تناسب اندام و لاغری پس از زایمان ؛ چگونه می توان به سرعت به وزن ایده آل بازگشت؟

اکثرا در دوران بارداری، خانم های باردار به خاطر افزایش خورد و خوراک و همچنین سنت های ما در کشور، اضافه وزن پیدا می کنند. البته تا جایی از این اضافه وزن طبیعی است اما اگر با اضافه وزن بیش از اندازه مواجه شدیم چه کنیم؟

افزایش وزن به خاطر بارداری امری کاملا طبیعی است. اما به هیچ وجه این موضوع با خوردن زیاد از حد و یا مواد غذایی نامناسب توجیه نمی شود.شما قطعا تمایلات زیادی به خوردنی‌های مختلف پیدا می‌کنید و باید به این تمایلات خود پاسخ بدهید، اما اگر الان احتیاط نکنید، مطمئن باشید که بعدا نتیجه‌ی آن را خواهید دید.اینکه بارداری شده اید و بقیه نیز به شما رسیدگی می کنند دلیل خوبی برای چاق شدن زیاد از حد نیست. لاغری پس از زایمان با روش هایی که در ادامه توضیح می دهیم بسیار آسان خواهد بود.

مراقبت از بچه یک نوع عملکرد کاهش وزن است

لاغری بعد از زایمان

زمانی که نوزاد متولد می شود، ۵ تا ۶ کیلو از وزن شما افت پیدا می کند. همچنین در دوران شیردهی نیز این کاهش وزن به خودی خود از میزان وزن بدن کم خواهد کرد. بعد از حدود ۴ تا ۶ هفته، بدن‌تان بهبود می‌یابد و می‌توانید ورزش کردن را شروع کنید. کمی تمرین با وزنه می‌تواند به میزان زیادی در کاهش وزن شما مؤثر باشد. برای این کار حتی لازم نیست به باشگاه بروید یا وزنه بخرید! نوزادتان وزنه‌ی مناسبی است! بچه را بغل کنید و بعضی از حرکات لانج را انجام بدهید. لاغری پس از زایمان اینگونه به دست می آید.

استراحت کنید

سیستم بدنی کودک به گونه ای است که موجب می شود تا خواب مادر به هم بریزد بنابراین متابولیسم کاهش یافته و سرعت کاهش وزن نیز کم می شود. موقعی که نوزادتان خواب است، شما هم بخوابید تا در درازمدت دچار کم‌خوابی نشوید. این کار به شما کمک می‌کند سطح انرژی‌تان را بالا نگه‌دارید و لازم نباشد برای تأمین انرژی، از مواد قندی کمک بگیرید. اگر به‌اندازه‌ی کافی نخوابید، در ساعات بیداری‌تان انرژی کافی نخواهید داشت و تمایل کمتری برای بیرون رفتن و انجام تمرینات‌تان خواهید داشت.

در کاهش وزن استفاده از مواد شیمیایی ممنوع

همانطور که می دانید بعضی از مکمل ها حتی برای افراد معمولی هم به دلیل داشتن عوارض زیاد توصیه نمی شود. بنابراین استفاده از مواد شیمیایی به جای مواد طبیعی خوراکی به منظور کاهش وزن کاملا کار بیهوده ای خواهد بود. در اینجا به چند مورد از این غذاها اشاره می‌کنیم. ممکن است بعضی از آنها با ذائقه‌ی شما سازگار نباشند اما به امتحان‌شان می‌ارزد:

  • برای کاهش چربی‌هایتان، کمی سرکه سیب را در آب داغ بریزید و دو یا سه بار در روز مصرف کنید.
  • نوشیدن عسل و آبلیمو یک یا دوبار در روز، در لاغری مؤثر است.
  • نوشیدن دم‌کرده‌ی برگ آلوی هندی، دوبار در روز، خاصیت چربی سوزی دارد.
  • چای سبز با خواص شگفت‌انگیزش می‌تواند باعث کاهش وزن شود. در طول روز تا می‌توانید چای سبز بنوشید.
  • مصرف روزانه‌ یک بشقاب سبزیجات کم‌کالری و حاوی فیبر بالا، می‌تواند به کاهش وزن شما کمک کند.
  • از غذاهایی همچون کرفس، گوجه‌فرنگی و خیار که کالری منفی دارند، استفاده کنید.

کنترل میزان چربی و کالری

بهتر است از غذاهایی که اصلا ارزش غذایی ندارند به هیچ عنوان مصرف نکنید. موادی مثل چیپس و نوشابه از این دست خوراکی ها هستند. از رژیم‌هایی که گروه‌های کامل غذایی را حذف می‌کنند، پرهیز کنید. از آنجا که بچه جای زیادی را در شکم‌تان گرفته بود، احتمالا در انتهای دوران بارداری به کمتر خوردن عادت کرده‌اید. البته گاهی اوقات ممکن است مادر بعد از تولد فرزند، وعده‌های غذایی پر‌حجم‌تری مصرف کند.

یک لیوان آب‌پرتقال، ویتامین سی موردنیاز یک روزتان را تأمین می‌کند و اگر بیشتر از آن مصرف کنید، تنها کالری بیشتری در بدن‌تان انباشته می‌کنید. البته هرازگاهی به خودتان یک پاداش کوچک بدهید، اگر لاغری پس از زایمان را دوست دارید.

تغذیه‌ی مناسب برای لاغری پس از زایمان داشته باشید

لاغری بعد از زایمان

وقتی باردار هستید شاید حس کنید می‌توانید هرقدر که می‌خواهید، بخورید. باید این دیدگاه را بعد از تولد بچه، تغییر بدهید. اگر رژیم غذایی‌تان در دوران بارداری هیچ قانونی نداشته است، قوانین جدیدی برای آن وضع کنید. هریک از موارد زیر، به‌نحوی به شما کمک می‌کنند سوخت‌وساز بدن‌تان را تنظیم و گرسنگی را کنترل کنید.

  • سعی کنید در طول روز به‌طور یکنواخت از مواد غذایی مختلف کالری دریافت کنید.
  • صبحانه مهم‌ترین وعده‌ی غذایی در برنامه‌ی شماست، آن را جدی بگیرید.
  • ماهی، حبوبات، مرغ بدون پوست و گوشت بخورید. اینها منابع خوبی برای تأمین پروتئین هستند و اشتها را کم می‌کنند.
  • از مغزها استفاده کنید. مغزها دیر هضم می‌شوند و شما را برای مدت طولانی‌تری سیر نگه‌می‌دارند.
  • غلات کامل، میوه‌های تازه، سبزیجات و مقدار زیادی لبنیات کم‌چرب مصرف کنید.

 یک برنامه‌ی ورزشی منظم برای لاغری پس از زایمان داشته باشید

از هفته‌ی چهارم بعد از زایمان، می‌توانید به‌صورت تدریجی ورزش‌های ساده و سبک را شروع کنید. درست بعد از تولد فرزند، شکافی در ماهیچه‌های شکمی شما وجود دارد. این شکاف معمولا ۴ تا ۸ هفته بعد از زایمان از بین می‌رود. قبل از انجام تمریناتی که بر ماهیچه‌های شکمی تأثیر می‌گذارند، مطمئن شوید که این شکاف بسته شده‌ است.

  • چرخش‌های لگنی می‌توانند به آب کردن چربی‌های شکمی شما کمک کنند.
  • پیلاتس و یوگا می‌توانند در افزایش انعطاف‌پذیری و بازیابی قدرت به شما کمک کنند.
  • حرکت پُل می‌تواند برای سفت شدن عضلات شکم و ماهیچه‌های مرکزی مؤثر باشد.
  • یک توپ ورزشی وسیله‌ی بسیار مفیدی برای آب کردن چربی‌های شکمی بعد از بارداری است.
  • ورزش‌های هوازی مثل شنا، دوچرخه‌سواری و دو، ضربان قلب را بالا می‌برند و برای دستیابی به تناسب اندام بعد از زایمان مؤثرند.

منبع : Expert

 

ارسال شده در تاریخ 13 مارس 2018 توسط آلما میر با موضوع بارداری , تناسب اندام | 931 بازدید

تناسب اندام و لاغری پس از زایمان ؛ چگونه می توان به سرعت به وزن ایده آل بازگشت؟
5 از 100 رای

اطلاعات پزشکی

اخبار پزشکی یکی از مهمترین اطلاعاتی است که امروزه باید تا حدودی از آن برخوردار باشیم. برای این منظور ما به یک بانک اطلاعات پزشکی نیاز داریم، هدف از آن حفظ و ارتقاء تندرستی، درمان بیماری‌ها و بازتوانی آسیب‌ دیدگان است. که با شناخت بیماریها،تشخیص، درمان و جلوگیری از بروز آن‌ها به انجام می‌رسد. مجله پزشکی دانشی را در اختیار شما قرار میدهد که بر روی طیف وسیعی از رشته‌ها شامل از فیزیک و زیست‌شناسی تا علوم اجتماعی، مهندسی و علوم انسانی بنا شده‌است. امروزه هدف سایت پزشکی استفاده از فناوری‌های دانش‌ مبنا و استدلال قیاسی برای رسیدن به راه‌ حل مشکلات بالینی است. اکتشافات در باب ماهیت ژن‌ها و سلول‌ها دریچه‌ای برای تعریف فیزیولوژی بر مبنای سیستم‌های مولکولی فراهم کرده‌است. این بصیرت فیزیولوژیکی راه را برای درک بهتر فرایندهای پیچیده بیماری‌ها و رویکردهای نو درمانی فراهم کرده‌است. تلاش بشر برای درمان بیماری‌ها و آسیب‌ها از دوران پیش از باستان وجود داشته‌ است و در دوران باستان نیز در کنار مذهب و گاه به عنوان بخشی از آن وجود داشته‌ است. در یونان باستان پزشکانی چون بقراط اخبار پزشکی را به عنوان دانش و فنی مجزا مطرح کردند و بنیانگذاران راهی بودند که بعدها توسط پزشکانی همچون ابن‌سینا و رازی (رازی مسلمان نبوده و تنها به توحید اعتقاد داشته یعنی موحد بوده؛ اما به اشتباه عنوان می‌شود که وی مسلمان بوده‌است) طی شد. در رنسانس با بهره‌ گیری از اطلاعات پزشکی عمومی  و اطلاعات پزشکی روز پیشرفت‌ های قابل توجهی کرد. از قرن ۱۹ آنچه به عنوان پزشکی مدرن شناخته می‌شود بنیان گذاشته شد. در اواخر قرن بیستم و دوران معاصر دانش ژنتیک رویکرد نسبت به درمان و بیماری‌ها را دچار تحولی جدی کرد به‌طوری‌ که ژنتیک پزشکی را دارای نقشی متحول‌ کننده برای پزشکی از درمان محور بودن به حفظ سلامتی دانسته‌اند. اهمیت سلامتی در بهره‌وری اجتماع و کیفیت زندگی منجر به تأسیس موسسات و قوانین شده‌است تا مسایلی همچون تحصیل و مجوزدهی به پزشکان تا نحوه استفاده از بودجه‌های درمانی در کشورها قانونمند و تنظیم شوند؛ لذا سازمان‌های پزشکی در کشورهای مختلف برای سازمان دهی و قانونمندسازی فعالیت‌های پزشکی تأسیس شده‌اند. در سایت پزشکی، پزشکان با استفاده از قضاوت بالینی، بیمار را جهت تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری ارزیابی می‌کنند. در عملکرد بالینی معمولاً مراحل شرح حال، معاینه فیزیکی، تهیه فهرست مشکلات، مشخص کردن تشخیص‌های افتراقی، بررسی‌ها (شامل آزمایش و تصویربرداری و …)، رسیدن به تشخیص و در آخر درمان انجام می‌شود. امروزه پیشرفت‌های روزمره علم و گسترش قابل توجه دامنه دانش پزشکی و شناخت بشر از بیماری‌ها منجر به تخصصی شدن پزشکی و تقسیم آن به رشته‌های مختلف شده‌است. با این حال کما کان ارائه خدمات پزشکی در بیشتر جوامع از سطح مراقبت‌های اولیه بهداشتی، با تمرکز روی اطلاعات پزشکی و سلامت و پزشکان خانواده شروع می‌شود و بسته به نیاز در سیستم ارجاع بیماران به سطوح دوم و سوم که خدمات پزشکی تخصصی‌تر را ارائه می‌دهند ارجاع می‌شوند. مجله پزشکی مدرن با انتقاداتی هم مواجه است از جمله عدم دسترسی مناطق محروم و طبقه کم درآمد بعضی جوامع به خدمات پزشکی گران‌قیمت که در این راه سازمان‌هایی همچون سازمان جهانی بهداشت با تعیین سیاست‌های جهانی و ایجاد مسئولیت در کشورها و سیاستمداران نسبت به سلامتی سعی در رفع این نقیصه را دارند.

©یک دکتر / بازنشر مطالب تنها با کسب اجازه کتبی و پرداخت هزینه بابت هر مطلب و همچنین ذکر منبع و لینک مستقیم به همان مطلب مجاز است