آیا دیستونی عضلات را از کار می اندازد؟ معرفی بیماری دیستونی و روش درمان

آیا دستونی عضلات را از کار می اندازد؟ دیستونی نوعی بیماری اعصاب است که می تواند بسیار دردناک باشد و موجب پیچ و تاب خوردن عضلات شود. بیماری معمولا در یک عضله یا گروهی از عضلات شروع می شود، اما می تواند گسترش یابد. این اختلال ناشی از عملکرد غیرطبیعی در قسمتی از مغز است.

دیستونی به سه دسته مختلف تقسیم می شود:

  • – دیستونی کانونی در یک گروه عضلانی قرار دارد
  • – دیستونی سه گانه بر دو یا چند ناحیه بدن متصل است
  • – دیستونی متمرکز بر هر دو پاها و حداقل یک قسمت دیگر بدن تاثیر می گذارد

دیستونی کانونی می تواند بر روی عضلات اطراف گردن (دیستونی گردن رحم یا تورتیکولیس)، چشمان شما (بلیفارو اسپاسم)، طناب های صوتی (اسپاسمودیسم) یا فک، زبان یا دهان (دیستونی اروماندیبولار) تاثیر بگذارد. گرفتگی در هنگام نوشتن، که بر عضلات بازو تاثیر می گذارد، نوعی دیستونی است. اگرفرد به دیستونی قبل از سن ۲۰ سالگی مبتلا شود، احتمال دارد این بیماری از یک گروه از عضلات به دیگری یا به کل بدن شما گسترش یابد.

علت بروز بیماری دستونی چیست

بیماری به خودی خود کاملا ناشناخته است. اما این بیماری می تواند توسط بیماری های ژنتیکی مثل پارکینسون و انواع اختلالات مغزی به وجود آید.

دانشمندان تحقیقاتی را برای تعیین علل ریشه ای دیستونی انجام می دهند. به عنوان مثال، افراد مبتلا به دیستونی معمولا در فعالیت مغز کنترل عضلات و حرکات فعالیت غیر طبیعی دارند. با این حال مشخص نیست که آیا این فعالیت غیر طبیعی ناشی از دیستونی است یا به علت آن ارتباط دارد.

تحقیقاتی در مورد سلول های عصبی درگیر در حرکت انجام شده است. یک مجموعه از سلول های عصبی، فعالیت عضلات درگیر در یک حرکت خاص را افزایش می دهند، در حالی که یک مجموعه دیگر فعالیت آن عضلات را در مقابل حرکت کاهش می دهند. شواهد نشان می دهد که در دیستونی، مجموعه ای از سلول های عصبی که قصد کاهش فعالیت ماهیچه های مخالف حرکت را دارند، به درستی عمل نمی کند. این اختلال ممکن است منجر به انقباض عضلات بیش از حد در ارتباط با دیستونی باشد.

 درمان بیماری

چند نوع درمان اصلی برای این بیماری وجود دارد که از جمله آن می توان به موارد زیر اشاره کرد.

درمان شامل موارد زیر است:

  • – فیزیوتراپی
  • – داروهای آنتی کولینرژیک
  • – آرامبخش عضلانی
  • – داروهای موثر بر دوپامین
  • – توکسین بوتولینوم

در موارد شدید ، جراحی مغز معمولا تسکین دهنده است. نکات نهایی و اقدامات مورد نیاز تحت نظر دکتر مغز و اعصاب باید دنبال شود.

علایم بیماری

در بسیاری از موارد هنگام خواب حرکات یا کم می‌ شوند یا از بین می‌ روند و برعکس با استرس و اضطراب معمولاً حرکات چرخشی و پیچشی دیستونی‌ ها افزایش می‌ یابند و مشکلات جدی را ایجاد می‌ کنند.

از آنجا که این بیماری همه بدن اعم از اندام‌ها، صورت، گردن و ستون مهره‌ها را درگیر می‌ کند، امکان دارد فرد شکل‌ های عجیب و غریبی پیدا کند و هنگام راه رفتن دچار مشکل شود.

ابتدا بیشتر روی پنجه یا روی لبه خارجی پا راه می‌ روند. زمانی که می‌خواهند متنی را بنویسند، انگشتانشان باز می‌ شود و بالاخره عوارض خود را به صورت لرزش‌ های پراکنده و اختلالات عضله نشان می‌ دهند.

به تدریج این علایم افزایش می‌ یابد به طوری که در کودکان مبتلا، وضعیت غیر طبیعی گردن، نخاع کمری، تغییر در قوس کمر، انجام شکلک‌ های غیرارادی توسط دهان و حرکات غیر قابل کنترل زبان که باعث بروز اختلالات گفتاری و بلعی می‌ شود، مشاهده خواهد شد.

منبع: Webmd

ارسال شده در تاریخ 16 مارس 2018 توسط آلما میر با موضوع درمان , سلامتی | 1,652 بازدید

آیا دیستونی عضلات را از کار می اندازد؟ معرفی بیماری دیستونی و روش درمان
5 از 100 رای

اطلاعات پزشکی

اخبار پزشکی یکی از مهمترین اطلاعاتی است که امروزه باید تا حدودی از آن برخوردار باشیم. برای این منظور ما به یک بانک اطلاعات پزشکی نیاز داریم، هدف از آن حفظ و ارتقاء تندرستی، درمان بیماری‌ها و بازتوانی آسیب‌ دیدگان است. که با شناخت بیماریها،تشخیص، درمان و جلوگیری از بروز آن‌ها به انجام می‌رسد. مجله پزشکی دانشی را در اختیار شما قرار میدهد که بر روی طیف وسیعی از رشته‌ها شامل از فیزیک و زیست‌شناسی تا علوم اجتماعی، مهندسی و علوم انسانی بنا شده‌است. امروزه هدف سایت پزشکی استفاده از فناوری‌های دانش‌ مبنا و استدلال قیاسی برای رسیدن به راه‌ حل مشکلات بالینی است. اکتشافات در باب ماهیت ژن‌ها و سلول‌ها دریچه‌ای برای تعریف فیزیولوژی بر مبنای سیستم‌های مولکولی فراهم کرده‌است. این بصیرت فیزیولوژیکی راه را برای درک بهتر فرایندهای پیچیده بیماری‌ها و رویکردهای نو درمانی فراهم کرده‌است. تلاش بشر برای درمان بیماری‌ها و آسیب‌ها از دوران پیش از باستان وجود داشته‌ است و در دوران باستان نیز در کنار مذهب و گاه به عنوان بخشی از آن وجود داشته‌ است. در یونان باستان پزشکانی چون بقراط اخبار پزشکی را به عنوان دانش و فنی مجزا مطرح کردند و بنیانگذاران راهی بودند که بعدها توسط پزشکانی همچون ابن‌سینا و رازی (رازی مسلمان نبوده و تنها به توحید اعتقاد داشته یعنی موحد بوده؛ اما به اشتباه عنوان می‌شود که وی مسلمان بوده‌است) طی شد. در رنسانس با بهره‌ گیری از اطلاعات پزشکی عمومی  و اطلاعات پزشکی روز پیشرفت‌ های قابل توجهی کرد. از قرن ۱۹ آنچه به عنوان پزشکی مدرن شناخته می‌شود بنیان گذاشته شد. در اواخر قرن بیستم و دوران معاصر دانش ژنتیک رویکرد نسبت به درمان و بیماری‌ها را دچار تحولی جدی کرد به‌طوری‌ که ژنتیک پزشکی را دارای نقشی متحول‌ کننده برای پزشکی از درمان محور بودن به حفظ سلامتی دانسته‌اند. اهمیت سلامتی در بهره‌وری اجتماع و کیفیت زندگی منجر به تأسیس موسسات و قوانین شده‌است تا مسایلی همچون تحصیل و مجوزدهی به پزشکان تا نحوه استفاده از بودجه‌های درمانی در کشورها قانونمند و تنظیم شوند؛ لذا سازمان‌های پزشکی در کشورهای مختلف برای سازمان دهی و قانونمندسازی فعالیت‌های پزشکی تأسیس شده‌اند. در سایت پزشکی، پزشکان با استفاده از قضاوت بالینی، بیمار را جهت تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری ارزیابی می‌کنند. در عملکرد بالینی معمولاً مراحل شرح حال، معاینه فیزیکی، تهیه فهرست مشکلات، مشخص کردن تشخیص‌های افتراقی، بررسی‌ها (شامل آزمایش و تصویربرداری و …)، رسیدن به تشخیص و در آخر درمان انجام می‌شود. امروزه پیشرفت‌های روزمره علم و گسترش قابل توجه دامنه دانش پزشکی و شناخت بشر از بیماری‌ها منجر به تخصصی شدن پزشکی و تقسیم آن به رشته‌های مختلف شده‌است. با این حال کما کان ارائه خدمات پزشکی در بیشتر جوامع از سطح مراقبت‌های اولیه بهداشتی، با تمرکز روی اطلاعات پزشکی و سلامت و پزشکان خانواده شروع می‌شود و بسته به نیاز در سیستم ارجاع بیماران به سطوح دوم و سوم که خدمات پزشکی تخصصی‌تر را ارائه می‌دهند ارجاع می‌شوند. مجله پزشکی مدرن با انتقاداتی هم مواجه است از جمله عدم دسترسی مناطق محروم و طبقه کم درآمد بعضی جوامع به خدمات پزشکی گران‌قیمت که در این راه سازمان‌هایی همچون سازمان جهانی بهداشت با تعیین سیاست‌های جهانی و ایجاد مسئولیت در کشورها و سیاستمداران نسبت به سلامتی سعی در رفع این نقیصه را دارند.

©یک دکتر / بازنشر مطالب تنها با کسب اجازه کتبی و پرداخت هزینه بابت هر مطلب و همچنین ذکر منبع و لینک مستقیم به همان مطلب مجاز است