بیماری لوپوس چیست؟ علائم بیماری، عوامل آن و راه های درمان لوپوس

بیماری لوپوس که به‌صورت ویژه و تخصصی به آن اس ال ای می‌گویند. مربوط به اختلال در سیستم ایمنی بوده که در ادامه به‌صورت مفصل برایتان شرح داده می‌شود. همچنین در این مقاله شما علائم این بیماری، عوامل و راه‌های درمان را خواهید خواند.لوپوس

سیستم ایمنی بدن انسان به‌طور طبیعی در برابر عفونت‌های و باکتری‌های مضر مقاومت می‌کند. کلمه‌ی SLE مخفف لوپوس اریتماتوز سیستمیک بوده است که یک بیماری مزمن مربوط به سیستم ایمنی است و زمانی اتفاق می‌افتد که سیستم ایمنی توانایی‌های خود را ازدست‌داده و  بدن به سلول‌های خودی حمله‌ور‌می شود. به این بیماری‌ها بیماری‌های خودایمنی می‌گویند.

به‌طورکلی واژه‌ی لوپوس برای برخی بیماری‌های خود ایمنی با خصوصیات مشابه استفاده می‌شود که چون اس ال ای شایع‌ترین آن‌هاست. در بیشتر مواقع منظور از لوپوس همان SLE  است.

این بیماری مزمن برخی از اوقات دارای علائم شدید و برخی دارای علائم خفیف است. این بیماران در صورت تحت درمان قرار گرفتن می‌توانند به‌صورت عادی زندگی کنند.

در آمریکا بنیادی به نام بنیاد لوپوس بنا گردیده است که طبق آمار  آن، دست‌کم ۱٫۵ میلیون آمریکایی با این بیماری در این کشور وجود دارند. این بنیاد معتقد است تعداد افرادی که به این بیماری مبتلا هستند بسیار بالاتر است و موارد بسیاری تشخیص داده نمی‌شوند.

علائم بیماری لوپوس SLE : 

عمده علائم  عبارت‌اند از:

خستگی زیاد

درد در مفاصل

تورم مفصل

سردرد

علائمی به اسم راش روی گونه‌ها و بینی

ریزش مو

کم‌خونی

مشکل در  لخته شدن خون

رنگ انگشتان در هوای سرد، سفید یا آبی

انگشت‌ها مورمور می‌شوند

به دو علامت انتهایی نشانگان رینود می‌گویند.

این بیماری به بخش‌هایی از بدن حمله می‌کند که سایر علائم آن به بخش موردنظر مربوطمی شود. مانند دستگاه گوارش، قلب یا پوست.

علائم این بیماری، بسیار شبیه به علائم بسیاری از بیماری‌های دیگر نیز هستند برای همین تشخیص آن را دشوار است. با مراجعه به پزشک و انجام آزمایش‌های لازم بیماری دقیق شما تشخیص داده می‌شود.

عوامل بیماری لوپوس SLE :

علت دقیق بیماری لوپوس مشخص نیست اما عوامل زیر ممکن است با این بیماری ارتباط داشته باشند:

ژنتیک

هرچند بیماری لوپوس با ژن خاصی در ارتباط نیست اما در فامیل و خانواده‌ای که افراد مبتلابه لوپوس هستند معمولاً، احتمال بیماری‌های دیگر خود ایمنی زیاد است و یا برعکس.

محرک‌های محیط

پرتوهای فرابنفش

داروهای خاص

ویروس‌ها

استرس فیزیکی یا عاطفی

تروما

جنسیت و هورمون‌ها

این بیماری اغلب در زنان بیشتر از مردان تأثیر می‌گذارد. و زنان احتمال دارد علائم شدیدتری را در طی بارداری و دوره‌های قاعدگی‌شان تجربه کنند. هردوی این ملاحظات برخی از متخصصان پزشکی را به این باور رسانده است که شاید هورمون‌ زنانه‌ی استروژن در ایجاد SLE نقش داشته باشد. بااین‌حال برای اثبات این نظریه به تحقیقات بیشتری نیاز است.

تشخیص بیماری: 

شما توسط پزشک معاینه شده و سؤالاتی را پاسخ می‌دهید و او با مشاهده‌ی علائم زیر بیماری شمارا تشخیص می‌دهد:

بثورات حساس به نور خورشید، مانند راش گونه‌ای یا پروانه‌ای

زخم‌های غشای مخاطی

آرتریت

ریزش مو

نازک شدن مو

مشکلات ریوی یا قلبی

این آزمایش‌ها به تشخیص پزشک کمک می‌کند:

آزمایش‌های خون

آزمایش ادرار

عکس‌برداری با اشعه‌ی ایکس از قفسه‌ی سینه

در صورت تشخیص پزشکتان ممکن است شمارا به یک روماتولوژیست ارجاع بدهد. روماتولوژیست پزشکی است که در درمان اختلالات بافت نرم، مفصل و بیماری‌های خودایمنی تخصص دارد.

درمان لوپوس SLE

برای SLE هیچ درمانی وجود ندارد و فقط می‌توان علائم را کاهش داد. درمان‌ها با توجه به‌شدت و اندام آهای آسیب‌دیده شامل موارد زیراست:

داروهای ضدالتهاب جهت درد و سفتی مفصل

کرم‌های استروئیدی استفاده‌شده جهت بثورات

کورتیکواستروئیدها برای کاهش پاسخ ایمنی

داروهای مالاریا برای رفع مشکلات مفصل و پوست

داروها و عوامل سیستم ایمنی هدفمند برای بیماری شدیدتر

امکان دارد پزشکتان توصیه کند مواد غذایی خاصی را مصرف یا حذف کنید این کار برای کاهش احتمال بروز علائم  است و همچنین استرس را به حداقل برسانید.

شاید لازم باشد آزمایش‌های مربوط به پوکی استخوان را انجام دهید، چراکه استروئیدها می‌توانند استخوان‌های شمارا تضعیف کنند.

 

بیماران لوپوس اس ال ای در درازمدت چه عوارضی خواهند داشت؟

این بیماری می‌تواند به سیستم‌ بدن شما آسیب بزند. این آسیب‌ها ممکن است علائم زیر باشد:

لخته‌های خون و التهاب عروق خونی یا واسکولیت

التهاب قلب یا پریکاردیت

حمله‌ قلبی

سکته‌ی مغزی

مشکلات حافظه

تغییر رفتاری

تشنج

التهاب بافت و پوشش ریه

التهاب کلیه

کاهش عملکرد کلیه

نارسایی کلیه

متأسفانه در دوران بارداری SLE می‌تواند اثرات منفی شدیدی روی بدن شما داشته باشد و باعث عوارض بارداری و حتی سقط‌جنین منجر شود.

چه آینده‌ای برای بیماران مبتلابه SLE رقم خواهد خورد؟

این بیماری بر روی افراد مختلف تأثیرات گوناگونی دارد.اگر بلافاصله پس از بروز علائم شروع به درمان کنید می‌توانید آن‌ها را کنترل کنید. همواره در نظر داشته باشید که شما باید تحت درمان و زیر نظر پزشک باشید و به‌طور مرتب مورد معاینه قرار بگیرید.

بیماری‌های مزمن زندگی فرد را بسیار تحت تأثیر قرار می‌دهند. با کمک گرفتن از یک مشاور ورزیده و انجمن‌های حمایتی می‌توانید اضطرابتان را کاهش بدهید، سلامت روانی‌تان را حفظ کنید و بیماری‌تان راحت مدیریت قرار دهید.

 

منبع: healthline

ارسال شده در تاریخ 3 مارس 2018 توسط آلما میر با موضوع درمان , سلامتی | 1,079 بازدید

بیماری لوپوس چیست؟ علائم بیماری، عوامل آن و راه های درمان لوپوس
5 از 100 رای

مطالب مرتبط

اطلاعات پزشکی

اخبار پزشکی یکی از مهمترین اطلاعاتی است که امروزه باید تا حدودی از آن برخوردار باشیم. برای این منظور ما به یک بانک اطلاعات پزشکی نیاز داریم، هدف از آن حفظ و ارتقاء تندرستی، درمان بیماری‌ها و بازتوانی آسیب‌ دیدگان است. که با شناخت بیماریها،تشخیص، درمان و جلوگیری از بروز آن‌ها به انجام می‌رسد. مجله پزشکی دانشی را در اختیار شما قرار میدهد که بر روی طیف وسیعی از رشته‌ها شامل از فیزیک و زیست‌شناسی تا علوم اجتماعی، مهندسی و علوم انسانی بنا شده‌است. امروزه هدف سایت پزشکی استفاده از فناوری‌های دانش‌ مبنا و استدلال قیاسی برای رسیدن به راه‌ حل مشکلات بالینی است. اکتشافات در باب ماهیت ژن‌ها و سلول‌ها دریچه‌ای برای تعریف فیزیولوژی بر مبنای سیستم‌های مولکولی فراهم کرده‌است. این بصیرت فیزیولوژیکی راه را برای درک بهتر فرایندهای پیچیده بیماری‌ها و رویکردهای نو درمانی فراهم کرده‌است. تلاش بشر برای درمان بیماری‌ها و آسیب‌ها از دوران پیش از باستان وجود داشته‌ است و در دوران باستان نیز در کنار مذهب و گاه به عنوان بخشی از آن وجود داشته‌ است. در یونان باستان پزشکانی چون بقراط اخبار پزشکی را به عنوان دانش و فنی مجزا مطرح کردند و بنیانگذاران راهی بودند که بعدها توسط پزشکانی همچون ابن‌سینا و رازی (رازی مسلمان نبوده و تنها به توحید اعتقاد داشته یعنی موحد بوده؛ اما به اشتباه عنوان می‌شود که وی مسلمان بوده‌است) طی شد. در رنسانس با بهره‌ گیری از اطلاعات پزشکی عمومی  و اطلاعات پزشکی روز پیشرفت‌ های قابل توجهی کرد. از قرن ۱۹ آنچه به عنوان پزشکی مدرن شناخته می‌شود بنیان گذاشته شد. در اواخر قرن بیستم و دوران معاصر دانش ژنتیک رویکرد نسبت به درمان و بیماری‌ها را دچار تحولی جدی کرد به‌طوری‌ که ژنتیک پزشکی را دارای نقشی متحول‌ کننده برای پزشکی از درمان محور بودن به حفظ سلامتی دانسته‌اند. اهمیت سلامتی در بهره‌وری اجتماع و کیفیت زندگی منجر به تأسیس موسسات و قوانین شده‌است تا مسایلی همچون تحصیل و مجوزدهی به پزشکان تا نحوه استفاده از بودجه‌های درمانی در کشورها قانونمند و تنظیم شوند؛ لذا سازمان‌های پزشکی در کشورهای مختلف برای سازمان دهی و قانونمندسازی فعالیت‌های پزشکی تأسیس شده‌اند. در سایت پزشکی، پزشکان با استفاده از قضاوت بالینی، بیمار را جهت تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری ارزیابی می‌کنند. در عملکرد بالینی معمولاً مراحل شرح حال، معاینه فیزیکی، تهیه فهرست مشکلات، مشخص کردن تشخیص‌های افتراقی، بررسی‌ها (شامل آزمایش و تصویربرداری و …)، رسیدن به تشخیص و در آخر درمان انجام می‌شود. امروزه پیشرفت‌های روزمره علم و گسترش قابل توجه دامنه دانش پزشکی و شناخت بشر از بیماری‌ها منجر به تخصصی شدن پزشکی و تقسیم آن به رشته‌های مختلف شده‌است. با این حال کما کان ارائه خدمات پزشکی در بیشتر جوامع از سطح مراقبت‌های اولیه بهداشتی، با تمرکز روی اطلاعات پزشکی و سلامت و پزشکان خانواده شروع می‌شود و بسته به نیاز در سیستم ارجاع بیماران به سطوح دوم و سوم که خدمات پزشکی تخصصی‌تر را ارائه می‌دهند ارجاع می‌شوند. مجله پزشکی مدرن با انتقاداتی هم مواجه است از جمله عدم دسترسی مناطق محروم و طبقه کم درآمد بعضی جوامع به خدمات پزشکی گران‌قیمت که در این راه سازمان‌هایی همچون سازمان جهانی بهداشت با تعیین سیاست‌های جهانی و ایجاد مسئولیت در کشورها و سیاستمداران نسبت به سلامتی سعی در رفع این نقیصه را دارند.

©یک دکتر / بازنشر مطالب تنها با کسب اجازه کتبی و پرداخت هزینه بابت هر مطلب و همچنین ذکر منبع و لینک مستقیم به همان مطلب مجاز است