شناخت طب سوزنی؛ طب سوزنی و کاربردها و مزایای این طب سنتی

طب سوزنی نوعی درمان است که شامل قرار دادن سوزن های بسیار نازک از طریق پوست فرد در نقاط خاص بدن به عمق های مختلف می باشد.

تحقیقات نشان می دهند که طب سوزنی می تواند به کاهش درد کمک کند و برای طیف وسیعی از موارد دیگر نیز مورد ایتفاده قرار می گیرد.هر چند با توجه به مرکز ملی بهداشت سلامت تکمیلی و یکپارچگی(NCCIH) شواهدی محدود برای اثبات اثر بخشی آن در مناطق غیر درد وجود دارد.

اینکه طب سوزنی دقیقا چگونه کار می کند هنوز از نظر علمی کاملا مشخص نیست. برخی افراد ادعا می کنند که این طب با تعادل انرژی حیات کار می کند در حالی که برخی دیگر معتقدند که اثر نورولوژیکی(عصبی) دارد.

طب سوزنی هم چنان در بین پزشکان و دانشمندان غرب بحث بر انگیز باقی مانده است.

 

 طب سوزنی چیست؟

طب سنتی چینی توضیح می دهد که سلامت نتیجه ی تعادل بی نهایت و مکمل بین “yin”(یین) و “yang”(یانگ) یا نیروی حیات باشد که “qi” و “chi” معروف است.

گفته می شود که بیماری به دلیل عدم تعادل این نیرو هاست.

نیروی “chi” گفته می شود که از طریق مسیر هایی در بدن انسان جریان می یابد و این انرژی از طریق ۳۵۰ نقطه طب سوزنی در بدن قابل دسترسی است. گفته شده است قرار دادن سوزن در این نقاط با ترکیب مناسب، جریان انرژی را به تعادل باز می گرداند.

هیچ اثبات علمی ای نیست که این نقاط  وجود داشته باشند و سخت می شود اثبات کرد که آیا وجود دارند یا خیر اما مطالعات متعددی نشان می دهند که طب سوزنی در بعضی از شرایط کار می کند.

برخی از متخصصان از علم اعصاب برای توضیح طب سوزنی استفاده کرده اند.

نقاط طب سوزنی بعنوان مکان هایی که اعصاب، ماهیچه ها، و بافت های همبند می توانند تحریک شوند به نظر می رسند. تحریک این نقاط جریان خون را افزایش می دهد، و در همین زمان باعث فعال شدن مسکن های طبیعی بدن نیز می شوند.

 

طب سوزنی و کاربردها و مزایای طب سوزنی

 

کاربرد های طب سوزنی

کارشناسان اختلالات دیگری که ممکن است با طب سوزنی بهبود یابند را نیز فهرست می کنند، اما نیاز به تایید علمی بیشتری دارند.

در سال ۲۰۰۳ سازمان بهداشت جهانی(WHO) تعدادی از موارد را ذکر کرد که در آن ها تاثیر گذاری طب سوزنی اثبات شده است و شامل مواردی هستند که تعدادی از آن ها در اینجا آورده شده:

  • فشار خون بالا و پایین
  • تهوع و استفراغ ناشی از شیمی درمانی
  • برخی شرایط مربوط به معده از جمله زخم معده
  • عادات ماهیانه دردناک
  • ورم غشاء مخاطی بینی بر اثر آلرژی
  • درد صورت
  • خستگی صبحگاهی
  • رگ به رگ شدگی
  • سیاتیک
  • درد دندانی
  • کاهش خطر سکته مغزی

برخی موارد دیگر که سازمان بهداشت جهانی می گوید این طب ممکن است کمک کند اما به شواهد و مدارک بیش تری نیاز دارد شامل موارد زیر می باشد :

  • درد عصبی
  • دوره نقاهت پس از عمل جراحی
  • وابستگی به مواد
  • درد ستون فقرات
  • گرفتگی گردن
  • سیاه سرفه

این سازمان هم چنین اظهار می کند که  ممکن است به درمان برخی عفونت ها، از جمله برخی عفونت های دستگاه ادراری و تب هموراژیک مسری کمک کند.

 

مزایای طب سوزنی

▪به درستی انجام می شود و ایمن است.

▪عوارض جانبی بسیار کمی وجود دارد.

▪می تواند به طور موثر با سایر درمان ها ترکیب شود.

▪می تواند برخی از انواع درد ها را کنترل کند.

▪ممکن است به بیمارانی که دارو های ضد درد برایشان مناسب نیست کمک کند.

 

طب سوزنی چگونه کار می کند؟

یک متخصص طب سوزنی، بیمار را بررسی و وضعیت آن ها را تشخیص می دهد و یک یا چند سوزن نازک استریل را وارد پوست می کند.

در طب سوزنی باید از سوزن های یک بار مصرف و استریل استفاده شود. هر سوزنی که قرار داده می شود بیمار ممکن است حس خفگی و سوزش بسیار کوتاهی داشته باشد و گاهی یک درد مبهم در پایه هر سوزن حس کند که بعد از قرار دادن فروکش می کند. طب سوزنی معمولا نسبتا بدون درد است.

سوزن ها برای مدت ۵ الی ۳۰ دقیقه در محل قرار می گیرد.

 

منبع : medicalnewstoday.com

ارسال شده در تاریخ 30 ژانویه 2018 توسط نسرین ولی خانی با موضوع درمان , سلامتی | 1,811 بازدید

شناخت طب سوزنی؛ طب سوزنی و کاربردها و مزایای این طب سنتی
5 از 100 رای

اطلاعات پزشکی

اخبار پزشکی یکی از مهمترین اطلاعاتی است که امروزه باید تا حدودی از آن برخوردار باشیم. برای این منظور ما به یک بانک اطلاعات پزشکی نیاز داریم، هدف از آن حفظ و ارتقاء تندرستی، درمان بیماری‌ها و بازتوانی آسیب‌ دیدگان است. که با شناخت بیماریها،تشخیص، درمان و جلوگیری از بروز آن‌ها به انجام می‌رسد. مجله پزشکی دانشی را در اختیار شما قرار میدهد که بر روی طیف وسیعی از رشته‌ها شامل از فیزیک و زیست‌شناسی تا علوم اجتماعی، مهندسی و علوم انسانی بنا شده‌است. امروزه هدف سایت پزشکی استفاده از فناوری‌های دانش‌ مبنا و استدلال قیاسی برای رسیدن به راه‌ حل مشکلات بالینی است. اکتشافات در باب ماهیت ژن‌ها و سلول‌ها دریچه‌ای برای تعریف فیزیولوژی بر مبنای سیستم‌های مولکولی فراهم کرده‌است. این بصیرت فیزیولوژیکی راه را برای درک بهتر فرایندهای پیچیده بیماری‌ها و رویکردهای نو درمانی فراهم کرده‌است. تلاش بشر برای درمان بیماری‌ها و آسیب‌ها از دوران پیش از باستان وجود داشته‌ است و در دوران باستان نیز در کنار مذهب و گاه به عنوان بخشی از آن وجود داشته‌ است. در یونان باستان پزشکانی چون بقراط اخبار پزشکی را به عنوان دانش و فنی مجزا مطرح کردند و بنیانگذاران راهی بودند که بعدها توسط پزشکانی همچون ابن‌سینا و رازی (رازی مسلمان نبوده و تنها به توحید اعتقاد داشته یعنی موحد بوده؛ اما به اشتباه عنوان می‌شود که وی مسلمان بوده‌است) طی شد. در رنسانس با بهره‌ گیری از اطلاعات پزشکی عمومی  و اطلاعات پزشکی روز پیشرفت‌ های قابل توجهی کرد. از قرن ۱۹ آنچه به عنوان پزشکی مدرن شناخته می‌شود بنیان گذاشته شد. در اواخر قرن بیستم و دوران معاصر دانش ژنتیک رویکرد نسبت به درمان و بیماری‌ها را دچار تحولی جدی کرد به‌طوری‌ که ژنتیک پزشکی را دارای نقشی متحول‌ کننده برای پزشکی از درمان محور بودن به حفظ سلامتی دانسته‌اند. اهمیت سلامتی در بهره‌وری اجتماع و کیفیت زندگی منجر به تأسیس موسسات و قوانین شده‌است تا مسایلی همچون تحصیل و مجوزدهی به پزشکان تا نحوه استفاده از بودجه‌های درمانی در کشورها قانونمند و تنظیم شوند؛ لذا سازمان‌های پزشکی در کشورهای مختلف برای سازمان دهی و قانونمندسازی فعالیت‌های پزشکی تأسیس شده‌اند. در سایت پزشکی، پزشکان با استفاده از قضاوت بالینی، بیمار را جهت تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری ارزیابی می‌کنند. در عملکرد بالینی معمولاً مراحل شرح حال، معاینه فیزیکی، تهیه فهرست مشکلات، مشخص کردن تشخیص‌های افتراقی، بررسی‌ها (شامل آزمایش و تصویربرداری و …)، رسیدن به تشخیص و در آخر درمان انجام می‌شود. امروزه پیشرفت‌های روزمره علم و گسترش قابل توجه دامنه دانش پزشکی و شناخت بشر از بیماری‌ها منجر به تخصصی شدن پزشکی و تقسیم آن به رشته‌های مختلف شده‌است. با این حال کما کان ارائه خدمات پزشکی در بیشتر جوامع از سطح مراقبت‌های اولیه بهداشتی، با تمرکز روی اطلاعات پزشکی و سلامت و پزشکان خانواده شروع می‌شود و بسته به نیاز در سیستم ارجاع بیماران به سطوح دوم و سوم که خدمات پزشکی تخصصی‌تر را ارائه می‌دهند ارجاع می‌شوند. مجله پزشکی مدرن با انتقاداتی هم مواجه است از جمله عدم دسترسی مناطق محروم و طبقه کم درآمد بعضی جوامع به خدمات پزشکی گران‌قیمت که در این راه سازمان‌هایی همچون سازمان جهانی بهداشت با تعیین سیاست‌های جهانی و ایجاد مسئولیت در کشورها و سیاستمداران نسبت به سلامتی سعی در رفع این نقیصه را دارند.

©یک دکتر / بازنشر مطالب تنها با کسب اجازه کتبی و پرداخت هزینه بابت هر مطلب و همچنین ذکر منبع و لینک مستقیم به همان مطلب مجاز است