گودی کمر چیست ؟ انواع گودی کمر، روش تشخیص، علائم و راه های درمان این عارضه

گودی کمر مشکلی است که در ستون فقرات فرد به وجود می آید. در بسیاری از موارد نیاز به درمان جدی این عارضه وجود ندارد. اما اگر به صورت شدید به وجود بیاید شخص باید تحت درمان قرار بگیرد. در ادامه علائم گودی کمر، راه کارهای درمان و انواع آن را برایتان شرح داده ایم.

ستون فقرات هرشخص در قسمت گردن، بخش بالایی کمر و پایین کمر اندکی انحراف دارد. این انحراف‌ها به ستون فقرات حالت اس مانند می‌دهند و به‌نام لوردوتیک و کیفوتیک شناخته می‌شوند. این قسمت ها به بدن کمک می‌کنند تا:

موجب خنثی شوک‌های وارده شود.

وزن سر را تحمل کند.

سر را در خط لگن قرار دهد.

ساختار فیزیکی بدن را محکم نگه‌ دارد .

حرکت و خم‌شدن را راحت کند.

درمان گودی کمر بستگی به این موضوع دارد که میزان خمیدگی چه مقدار است. اگر جهت منحنی قسمت پایین کمرتان وقتی به جلو خم می‌شوید تغییر کند و از حالت خمیده خود بیرون بیاید، لازم نیست نگران باشید. در چنین مواقعی می‌توانید با فیزیوتراپی و ورزش موجب درمان آن شوید. در غیر این صورت باید به دکتر مراجعه کنید.

علل گودی کمر :

تکان خوردن مهره: وقتی در ستون فقرات یکی از مهره‌ها به‌سمت استخوانی که در زیرش قرار دارد تکان می خورد.این شرایط با پیگیری درمان پزشکی و جراحی حل می شود.

آکندروپلازی: آکندروپلازی مهمترین عامل عارضه‌ی قد کوتاهی بیش از حد است.

پوکی استخوان: در این بیماری استخوان تراکم بافتی‌اش را از دست می‌دهد.

استئوسارکوم: این بیماری سرطان استخوان است که معمولا استخوان قلم پا در نزدیکی زانو، استخوان ران در نزدیکی زانو یا استخوان بالایی بازو را که نزدیک شانه است مشکل پیدا می کند.

چاقی: چاقی در برخی از کشورها و به‌ویژه در ایالات متحده پدیده‌ای همه‌گیر شده است. افراد چاق بیشتر در خطر ابتلا به بیماری‌های خطرناک قرار دارند.

انواع گودی کمر

۱. گودی کمر در قسمت پایین

شایع ترین نوع گودی کمر است.برای تشخیص این نوع گودی کمر به پشت روی سطح صافی دراز بکشید. هنگامی که در این حالت قرار گرفتید دقت کنید که آیا دست‌تان از فاصله بین کمر و سطح به‌راحتی رد می‌شود یا نه.

تشخیص گودی کمر

۲. گودی در قسمت گردن

در یک ستون فقرات سالم گردن باید شبیه C خیلی باز باشد و قوس آن به سمت پشت گردن متمایل است. گودی در گردن هنگامی به‌وجود می‌آید که ستون فقرات در این قسمت به‌طرز غیرعادی‌ای منحنی شکل و قوس‌دار می‌شود.

 

علائم گودی کمر

درد عضلانی

گرفتگی عضلانی

درد در قست گردن

درد در قسمت شانه ها

درد در بخش بالایی کمر

درد در حرکت این قسمت ها

با دیدن این علائم حتما به پزشک مراجعه کنید:

بی‌حسی

مورمور

درد ناگهانی

پایین آمدن کنترل ادرار

بی‌حالی

عدم کنترل عضلات ارادی

 

 

درمان گودی کمر

گودی کمر در موارد بسیاری نیاز به درمان ندارد، مگر اینکه خیلی حاد شود و برای فرد مشکل ایجاد کند. درمان این عارضه وابسته به این موضوع است که گودی تا چه حد شدید باشد و اینکه چه ویژگی هایی در کنار آن خود را نشان داده اند.

درمان‌های پیشنهادی برای این عارضه عبارت‌اند از:

درمان دارویی برای پایین آوردن درد

فیزیوتراپی به‌صورت روزانه(به این صورت قدرت عضلات و گستره حرکت افزایش می یابد)

کاهش وزن برای برای ایجاد تناسب در شکل ظاهری بدن

استفاده از قوزبند برای کودکان و نوجوانان در حال رشد

جراحی در مواقعی صورت می گیرد که گودی کمر شدید بوده و خطر آسیب رسیدن به بافت‌های عصبی وجود دارد

با استفاده از مکمل های غذایی تقویتی مانند ویتامین D

منبع :

healthline

ارسال شده در تاریخ 21 فوریه 2018 توسط آلما میر با موضوع درمان , دسته‌بندی نشده , سلامتی | 1,210 بازدید

گودی کمر چیست ؟ انواع گودی کمر، روش تشخیص، علائم و راه های درمان این عارضه
5 از 100 رای

اطلاعات پزشکی

اخبار پزشکی یکی از مهمترین اطلاعاتی است که امروزه باید تا حدودی از آن برخوردار باشیم. برای این منظور ما به یک بانک اطلاعات پزشکی نیاز داریم، هدف از آن حفظ و ارتقاء تندرستی، درمان بیماری‌ها و بازتوانی آسیب‌ دیدگان است. که با شناخت بیماریها،تشخیص، درمان و جلوگیری از بروز آن‌ها به انجام می‌رسد. مجله پزشکی دانشی را در اختیار شما قرار میدهد که بر روی طیف وسیعی از رشته‌ها شامل از فیزیک و زیست‌شناسی تا علوم اجتماعی، مهندسی و علوم انسانی بنا شده‌است. امروزه هدف سایت پزشکی استفاده از فناوری‌های دانش‌ مبنا و استدلال قیاسی برای رسیدن به راه‌ حل مشکلات بالینی است. اکتشافات در باب ماهیت ژن‌ها و سلول‌ها دریچه‌ای برای تعریف فیزیولوژی بر مبنای سیستم‌های مولکولی فراهم کرده‌است. این بصیرت فیزیولوژیکی راه را برای درک بهتر فرایندهای پیچیده بیماری‌ها و رویکردهای نو درمانی فراهم کرده‌است. تلاش بشر برای درمان بیماری‌ها و آسیب‌ها از دوران پیش از باستان وجود داشته‌ است و در دوران باستان نیز در کنار مذهب و گاه به عنوان بخشی از آن وجود داشته‌ است. در یونان باستان پزشکانی چون بقراط اخبار پزشکی را به عنوان دانش و فنی مجزا مطرح کردند و بنیانگذاران راهی بودند که بعدها توسط پزشکانی همچون ابن‌سینا و رازی (رازی مسلمان نبوده و تنها به توحید اعتقاد داشته یعنی موحد بوده؛ اما به اشتباه عنوان می‌شود که وی مسلمان بوده‌است) طی شد. در رنسانس با بهره‌ گیری از اطلاعات پزشکی عمومی  و اطلاعات پزشکی روز پیشرفت‌ های قابل توجهی کرد. از قرن ۱۹ آنچه به عنوان پزشکی مدرن شناخته می‌شود بنیان گذاشته شد. در اواخر قرن بیستم و دوران معاصر دانش ژنتیک رویکرد نسبت به درمان و بیماری‌ها را دچار تحولی جدی کرد به‌طوری‌ که ژنتیک پزشکی را دارای نقشی متحول‌ کننده برای پزشکی از درمان محور بودن به حفظ سلامتی دانسته‌اند. اهمیت سلامتی در بهره‌وری اجتماع و کیفیت زندگی منجر به تأسیس موسسات و قوانین شده‌است تا مسایلی همچون تحصیل و مجوزدهی به پزشکان تا نحوه استفاده از بودجه‌های درمانی در کشورها قانونمند و تنظیم شوند؛ لذا سازمان‌های پزشکی در کشورهای مختلف برای سازمان دهی و قانونمندسازی فعالیت‌های پزشکی تأسیس شده‌اند. در سایت پزشکی، پزشکان با استفاده از قضاوت بالینی، بیمار را جهت تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری ارزیابی می‌کنند. در عملکرد بالینی معمولاً مراحل شرح حال، معاینه فیزیکی، تهیه فهرست مشکلات، مشخص کردن تشخیص‌های افتراقی، بررسی‌ها (شامل آزمایش و تصویربرداری و …)، رسیدن به تشخیص و در آخر درمان انجام می‌شود. امروزه پیشرفت‌های روزمره علم و گسترش قابل توجه دامنه دانش پزشکی و شناخت بشر از بیماری‌ها منجر به تخصصی شدن پزشکی و تقسیم آن به رشته‌های مختلف شده‌است. با این حال کما کان ارائه خدمات پزشکی در بیشتر جوامع از سطح مراقبت‌های اولیه بهداشتی، با تمرکز روی اطلاعات پزشکی و سلامت و پزشکان خانواده شروع می‌شود و بسته به نیاز در سیستم ارجاع بیماران به سطوح دوم و سوم که خدمات پزشکی تخصصی‌تر را ارائه می‌دهند ارجاع می‌شوند. مجله پزشکی مدرن با انتقاداتی هم مواجه است از جمله عدم دسترسی مناطق محروم و طبقه کم درآمد بعضی جوامع به خدمات پزشکی گران‌قیمت که در این راه سازمان‌هایی همچون سازمان جهانی بهداشت با تعیین سیاست‌های جهانی و ایجاد مسئولیت در کشورها و سیاستمداران نسبت به سلامتی سعی در رفع این نقیصه را دارند.

©یک دکتر / بازنشر مطالب تنها با کسب اجازه کتبی و پرداخت هزینه بابت هر مطلب و همچنین ذکر منبع و لینک مستقیم به همان مطلب مجاز است