح دوم و سوم که خدمات پزشکی تخصصی‌تر را ارائه می‌دهند ارجاع می‌شوند. مجله پزشکی مدرن با انتقاداتی هم مواجه است از جمله عدم دسترسی مناطق محروم و طبقه کم درآمد بعضی جوامع به خدمات پزشکی گران‌قیمت که در این راه سازمان‌هایی همچون سازمان جهانی بهداشت با تعیین سیاست‌های جهانی و ایجاد مسئولیت در کشورها و سیاستمداران نسبت به سلامتی سعی در رفع این نقیصه را دارند.

©یک دکتر / بازنشر مطالب تنها با کسب اجازه کتبی و پرداخت هزینه بابت هر مطلب و همچنین ذکر منبع و لینک مستقیم به همان مطلب مجاز است