داروها

نحوه مصرف آکسار – آیا آکسار همان آسپرین است ؟ عوارض قرص آکسار – Axar – آ ث آ – ACA – آکا

داروی قدیمی آکسار یا Axar ، آ ث آ ، ACA ، آکا از ترکیب سه دارو ی  استامینوفن، کافئین و آسپرین اسید استیل سالیسیسیلیک تولید میشود. از موارد مصرف قرص آکسار کاهش و رفع تب و درد و سر درد های میگرنی است. مصرف آکسار نیز همانند هر داروی دیگری ﻋوارض مصرفی به دنبال دارد.

ترکیب دارویی آکسار یا Axar ، آ ث آ

داروی قدیمی آکسار یا Axar ، آ ث آ ، ACA ، آکا از ترکیب سه دارو درست میشود. ترکیب استامینوفن، کافئین و آسپرین اسید استیل سالیسیسیلیک داروی آکسار یا آ ث آ را بوجود می آورد. این دارو به دلیل اینکه از سه داروی دیگر تشکیل شده است خواص این سه دارو را همزمان دارد. آکسار یا آ ث آ عموما برای کاهش درد و تب مصرف میشود.

نحوه عملکرد این دارو به این صورت است که استامینوفن  و اسید استیل سالیسیسیلیک درد هاای مانند سر درد خفیف یا سر درد های میگرنی و تب را کاهش میدهد. در عین حال کافئین موجود در این دارو از گیجی جلوگیری میکند. کافئین به عنوان یک محرک مفید برای دستگاه عصبی و مغز شناخته شده است. این معده توسط دستگاه گوارشی جذب شده و رگهای مغزی را تنگ میکند و سر درد را رفع میکند.

نحوه مصرف Axar ، آ ث آ

– معمولا آکسار به همراه غذا میل میشود.
– پیش هر چیز توجه داشته باشید که این دارو را با تجویز پزشک خود مصرف کنید.
– چنانچه دچار سر درد شده اید سریعا این دارو را مصرف نکنید. سر درد شما ممکن است در اثر کمبود آب، گرسنگی یا فشار خون بالا یا پایین باشد. شما با مصرف بدون تجویز این دارو عملا عامل اصلی سر درد خود را پنهان میکنید. این کاری بسیار خطرناک برای سلامتی شما است.

– حتما قرص آکسار را با آب بخورید تا این قرص در معده شما به خوبی حل شود و توسط دستگاه گوارشی جذب شود. چنانچه قرص به خوبی در معده شما حل نشود به کبد و کلیه آسیب میرسد.
– این دارو را میتوان هر سه ساعت یک بار مصرف کرد.
– سالمندان بیش از پنج روز متوالی از این دارو مصرف نکنند.

میزان مصرف  دارو را پزشک مشخص می نماید اما مقدار مصرف معمول این دارو به شرح ذیل است :

بزرگسالان :

– به عنوان تب بر یا ضد درد 2-1 قرص هر 3 یا 4 ساعت

هشدار :

– چنانچه  این دارو را بدون مشورت  با پزشک مصرف کرده و درد بیش از 10 روز و یا تب بیش از 3 روز ادامه پیدا کرد، به پزشک اطلاع دهید.

ﻋوارض مصرف AXAR

مصرف آکسار نیز همانند هر داروی دیگری ﻋوارض مصرفی به دنبال دارد. از جمله ﻋوارض مصرف آکسار سوء هاضمه ، ناراحتی معده ، سوزش سر معده ، تهوع ، استفراغ و معده درد
مصرف آکسار در طولانی مدت این دارو برای برخی بیماران موجب فقر آهن میشود. در چنین شرایطی این دارو را با مقادیر بالای آنتی اسید یا H2 بلوکر ها مصرف میکنند.

این دارو در کودکان موجب مسمومیت دارویی ، گیجی و خواب آلودگی میشود.
بگ دلیل وجود استامینوفن در ترکیب این دارو ، استفاده بیش از حد و زیاده روی در مصرف آکسار موجب بروز ﻋوارض ناشی از مصرف زیاد استامینوفن میشود. مواردی از جمله انواع نارسایی کبد نکروز کبدی، نکروز توبولار کلیوی در اثر کاهش شدید قند خون میشود.

توجه داشته باشد چون در ترکیب این دارو آسپرین استفاده شده است چنانچه شخص هر گونه حساسیت و آلرژی به آسپرین داشته باشد همین شرایط را در مصرف آکسار رجربه خواهد کرد.

مصرف آکسار زمان انعقاد خون را طولانی میکند.

در هر صورت توجه داشته باشد که این دارو یک داروی ترکیبی است و هم مفید و هم ﻋوارضدارد. در عین حال که موجب کاهش درد، سر درد، تب و کاهش غلظت خون میشود در مقابل فشار خون را بالا میبرد آریتمی قلب ایجاد میکند.

موارد منع مصرف  قرص آکسار

– پنج روز قبل از انجام عمل جراحی مصرف  قرص اکسار باید قطع شود.
– به طور همزمان آکسار و سایر دارو های محرک دستگاه عصبی را مصرف نکنید. در صورت مصرف همزمان موجب خشم ، تحریک پذیری عصبانیت و اختلال خواب در شخص می شود.
– از مصرف همزمان قرص آکسار با کنترل کننده های مو نوآمین اکسید خود داری کنید زیرا موجب افزایش فشار خون میشود. نتیجتا سلامت قلب را به خطر می اندازد.

– باید توجه کرد که این دارو خاصیت رقیق کردن خون دارد. مصرف آکسار برای بیماران هموفیلی انژیدادم، آنافیلاکسی یا بیماران دارای حساسیت و آلرژی شدید نسبت به آسپرین موجود در این دارو قدغن است.
– این دارو برای کودکان زیر دوازده سال تجویز نمیشود و مصرف آکسار برای کودکان زیر ۱۲ سال قدغن است.. والدین نباید سر خود این دارو را به کودکان بدهند.

– این دارو را با دارو های ضد افسردگی مصرف کنید.
– از مصرف قرص آکسار به همراه الکل، مشروبات اکلی و دارو های حاوی الکل، همچنین داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی شدیدا پرهیز کنید.
– برای کودکانی که نشانه های ابله مرغان یا نفولانزا دارند این دارو تجویز نمیشود.
– در دوره بارداری در مصرف این دارو باید بسیار احتیاط کرد.
– مصرف ان در دوران شیردهی قدغن است

منبع: webmd

وب سایت یک دکتر 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا