ویژگی هایی رژیم غذایی دوران بارداری ، مواد غذایی مفید برای مادر و کودک

رژیم غذایی در دوران بارداری نقش بسیار مهم و سازنده ای را ایفا می کند و تاثیر زیادی در سلامتی کودک و مادر خواهد داشت. در این مقاله شما را با نکات مهمی در مورد رژیم غذایی دوران بارداری و مواد غذایی مفید آشنا می کنیم.

زنان باردار باید اطمینان حاصل کنند که رژیم غذایی دوران بارداری آنها به اندازه کافی مواد مغذی و انرژی برای رشد و نمو مناسب کودک فراهم می کند. هم چنین باید اطمینان حاصل کند تا سلامت خود را در برابر تغییرات حاصله حفظ نماید.

 

نکات مهم در رژیم غذایی دوران بارداری

مادر باید رژیم غذایی متنوع، مغذی و متعادلی را دنبال کند و باید شامل موارد زیر باشد: 

میوه و سبزیجات

پنج واحد از میوه ها و سبزیجات در روز باید مصرف شود.

ممکن است به شکل آب گیری شده ، خشک شده، کنسرو شده، یخ زده و یا تازه باشد.

تازه و یخ زده (اگر بلافاصله پس از یخ زدایی مصرف شود) معمولا مقدار بیشتری ویتامین و سایر مواد مغذی را در خود جای می دهند . کارشناسان تأکید می کنند که خوردن میوه ها معمولا بهتر از نوشیدن آب آن ها است، زیرا سطح قند طبیعی در آبمیوه بسیار زیاد است.

آب سبزیجاتی همچون هویج را فراموش نکنید .

رژیم غذایی دوران بارداری چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

غذاهای غنی از کربوهیدرات و نشاسته

غذاهای غنی از کربوهیدرات و نشاسته شامل سیب زمینی، برنج، ماکارونی و نان می شوند .

کربوهیدرات ها انرژی بالایی دارند و به همین دلیل جزء مهمی از رژیم حاملگی مناسب به شمار می روند.

رژیم غذایی دوران بارداری چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

پروتئین

پروتئین های حیوانی در ماهی، گوشت بدون چربی ، مرغ و همچنین تخم مرغ به وفور یافت می شوند .

تمام زنان باردار و مخصوصا گیاهخواران باید مواد غذایی زیر را به عنوان منابع خوب پروتئین در نظر داشته باشند:

  • گیاه کینوا : یک گیاه سنتی است که قدمت ۵۰۰۰ ساله دارد. به عنوان یک “پروتئین کامل” شناخته شده است و شامل تمام اسید آمینه ضروری می باشد.
  • سویا : دانه های سویا بهترین میان وعده ی حاوی پروتئین می باشد .
  • حبوبات : لوبیا، عدس، حبوبات، آجیل یک منبع خوب و سرشار از پروتئین و آهن هستند. 

رژیم غذایی دوران بارداری چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

چربی

چربی نباید بیش از ۳۰ درصد از رژیم غذایی دوران بارداری را تشکیل دهد. تحقیقات نشان داده اند که مصرف زیاد چربی زمینه ی ابتلا به دیابت را در کودک فراهم می آورد .

نمونه هایی از مواد غذایی حاوی چربی های مضر روغن زیتون، روغن بادام زمینی، روغن آفتابگردان، روغن کنجد، روغن کلزا، آواکادو هستند.

 

فیبر

غلات منابع عالی برای فیبر هستند .

به عنوان مثال : نان ، ماکارانی و برنج حاوی میزان بالایی فیبر هستند . مصرف فیبر در زنانی که در معرض خطر ابتلا به یبوست در دوران بارداری هستند ، بسیار کمک کننده در جهت کاهش این خطر می باشد . مطالعات نشان داده است که مصرف بیش از حد فیبر در دوران بارداری، خطر یا شدت هموروئیدها را کاهش می دهد زیرا بیماری همروئید در این دوران بسیار شایع است .

 

کلسیم

دریافت میزان کافی از کلسیم در طی روز بسیار حائز اهمیت است. مواد لبنی مانند پنیر، شیر و ماست غنی از کلسیم هستند . مادرانی که به دلایلی چون حساسیت نمی توانند از لبنیات استاده کنند میتواند از کلم پیچ ، کلم بروکلی ، بامیه، نارگیل و لوییا استفاده کنند .

 

زینک 

روی یک عنصرحیاتی است. زینک نقش مهمی در رشد و تکامل طبیعی، یکپارچگی سلول ها دارد .

بهترین منابع روی، مرغ، بوقلمون، میگو، خرچنگ، صدف، گوشت، ماهی، محصولات لبنی، لوبیا، کره بادام زمینی، آجیل، دانه های آفتابگردان، زنجبیل، پیاز، سبوس، گندم، برنج، ماکارونی، غلات، تخم مرغ، عدس هستند.

 

منبع : medicalnewstoday

ارسال شده در تاریخ 23 فوریه 2018 توسط نسرین ولی خانی با موضوع بارداری , سلامتی | 1,631 بازدید

ویژگی هایی رژیم غذایی دوران بارداری ، مواد غذایی مفید برای مادر و کودک
5 از 100 رای

اطلاعات پزشکی

اخبار پزشکی یکی از مهمترین اطلاعاتی است که امروزه باید تا حدودی از آن برخوردار باشیم. برای این منظور ما به یک بانک اطلاعات پزشکی نیاز داریم، هدف از آن حفظ و ارتقاء تندرستی، درمان بیماری‌ها و بازتوانی آسیب‌ دیدگان است. که با شناخت بیماریها،تشخیص، درمان و جلوگیری از بروز آن‌ها به انجام می‌رسد. مجله پزشکی دانشی را در اختیار شما قرار میدهد که بر روی طیف وسیعی از رشته‌ها شامل از فیزیک و زیست‌شناسی تا علوم اجتماعی، مهندسی و علوم انسانی بنا شده‌است. امروزه هدف سایت پزشکی استفاده از فناوری‌های دانش‌ مبنا و استدلال قیاسی برای رسیدن به راه‌ حل مشکلات بالینی است. اکتشافات در باب ماهیت ژن‌ها و سلول‌ها دریچه‌ای برای تعریف فیزیولوژی بر مبنای سیستم‌های مولکولی فراهم کرده‌است. این بصیرت فیزیولوژیکی راه را برای درک بهتر فرایندهای پیچیده بیماری‌ها و رویکردهای نو درمانی فراهم کرده‌است. تلاش بشر برای درمان بیماری‌ها و آسیب‌ها از دوران پیش از باستان وجود داشته‌ است و در دوران باستان نیز در کنار مذهب و گاه به عنوان بخشی از آن وجود داشته‌ است. در یونان باستان پزشکانی چون بقراط اخبار پزشکی را به عنوان دانش و فنی مجزا مطرح کردند و بنیانگذاران راهی بودند که بعدها توسط پزشکانی همچون ابن‌سینا و رازی (رازی مسلمان نبوده و تنها به توحید اعتقاد داشته یعنی موحد بوده؛ اما به اشتباه عنوان می‌شود که وی مسلمان بوده‌است) طی شد. در رنسانس با بهره‌ گیری از اطلاعات پزشکی عمومی  و اطلاعات پزشکی روز پیشرفت‌ های قابل توجهی کرد. از قرن ۱۹ آنچه به عنوان پزشکی مدرن شناخته می‌شود بنیان گذاشته شد. در اواخر قرن بیستم و دوران معاصر دانش ژنتیک رویکرد نسبت به درمان و بیماری‌ها را دچار تحولی جدی کرد به‌طوری‌ که ژنتیک پزشکی را دارای نقشی متحول‌ کننده برای پزشکی از درمان محور بودن به حفظ سلامتی دانسته‌اند. اهمیت سلامتی در بهره‌وری اجتماع و کیفیت زندگی منجر به تأسیس موسسات و قوانین شده‌است تا مسایلی همچون تحصیل و مجوزدهی به پزشکان تا نحوه استفاده از بودجه‌های درمانی در کشورها قانونمند و تنظیم شوند؛ لذا سازمان‌های پزشکی در کشورهای مختلف برای سازمان دهی و قانونمندسازی فعالیت‌های پزشکی تأسیس شده‌اند. در سایت پزشکی، پزشکان با استفاده از قضاوت بالینی، بیمار را جهت تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری ارزیابی می‌کنند. در عملکرد بالینی معمولاً مراحل شرح حال، معاینه فیزیکی، تهیه فهرست مشکلات، مشخص کردن تشخیص‌های افتراقی، بررسی‌ها (شامل آزمایش و تصویربرداری و …)، رسیدن به تشخیص و در آخر درمان انجام می‌شود. امروزه پیشرفت‌های روزمره علم و گسترش قابل توجه دامنه دانش پزشکی و شناخت بشر از بیماری‌ها منجر به تخصصی شدن پزشکی و تقسیم آن به رشته‌های مختلف شده‌است. با این حال کما کان ارائه خدمات پزشکی در بیشتر جوامع از سطح مراقبت‌های اولیه بهداشتی، با تمرکز روی اطلاعات پزشکی و سلامت و پزشکان خانواده شروع می‌شود و بسته به نیاز در سیستم ارجاع بیماران به سطوح دوم و سوم که خدمات پزشکی تخصصی‌تر را ارائه می‌دهند ارجاع می‌شوند. مجله پزشکی مدرن با انتقاداتی هم مواجه است از جمله عدم دسترسی مناطق محروم و طبقه کم درآمد بعضی جوامع به خدمات پزشکی گران‌قیمت که در این راه سازمان‌هایی همچون سازمان جهانی بهداشت با تعیین سیاست‌های جهانی و ایجاد مسئولیت در کشورها و سیاستمداران نسبت به سلامتی سعی در رفع این نقیصه را دارند.

©یک دکتر / بازنشر مطالب تنها با کسب اجازه کتبی و پرداخت هزینه بابت هر مطلب و همچنین ذکر منبع و لینک مستقیم به همان مطلب مجاز است