درمان بیماری ها

علل، علائم و درمان آلبینیسم

آلبینیسم چیست؟

آلبینیسم یک‌ گروه از اختلالات ارثی است که در آن کاهش تولید یا عدم تولید رنگدانه ملانین وجود دارد. ‌نوع و مقدار ملانینِ بدنِ شما باعث تعیین رنگ‌ پوست , مو و چشم میشود. ملانین همچنین نقش مهمی در توسعه اعصاب بینایی دارد به همین دلیل افراد مبتلا به آلبینیسم دارای مشکلات بینایی هستند.

علائم معمولا در پوست , مو و رنگ چشم ظاهر میشود و اگر چه برای این بیماری هیچ درمانی وجود ندارد اما افراد مبتلا  میتوانند اقداماتی را برای محافظت از پوست و چشم خود انجام دهند.

علائم‌ آلبینیسم چیست؟

در ابتدا بر پوست , مو و بینایی تاثیر میگذارد در برخی از افراد در دوران سالخوردگی , سطحِ ‌ملانین به آرامی و با گذشت زمان افزایش می یابد و باعث میشود پوست تیره شود.

علائم‌ عبارتند از:

پوست:

ایجاد مولکول های بدون‌ رنگدانه در پوست که صورتی رنگ‌ هستند. افراد مبتلا باید از کرم های ضد آفتاب SPF30 یا بالاتر استفاده کنند.

مو:

در افراد مبتلا  مو میتواند از رنگ‌ سفید تا قهوه ای متغیر باشد. کسانی که از تبار آفریقایی یا آسیایی هستند دارای ‌موهای زرد , قهوه ای و قرمز میباشند.

رنگ‌ چشم:

رنگ‌ چشم میتواند با گذشت زمان و افرایش سن تغییر کند و از آبی روشن تا قهوه ای متغیر ‌است. همچنین بر بینایی تاثیر میگذارد و میتواند در عملکرد چشم‌ اختلالاتی را به وجود آورد. از جمله:

نیستاگموس: ( چشمها به سرعت و بدون‌ کنترل حرکت میکند).

استرابیسم: (چشمها نمی توانند با هم به یکجا خیره شوند).

نزدیک بینی یا دوربینی

نورهراسی:(چشم ها به نور حساسیت‌ نشان‌ میدهند).

آستیگماتیسم: (موجب تاری دید میشود).

چه وقت به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر علائم‌ را در کودک خود مشاهده کردید حتما در اسرع وقت با پزشک مشورت کنید همچنین اگر فرزند شما همراه با آلبینیسم دچار خونریزی بینی یا عفونت مزمن شده است حتما به پزشک اطلاع دهید زیرا این علائم و نشانه ها میتوانند نشان دهنده ی وجود سندروم هرمانسکی-پودلاک یا سندروم چدیاک-هیگاشی باشد که اختلالات نادر و جدی هستند.

علت بیماری چیست؟

همانطور که گفتیم آلبینیسم نوعی بیماری ژنتیکی میباشد. علت بیماری تبدیل نشدن آنزیم تیروزین به ملانین است و در صورتی که ملانین کاهش پیدا کند رنگ پوست بیمار سفید میشود.

عوارض جانبی آلبینیسم چیست؟

عوارض پوستی , بینایی و همچنین چالش های اجتماعی و عاطفی باشد.

عوارض چشم:

مشکلات بینایی میتواند بر یادگیری , اشتغال و توانایی رانندگی آنها تاثیر بگذارد.

عوارض پوستی:

پوست افراد مبتلا به آلبینیسم به نور خورشید بسیار حساس میباشد به همین دلیل این افراد در معرض خطر ابتلا به سرطان پوست هستند.

چالش های اجتماعی و عاطفی:

برخی از افراد مبتلا به آلبینیسم ممکن است تبعیض را تجربه کنند زیرا با واکنش مناسبی از سوی افراد جامعه روبه رو نمی شوند.

چگونه از آلبینیسم جلوگیری کنیم؟

اگر یکی از اعضای خانواده شما مبتلا به این بیماری است یک مشاور ژنتیک میتواند به شما مشورت دهد و به شما کمک کند تا احتمالِ تولدِ فرزندِ مبتلا به آلبینیسم در شما کاهش یابد و همچنین میتواند آزمایشات موجود را برای شما توضیح دهد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا