راه کارهایی ساده برای درمان گرفتگی گوش به روش خانگی بدون نیاز به پزشک

باوجوداینکه ممکن است گاهی گرفتگی گوش حتی باعث درد و ناراحتی نشود، صداهای مبهم و تقلا برای شنیدن می‌تواند واقعاً آزاردهنده باشد. گوش شما ممکن است به‌صورت ناگهانی در عرض چند ساعت یا چند روز باز شود اما با دارو و درمان خانگی هم می‌توان گرفتگی گوش را فوراً درمان کرد. در ادامه راه‌کارهایی برای درمان گرفتگی گوش به روش خانگی برایتان آورده‌ایم.

 گرفتگی گوش

درمان گرفتگی گوش به روش خانگی

باوجوداینکه گرفتگی گوش یک وضعیت آزاردهنده است اما می‌شود آن را با روش‌های خانگی درمان کرد.

۱. باد کردن لپ‌ و بینی

این ترفند ساده به باز کردن لوله‌ی استاش در گوش شما کمک می‌کند. برای این کار، یک‌نفس عمیق بکشید و نوک بینی‌تان را با دو انگشت محکم بگیرید. درحالی‌که دهانتان بسته است، سعی کنید هوا را به‌آرامی از طریق بینی بیرون بدهید. این کار باید فشار کافی برای رفع گرفتگی یا باز کردن گوش‌ را ایجاد کند. برای جلوگیری از صدمه زدن به پرده‌ی گوشتان سعی کنید هوا را محکم بیرون ندهید. هنگامی‌که لوله‌ی استاش شما باز شد، بهتر است برای باز نگه‌داشتن آن آدامس بجوید یا آب‌نبات سفت بمکید.

۲. استفاده از بخارآب

به حمام بروید و دوش آب داغ را بازکنید و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در حمام بنشینید. بخارآب داغ به شل کردن مخاط موجود در گوش کمک می‌کند. روش دیگر آن است که یک حوله‌ی کوچک گرم یا داغ را روی گوشتان قرار بدهید.

۳. مایع گیر افتاده در گوش را خارج کنید

ابتدا انگشت اشاره‌تان را در گوش موردنظر فروکنید و سپس آن را به‌آرامی بالا و پایین ببرید. این روش به بیرون آمدن مایع گیر افتاده کمک می‌کند. نگه‌داشتن یک سشوار با درجه‌ی حرارت پایین در فاصله‌ی چند سانتی‌متری از گوشتان نیز می‌تواند به خشک‌کردن مایع درون گوش کمک کند.

۴. داروهای بدون نیاز به نسخه 

این داروها می‌توانند گرفتگی گوش ناشی از تخلیه‌ی سینوس، سرماخوردگی یا آلرژی‌ها را برطرف کنند. از داروهای سینوس یا سرماخوردگی حاوی ترکیبات ضداحتقان یا یک آنتی‌هیستامین استفاده کنید. حتماً دستورالعمل روی برچسب دارو را به‌دقت دنبال کنید.

۵. قطره گوش

قطره برطرف‌کننده‌ی جرم گوش می‌تواند جرم گوش را نرم کند و باعث خروج آن از گوش شود. همچنین شما می‌توانید ۲ یا ۳ قطره از روغن معدنی گرم، روغن بچه یا هیدروژن پراکسید را با استفاده از یک قطره‌چکان درون گوشتان بریزید. پس از ریختن قطره‌، سرتان را چند ثانیه کج نگه‌دارید تا قطره از گوشتان خارج نشود و بتواند به‌خوبی روی جرم‌ها اثر بگذارد.

چه وقت باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر تین مشکل با درمان‌های خانگی برطرف نشد، باید به پزشک مراجعه نمایید. اگر علت آن جمع شدن بیش‌ازحد جرم گوش است، ممکن است لازم باشد یک متخصص گوش، حلق و بینی برای شما شستشوی گوش انجام بدهد. پزشک در این روش از ابزارهای مخصوصی برای ایجاد حالت مکش و جدا کردن جرم از گوش استفاده می‌کند. اگر دچار انسداد لوله‌های استاش هستید، ممکن است داروهای زیر برای شما تجویز شوند:

آنتی‌بیوتیک

داروهای ضد قارچ

آنتی‌هیستامین

این مشکل ممکن است با درد همراه باشد، به‌خصوص اگر عفونت گوش داشته باشید. در این صورت می‌توانید طبق دستور پزشک‌تان از داروهای مُسکن بدون نیاز به نسخه استفاده کنید، ازجمله:

ایبوپروفن

استامینوفن

ناپروکسن سدیم

در صورت تشخیص تومور  نوروم آکوستیک  از آنجا که آن یک تومور غیرسرطانی و خوش‌خیم است،  در شرایط بسیار خاصی ممکن است پزشک‌تان فقط درصورتی‌که تومور بسیار بزرگ‌شده یا بر شنوایی شما تأثیر بگذارد، گزینه‌ی جراحی را پیشنهاد نماید.

اگر باوجود تمامی درمان‌ها مشکل شما همچنان ادامه داشت، به‌خصوص اگر با علائم دیگری مانند کاهش شنوایی، زنگ زدن گوش‌ها یا گوش‌درد همراه بود، با پزشک‌تان تماس بگیرید. ممکن است شما به قطره‌های گوش قوی و نسخه‌ای یا جرم‌گیری گوش نیاز داشته باشید.

منبع : healthline

 

ارسال شده در تاریخ 25 مارس 2018 توسط آلما میر با موضوع درمان , سلامتی | 1,744 بازدید

راه کارهایی ساده برای درمان گرفتگی گوش به روش خانگی بدون نیاز به پزشک
5 از 100 رای

اطلاعات پزشکی

اخبار پزشکی یکی از مهمترین اطلاعاتی است که امروزه باید تا حدودی از آن برخوردار باشیم. برای این منظور ما به یک بانک اطلاعات پزشکی نیاز داریم، هدف از آن حفظ و ارتقاء تندرستی، درمان بیماری‌ها و بازتوانی آسیب‌ دیدگان است. که با شناخت بیماریها،تشخیص، درمان و جلوگیری از بروز آن‌ها به انجام می‌رسد. مجله پزشکی دانشی را در اختیار شما قرار میدهد که بر روی طیف وسیعی از رشته‌ها شامل از فیزیک و زیست‌شناسی تا علوم اجتماعی، مهندسی و علوم انسانی بنا شده‌است. امروزه هدف سایت پزشکی استفاده از فناوری‌های دانش‌ مبنا و استدلال قیاسی برای رسیدن به راه‌ حل مشکلات بالینی است. اکتشافات در باب ماهیت ژن‌ها و سلول‌ها دریچه‌ای برای تعریف فیزیولوژی بر مبنای سیستم‌های مولکولی فراهم کرده‌است. این بصیرت فیزیولوژیکی راه را برای درک بهتر فرایندهای پیچیده بیماری‌ها و رویکردهای نو درمانی فراهم کرده‌است. تلاش بشر برای درمان بیماری‌ها و آسیب‌ها از دوران پیش از باستان وجود داشته‌ است و در دوران باستان نیز در کنار مذهب و گاه به عنوان بخشی از آن وجود داشته‌ است. در یونان باستان پزشکانی چون بقراط اخبار پزشکی را به عنوان دانش و فنی مجزا مطرح کردند و بنیانگذاران راهی بودند که بعدها توسط پزشکانی همچون ابن‌سینا و رازی (رازی مسلمان نبوده و تنها به توحید اعتقاد داشته یعنی موحد بوده؛ اما به اشتباه عنوان می‌شود که وی مسلمان بوده‌است) طی شد. در رنسانس با بهره‌ گیری از اطلاعات پزشکی عمومی  و اطلاعات پزشکی روز پیشرفت‌ های قابل توجهی کرد. از قرن ۱۹ آنچه به عنوان پزشکی مدرن شناخته می‌شود بنیان گذاشته شد. در اواخر قرن بیستم و دوران معاصر دانش ژنتیک رویکرد نسبت به درمان و بیماری‌ها را دچار تحولی جدی کرد به‌طوری‌ که ژنتیک پزشکی را دارای نقشی متحول‌ کننده برای پزشکی از درمان محور بودن به حفظ سلامتی دانسته‌اند. اهمیت سلامتی در بهره‌وری اجتماع و کیفیت زندگی منجر به تأسیس موسسات و قوانین شده‌است تا مسایلی همچون تحصیل و مجوزدهی به پزشکان تا نحوه استفاده از بودجه‌های درمانی در کشورها قانونمند و تنظیم شوند؛ لذا سازمان‌های پزشکی در کشورهای مختلف برای سازمان دهی و قانونمندسازی فعالیت‌های پزشکی تأسیس شده‌اند. در سایت پزشکی، پزشکان با استفاده از قضاوت بالینی، بیمار را جهت تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری ارزیابی می‌کنند. در عملکرد بالینی معمولاً مراحل شرح حال، معاینه فیزیکی، تهیه فهرست مشکلات، مشخص کردن تشخیص‌های افتراقی، بررسی‌ها (شامل آزمایش و تصویربرداری و …)، رسیدن به تشخیص و در آخر درمان انجام می‌شود. امروزه پیشرفت‌های روزمره علم و گسترش قابل توجه دامنه دانش پزشکی و شناخت بشر از بیماری‌ها منجر به تخصصی شدن پزشکی و تقسیم آن به رشته‌های مختلف شده‌است. با این حال کما کان ارائه خدمات پزشکی در بیشتر جوامع از سطح مراقبت‌های اولیه بهداشتی، با تمرکز روی اطلاعات پزشکی و سلامت و پزشکان خانواده شروع می‌شود و بسته به نیاز در سیستم ارجاع بیماران به سطوح دوم و سوم که خدمات پزشکی تخصصی‌تر را ارائه می‌دهند ارجاع می‌شوند. مجله پزشکی مدرن با انتقاداتی هم مواجه است از جمله عدم دسترسی مناطق محروم و طبقه کم درآمد بعضی جوامع به خدمات پزشکی گران‌قیمت که در این راه سازمان‌هایی همچون سازمان جهانی بهداشت با تعیین سیاست‌های جهانی و ایجاد مسئولیت در کشورها و سیاستمداران نسبت به سلامتی سعی در رفع این نقیصه را دارند.

©یک دکتر / بازنشر مطالب تنها با کسب اجازه کتبی و پرداخت هزینه بابت هر مطلب و همچنین ذکر منبع و لینک مستقیم به همان مطلب مجاز است