بهترین راهکارهای جلوگیری از بروز بیماری های گوارشی

بیماری های گوارشی بسیار شایع هستند و به اندازه دیگر بیماری ها دردناک و آسیب رسان خواهند بود. اما چگونه می توان از بروز این بیماری های جلوگیری کرد؟ در این مطلب راهکارهای جلوگیری از بروز بیماری های گوارشی را بررسی می کنیم.

مراقبت از دستگاه گواشی بسیار توصیه شده است.شما می توانید همین حالا شروع کنید و تغییرات کوچکی در رژیم غذایی و سبک زندگی تان به وجود آورید تا یک رژیم غذایی سالم و پویا برای خودتان دست و پا کنید و زندگی و سلامت دستگاه گوارش تان را برای همیشه بهبود بدهید. در ادامه این مطلب با ۶ مورد راهکارهای جلوگیری از بروز بیماری های گوارشی را بررسی خواهیم کرد.

معرفی بهترین راهکارهای جلوگیری از بروز بیماری های گوارشی

مصرف میوه و سبزیجات

میوه و سبزی- بیماری های گوارشی

میوه ها و سبزیجات دارای مواد مغذی بسیاری هیتند که می توانند در تامین سلامت دستگاه گوارش شما کمک کنند. تنها یک واحد میوه در روز تاثیر استثنایی در بدن و نوع گوارش شما خواهد داشت. اگر میوه ها و سبزیجات جزئی از برنامه ی غذایی تان شوند، خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند امراض قلبی-عروقی و سرطان ها را کاهش می دهند.

فیبر را در رژیم غذایی خود قرار دهید

فیبر- بیماری های گوارشی

فیبر به سه دلیل می تواند در دستگاه گوارش شما تغییرات عمده به وجود آورد. اول این که فیبر می توان در تنظیم سطح قند خون به شما کمک کند. ثانیا این مواد مغذی کلسترول را کاهش می دهند و ثالثا به نوبه خود برای رژیم غذایی و کالری سوزی بسیار مناسب هستند. به دلیل این‌که منبع این ماده گیاهی است، بنابراین از وجود فراوان میوه ها، سبزیجات، غلات و حبوبات در رژیم غذایی خود مطمئن شوید.

فیبر محلول، در آب حل می شود تا یک حالت ژله مانند به خود بگیرد. این موضوع باعث می شود مراحل هضم آهسته‌تر شده و در نتیجه بدن تان زمان کافی برای جذب مواد مغذی و حذف موادی مثل کلسترول را داشته باشد. فیبر محلول می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های قلبی و دیابت ایفا کند. تحقیقات نشان داده است که فیبر محلول علاوه بر کاهش کلسترول خون به کاهش گلوکز نیز کمک می کند. جو و سبوس جو، آجیل، سبزیجات، نخودفرنگی و بعضی میوه ها مثل آلوی خشک شده، سیب و هویج، سرشار از فیبر محلول هستند.

با این‌که فیبر نامحلول در آب حل نمی شود اما نقشی تعیین کننده برای حرکت آسان تر غذا در دستگاه گوارش دارد. اگر فیبر نامحلول را به اندازه مصرف کنید احتمال ابتلا به بیماری های معده ای-روده ای مثل یبوست، پرواگراهگی (نوعی بیماری که در ۱۰ درصد افراد بالای ۴۰ سال مشاهده می شود و در آن قسمتی از بخش ضعیف روده دچار برآمدگی شده و چیزی تشکیل می‌دهد که شبیه کیسه است) و بواسیر در شما کم تر می شود. هم چنین فیبر نامحلول می تواند در پیش گیری از برخی انواع سرطان مؤثر باشد. همه ی غلات مخصوصا سبوس گندم، پوست میوه ها، آلو خشک و سبزیجات مثل گل کلم و سیب زمینی حاوی فیبر نامحلول هستند.

پروتئین؛ یک عامل موثر در تنظیم دستگاه گوارش

پروتئین- بیماری های گوارشی

پروتئین خود به دو دسته پروتئین متوسط و پروتئین خوب تقسیم می شود. پروتئین خوب مواد مغذی پروتئینی هستند که با مصرف روزانه آن ها مشلی در بدن به وجود نمی آید و سطح دیگر مواد در خون را افزایش نمی دهد. تنها به دستگاه گوارش کمک کرده و حتی برای رژیم غذایی خوب هستند.

در دنیای امروز دو منبع اصلی پروتئین وجود دارد: غذاهای حیوانی -مثل گوشت، مرغ و ماهی- و غذاهای گیاهی مثل سویا و لوبیا. با اینکه غذاهای حیوانی سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی هستند، اما ممکن است چربی اشباع شده و کلسترول هم داشته باشند. پروتئین‌های گیاهی مثل لوبیا، محصولات سویا و آجیل حاوی چربی های غیراشباع بیشتری هستند، اما کلسترول ندارند. اگر خواهان استفاده از چربی های حیوانی هستید گوشت های کم چرب، مرغ خانگی و ماهی را انتخاب کنید.

مواد مغذی در رژیم غذایی استفاده کنید

مواد مغذی- بیماری های گوارشی

 

باید حتما به این نکته توجه کنید که هر غذایی را که میل می کتید شامل تمامی مواد مغذی به صورت همزمان باشد و یا حداقل مواد مغذی و ویتامین های مختلف را در خود داشته باشد. ویتامین ها و مواد غذایی زیر می توانند به رفع بیماری های گوارشی کمک کنند.

ویتامین A یک ویتامین چرب محلول است که برای بینایی، رشد، سلامت پوست و مو، استحکام دندان ها، تولید مثل و سیستم دفاعی بدن مفید است. بیش ترین شکل ویتامین A که در آلوی خشک پیدا می شود بِتا-کاروتِن است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می‌کند.

ویتامین D هم یک ویتامین چرب محلول است که تنها در منابع محدودی مثل ماهی آزاد و تُن و فرآورده های لبنی غنی شده وجود دارد. اما بدن انسان می‌تواند ویتامین D را بعد از قرار گرفتن در معرض اشعه ی فرابنفش خورشید تولید کند. ویتامین D باعث می شود سطح کلسیم و فسفر خون در حد نرمال باقی بماند.

کلسیم فراوان‌ترین ماده ی معدنی است که در بدن انسان پیدا می شود. این ماده مسئول ساختن دندان ها و استخوان های محکم است. همچنین برای انقباض ماهیچه، انبساط و انقباض رگ های خونی، ترشح هورمون ها و آنزیم ها و ارسال پیام ها از طریق سیستم عصبی لازم است. کلسیم در لبنیات، بعضی سبزیجات و غذاهای مکمل وجود دارد.

پتاسیم برای حفظ تعادل فشار خون مفید و برای انقباض ماهیچه ها و عکس العمل های آنی سیستم عصبی ضروری است. همچنین برای حفظ تعادل سیالاتی و الکترولیتی خون مهم است. اثبات شده است که پتاسیم در کاهش فشار خون بالا و خطر سکته مغزی هم نقش مهمی دارد. با مصرف ۵ عدد آلوی خشک در طول روز، ۸ درصد از مقدار توصیه شده برای پتاسیم (۳۵۰۰ میلی گرم در روز) را تأمین کنید.

آهن یک ماده ی مغذی لازم برای سلول های قرمز خون است. این سلول ها اکسیژن را به بافت های بدن می رسانند. کمبود آهن زمانی اتفاق می افتد که بدن، آهن مورد نیاز برای تولید گلبول های قرمز را نداشته باشد. آهن مخصوصا برای زنان و کودکان بسیار با اهمیت است.

فولیک اسید یک ویتامین B است که خطر کمبود مجرای عصبی را کاهش می دهد. این ماده هم چنین از بیماری های قلبی و سکته از طریق نقشش در متابولیسم آمینو اسید و هومواستاین جلوگیری می کند. میزان بالای هومواستاین به بیماری های قلبی و کاهش شناخت در پیری (آلزایمر) منجر می شود

کاهش مصرف چربی و شیرینی

به جای چربی روی کربوهیدرات های پیچیده مثل حبوبات و غلات تمرکز کنید چون فیبرشان بیش تر است و شامل مقدار بیشتری از مواد مغذی ای که برای دستگاه گوارش مفیدند هستند.

تحقیقات نشان می دهد که اگر رژیم غذایی تان پرچرب و کم فیبر باشد، احتمال ابتلا به سرطان، چاقی، دیابت و بیماری‌های قلبی افزایش می یابد. متخصصین تغذیه و سلامت پیشنهاد می کنند رژیم غذایی ای را انتخاب کنید که بیش تر از ۳۰ درصد کالری اش از چربی بدست نیاید و در ضمن اغلب این چربی ها باید از چربی‌های غیر اشباع اسید چرب باشند.

آب، آب و فقط آب بنوشید

آب- بیماری های گوارشی

هیچوقت فراموش نکنید که آب نه تنها باعث ادامه زندگی ما است، بلکه منبعی برای تعادل سیستم های بدن، زیبایی، دفع سموم، تنظیم دستگاه گوارش، لاغری،چربی سوزی و بسیاری از موارد دیگر است. همیشه برای رفع بیماری های گوارشی آب به مقدار زیاد مصرف کنید.

یک دستگاه گوارش سالم به میزان مناسبی آب احتیاج دارد. خیلی موارد مثل ورزش، آب و هوا، وزن و وضعیت سلامتی بر میزان آب مورد نیاز بدن تان تأثیر می گذارند. به طور معمول توصیه می شود که روزانه معادل ۸ لیوان آب بنوشید. از هر رژیم غذایی ای که استفاده می‌کنید باید حواستان باشد که حتما این میزان آب را بنوشید، چه در قالب آب ساده، چه به شکل منابعی که غنی از آب هستند: مثل سوپ.

به آب برای ایجاد یک تنوع خوب، لیمو یا تکه‌های خیار اضافه کنید. چای‌های گیاهی بدون کافئین هم یک راه عالی برای سیراب ماندن است.

منبع : Californiadriedplums

ارسال شده در تاریخ 31 ژانویه 2018 توسط آلما میر با موضوع سلامتی | 937 بازدید

بهترین راهکارهای جلوگیری از بروز بیماری های گوارشی
5 از 100 رای

اطلاعات پزشکی

اخبار پزشکی یکی از مهمترین اطلاعاتی است که امروزه باید تا حدودی از آن برخوردار باشیم. برای این منظور ما به یک بانک اطلاعات پزشکی نیاز داریم، هدف از آن حفظ و ارتقاء تندرستی، درمان بیماری‌ها و بازتوانی آسیب‌ دیدگان است. که با شناخت بیماریها،تشخیص، درمان و جلوگیری از بروز آن‌ها به انجام می‌رسد. مجله پزشکی دانشی را در اختیار شما قرار میدهد که بر روی طیف وسیعی از رشته‌ها شامل از فیزیک و زیست‌شناسی تا علوم اجتماعی، مهندسی و علوم انسانی بنا شده‌است. امروزه هدف سایت پزشکی استفاده از فناوری‌های دانش‌ مبنا و استدلال قیاسی برای رسیدن به راه‌ حل مشکلات بالینی است. اکتشافات در باب ماهیت ژن‌ها و سلول‌ها دریچه‌ای برای تعریف فیزیولوژی بر مبنای سیستم‌های مولکولی فراهم کرده‌است. این بصیرت فیزیولوژیکی راه را برای درک بهتر فرایندهای پیچیده بیماری‌ها و رویکردهای نو درمانی فراهم کرده‌است. تلاش بشر برای درمان بیماری‌ها و آسیب‌ها از دوران پیش از باستان وجود داشته‌ است و در دوران باستان نیز در کنار مذهب و گاه به عنوان بخشی از آن وجود داشته‌ است. در یونان باستان پزشکانی چون بقراط اخبار پزشکی را به عنوان دانش و فنی مجزا مطرح کردند و بنیانگذاران راهی بودند که بعدها توسط پزشکانی همچون ابن‌سینا و رازی (رازی مسلمان نبوده و تنها به توحید اعتقاد داشته یعنی موحد بوده؛ اما به اشتباه عنوان می‌شود که وی مسلمان بوده‌است) طی شد. در رنسانس با بهره‌ گیری از اطلاعات پزشکی عمومی  و اطلاعات پزشکی روز پیشرفت‌ های قابل توجهی کرد. از قرن ۱۹ آنچه به عنوان پزشکی مدرن شناخته می‌شود بنیان گذاشته شد. در اواخر قرن بیستم و دوران معاصر دانش ژنتیک رویکرد نسبت به درمان و بیماری‌ها را دچار تحولی جدی کرد به‌طوری‌ که ژنتیک پزشکی را دارای نقشی متحول‌ کننده برای پزشکی از درمان محور بودن به حفظ سلامتی دانسته‌اند. اهمیت سلامتی در بهره‌وری اجتماع و کیفیت زندگی منجر به تأسیس موسسات و قوانین شده‌است تا مسایلی همچون تحصیل و مجوزدهی به پزشکان تا نحوه استفاده از بودجه‌های درمانی در کشورها قانونمند و تنظیم شوند؛ لذا سازمان‌های پزشکی در کشورهای مختلف برای سازمان دهی و قانونمندسازی فعالیت‌های پزشکی تأسیس شده‌اند. در سایت پزشکی، پزشکان با استفاده از قضاوت بالینی، بیمار را جهت تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری ارزیابی می‌کنند. در عملکرد بالینی معمولاً مراحل شرح حال، معاینه فیزیکی، تهیه فهرست مشکلات، مشخص کردن تشخیص‌های افتراقی، بررسی‌ها (شامل آزمایش و تصویربرداری و …)، رسیدن به تشخیص و در آخر درمان انجام می‌شود. امروزه پیشرفت‌های روزمره علم و گسترش قابل توجه دامنه دانش پزشکی و شناخت بشر از بیماری‌ها منجر به تخصصی شدن پزشکی و تقسیم آن به رشته‌های مختلف شده‌است. با این حال کما کان ارائه خدمات پزشکی در بیشتر جوامع از سطح مراقبت‌های اولیه بهداشتی، با تمرکز روی اطلاعات پزشکی و سلامت و پزشکان خانواده شروع می‌شود و بسته به نیاز در سیستم ارجاع بیماران به سطوح دوم و سوم که خدمات پزشکی تخصصی‌تر را ارائه می‌دهند ارجاع می‌شوند. مجله پزشکی مدرن با انتقاداتی هم مواجه است از جمله عدم دسترسی مناطق محروم و طبقه کم درآمد بعضی جوامع به خدمات پزشکی گران‌قیمت که در این راه سازمان‌هایی همچون سازمان جهانی بهداشت با تعیین سیاست‌های جهانی و ایجاد مسئولیت در کشورها و سیاستمداران نسبت به سلامتی سعی در رفع این نقیصه را دارند.

©یک دکتر / بازنشر مطالب تنها با کسب اجازه کتبی و پرداخت هزینه بابت هر مطلب و همچنین ذکر منبع و لینک مستقیم به همان مطلب مجاز است