کمردرد در اثر چه عواملی به وجود می آید ؟بررسی عوامل خطر و روش‌های درمان آن

کمردرد در اثر چه عواملی به وجود می آید ؟بررسی عوامل خطر و روش های درمان آن

کمردرد، دردی بسیار رایج است. بنابر گفته کلینیک mayo تقریبا ۸۰ درصد از همه ی امریکایی ها حداقل یکبار در زندگی خود کمردرد دارند. کمردرد معمولا یک دلیل متداول برای غیبت از محل کار و مراجعه به دکتر است. اگرچه کمردرد ناراحت کننده و مزمن است، اما معمولا جدی نیست.

کمردرد می تواند برای همه ی افراد در هر سنی رخ دهد. اما معمولا در افراد بین ۳۵ تا ۵۵ ساله به طور قابل توجهی بیشتر است. کمردرد ممکن است به ستون فقرات، دیسک های بین مهره ها، رباط ها، نخاع و اعصاب، عضلات کمر، شکم و بخش های داخلی لگن و اطراف ناحیه کمر مرتبط باشد. درد در قسمت فوقانی کمر می تواند به مشکلات آئورت، تومور های قفسه سینه و التهاب ستون فقرات مربوط باشد.

علل کمردرد

کمر انسان از ساختار پیچیده ای از عضلات، رباط‌ها، تاندون‌ها، دیسک‌ها و استخوان‌ها تشکیل شده است. مشکلات هر کدام از این بخش‌ها می تواند به دردکمر منجر شود. اما در برخی از موارد هم هیچ دلیلی برای کمر درد پیدا نشده است.

شایع ترین علل کمردرد عبارتند از :

  • خستگی عضلات
  • گرفتگی رباط ها
  • اسپاسم عضلانی

مواردی که منجر به اسپاسم عضلانی می شوند شامل بلندکردن نادرست چیزی،بلندکردن چیزی که خیلی سنگین است و انجام یک حرکت ناگهانی و ناخوشایند می باشند.

  • مشکلات ساختاری در کمردرد عبارتند از : دیسک‌های پاره شده؛ مهره ها در ستون فقرات ما روی دیسک را پوشانده‌اند. اگر دیسک پاره شود، فشار بیشتری روی عصب وارد می شود و در نتیجه منجر به کمر درد می شود.
  • دیسک برآمده؛ بسیار مشابه به دیسک های پاره شده است و فشار روی آن می تواند منجر به کمردرد شود.
  • سیاتیک؛ درد شدید و تیزی است که از طریق قوزک پا و پشت پا که ناشی از یک دیسک برآمده است به رشته های عصبی فشار می آورد و باعث ایجاد درد می شود.
  • آرتریت؛ بیماران مبتلا به آرتریت معمولا با مشکلات مفاصل در ناحیه کمر، ران، زانو و دست ها، دست و پنجه نرم می کنند. در بعضی از مواقع تنگی ستون فقرات بیشتر می شود، یعنی فضای اطراف فقرات کاهش می بابد.
  • انحنای غیر طبیعی ستون فقرات؛ اگر ستون فقرات انحنایی غیر معمولی داشته باشد ، بیشتر احتمال دارد فرد کمردرد داشته باشد، مثلا در حالت اسکولیوز ستوان فقرات به یک طرف منحرف می شود.
  • پوکی استخوان؛ استخوان ها از جمله مهره های ستون فقرات، شکننده و متخلخل می شوند و احتمال شکستگی بیشتر می شود.
  • برخی علل دیگر شامل سرطان ستون فقرات، عفونت ستون فقرات، اختلالات خواب، زونا و استفاده از تشک نامناسب می باشند.

فعالیت های روزمره یا در حالت بد نشستن و قرار گرفتن نیز می تواند منجر به کمردرد شود. برخی از این حالت ها عبارتند از  :

  • بد نشستن پشت کامپیوتر، قوز کردن زیاد هنگام استفاده از کامپیوتر می تواند منجر به افزایش مشکلات کمر و شانه در طول زمان شود.
  • خم شدن به روش غیر صحیح
  • کشیدن اجسام
  • بلند کردن اجسام
  • ایستادن و خم شدن برای مدت طولانی
  • پیچ خوردن کمر
  • کشیدن گردن به سمت جلو هنگام رانندگی
  • رانندگی طولانی مدت بدون استراحت

کمردرد

عوامل خطر در کمردرد

عواملی  که موجب به وجود آمدن یا تشدید  مشکل کمردرد می شوند عبارتند از :

  • شغل هایی که استرس روانی دارند
  • بارداری
  • شیوه‌ی زندگی
  • سن
  • اضطراب، افسردگی، جنسیت (کمردرد در زنان بیشتر شایع است نسبت به مردان)، چاقی و اضافه وزن، سیگار کشیدن، کار فیزیکی شدید

اگر کمردرد با علائم و نشانه های زیر همراه باشد پزشک باید فرد را ویزیت کند:

کاهش وزن- تب- التهاب در کمر- درد پایدار که با استراحت خوب نمی شود – درد تا زیر زانو ادامه می یابد – وارد شدن ضربه به پشت کمر – بی اختیاری ادرار (حتی به میزان کم) – بی حسی در اطراف حنجره – بی حسی در اطراف باسن

بنابرگفته ی وزرات بهداشت بریتانیا افرادی با مشخصات زیر اگر کمردرد دارند باید به پزشک مراجعه کنند: افراد زیر ۲۰ سال و بالای ۵۰ سال-بیمارانی که استروئید مصرف می کنند – بیماران مبتلا به سرطان – مصرف کنندگان مواد مخدر

درمان کمردرد

در درجه ی اول مراجعه به پزشک توصیه می شود، ولی درمان‌هایی که فرد می تواند برای بهبود خود انجام دهد عبارتند از:

-استفاده از مسکن های otc

-استفاده از کیسه ی یخ یا آبجوش

-استراحت ( البته نباید بیشتر از چند روز باشد، زیرا خود می تواند به بروز کمردرد منجر شود)

اگر این روش های درمانی نتیجه نداد ممکن است پزشک شما از روش های زیر استفاده کند:

-استفاده از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی

-استفاده از برخی داروهای ضد افسردگی( صرف نظر از افسرده بودن یا نبودن فرد، در کاهش درد موثر هستند)

-فیزیوتراپی و استفاده از برخی از تکنیک های بازسازی عضلات

-تزریق کورتیزون- کورتیزون یک داروی ضد التهابی است که کمک می کند تا التهاب در اطراف ریشه های عصبی کاهش یابد.

 

منبع: medicalnewstoday

 

ارسال شده در تاریخ 1 فوریه 2018 توسط ریحانه هاشمی با موضوع سلامتی | 1,701 بازدید

کمردرد در اثر چه عواملی به وجود می آید ؟بررسی عوامل خطر و روش‌های درمان آن
5 از 100 رای

اطلاعات پزشکی

اخبار پزشکی یکی از مهمترین اطلاعاتی است که امروزه باید تا حدودی از آن برخوردار باشیم. برای این منظور ما به یک بانک اطلاعات پزشکی نیاز داریم، هدف از آن حفظ و ارتقاء تندرستی، درمان بیماری‌ها و بازتوانی آسیب‌ دیدگان است. که با شناخت بیماریها،تشخیص، درمان و جلوگیری از بروز آن‌ها به انجام می‌رسد. مجله پزشکی دانشی را در اختیار شما قرار میدهد که بر روی طیف وسیعی از رشته‌ها شامل از فیزیک و زیست‌شناسی تا علوم اجتماعی، مهندسی و علوم انسانی بنا شده‌است. امروزه هدف سایت پزشکی استفاده از فناوری‌های دانش‌ مبنا و استدلال قیاسی برای رسیدن به راه‌ حل مشکلات بالینی است. اکتشافات در باب ماهیت ژن‌ها و سلول‌ها دریچه‌ای برای تعریف فیزیولوژی بر مبنای سیستم‌های مولکولی فراهم کرده‌است. این بصیرت فیزیولوژیکی راه را برای درک بهتر فرایندهای پیچیده بیماری‌ها و رویکردهای نو درمانی فراهم کرده‌است. تلاش بشر برای درمان بیماری‌ها و آسیب‌ها از دوران پیش از باستان وجود داشته‌ است و در دوران باستان نیز در کنار مذهب و گاه به عنوان بخشی از آن وجود داشته‌ است. در یونان باستان پزشکانی چون بقراط اخبار پزشکی را به عنوان دانش و فنی مجزا مطرح کردند و بنیانگذاران راهی بودند که بعدها توسط پزشکانی همچون ابن‌سینا و رازی (رازی مسلمان نبوده و تنها به توحید اعتقاد داشته یعنی موحد بوده؛ اما به اشتباه عنوان می‌شود که وی مسلمان بوده‌است) طی شد. در رنسانس با بهره‌ گیری از اطلاعات پزشکی عمومی  و اطلاعات پزشکی روز پیشرفت‌ های قابل توجهی کرد. از قرن ۱۹ آنچه به عنوان پزشکی مدرن شناخته می‌شود بنیان گذاشته شد. در اواخر قرن بیستم و دوران معاصر دانش ژنتیک رویکرد نسبت به درمان و بیماری‌ها را دچار تحولی جدی کرد به‌طوری‌ که ژنتیک پزشکی را دارای نقشی متحول‌ کننده برای پزشکی از درمان محور بودن به حفظ سلامتی دانسته‌اند. اهمیت سلامتی در بهره‌وری اجتماع و کیفیت زندگی منجر به تأسیس موسسات و قوانین شده‌است تا مسایلی همچون تحصیل و مجوزدهی به پزشکان تا نحوه استفاده از بودجه‌های درمانی در کشورها قانونمند و تنظیم شوند؛ لذا سازمان‌های پزشکی در کشورهای مختلف برای سازمان دهی و قانونمندسازی فعالیت‌های پزشکی تأسیس شده‌اند. در سایت پزشکی، پزشکان با استفاده از قضاوت بالینی، بیمار را جهت تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری ارزیابی می‌کنند. در عملکرد بالینی معمولاً مراحل شرح حال، معاینه فیزیکی، تهیه فهرست مشکلات، مشخص کردن تشخیص‌های افتراقی، بررسی‌ها (شامل آزمایش و تصویربرداری و …)، رسیدن به تشخیص و در آخر درمان انجام می‌شود. امروزه پیشرفت‌های روزمره علم و گسترش قابل توجه دامنه دانش پزشکی و شناخت بشر از بیماری‌ها منجر به تخصصی شدن پزشکی و تقسیم آن به رشته‌های مختلف شده‌است. با این حال کما کان ارائه خدمات پزشکی در بیشتر جوامع از سطح مراقبت‌های اولیه بهداشتی، با تمرکز روی اطلاعات پزشکی و سلامت و پزشکان خانواده شروع می‌شود و بسته به نیاز در سیستم ارجاع بیماران به سطوح دوم و سوم که خدمات پزشکی تخصصی‌تر را ارائه می‌دهند ارجاع می‌شوند. مجله پزشکی مدرن با انتقاداتی هم مواجه است از جمله عدم دسترسی مناطق محروم و طبقه کم درآمد بعضی جوامع به خدمات پزشکی گران‌قیمت که در این راه سازمان‌هایی همچون سازمان جهانی بهداشت با تعیین سیاست‌های جهانی و ایجاد مسئولیت در کشورها و سیاستمداران نسبت به سلامتی سعی در رفع این نقیصه را دارند.

©یک دکتر / بازنشر مطالب تنها با کسب اجازه کتبی و پرداخت هزینه بابت هر مطلب و همچنین ذکر منبع و لینک مستقیم به همان مطلب مجاز است