شکنندگی ناخن و راههای پیشگیری و درمان سستی و شکنندگی ناخن

شکنندگی ناخن ها دلایل متعددی دارد. کار کردن با مواد شوینده و شیمیایی بدون استفاده از دست کش پلاستیکی آسیب جدی به ناخن ها وارد میکند. خیس بودن مداوم دست ها موجب شکنندگی ناخن ها میشود.  کمبود ویتامین ها و مواد معدنی در بدن و همچنین کم خونی از دیگر دلایل شکنندگی ناخن است.

شکنندگی ناخن و راههای پیشگیری و درمان شکنندگی ناخن

 

در این مقاله به مرور راههای پیشگیری و درمان شکنندگی ناخن ها می پردازیم.

۱- چندین بار در شبانه روز کرم ویتامینه تقویت پوست و ناخن مصرف کنید.

پروفسور الن مارمور Elen Marmur از مرکز بماریهای پوستی Mount Sinai در شهر نیویورک در این باره میگوید کمی واقع بین باشید. شما هر بر که دستانتان را میشویید باید کرم ویتامینه تقویت کننده پوست و ناخن را تجدید کنید. آب پوست شما را خشک میکند. اگر پوست شما در اطراف رویش ناخن خشک است پس یاخته ناخن در زیر ان نیز خشک است. این بدین معناست که ناخن هایی که از محل رویش ناخن رش میکنند آمادگی شکسته شدن ریش ریش شدن و ترک خوردن دارند.

راه حل درمانی : یک لوسیون با قابلیت جذب سریع که بیشتر مراکز مانیکور ناخن استفاده میکنند تهیه کنید. روزانه این لوسیون را استفاده کنید. تونه خاصی به ناحیه رویش و ریشه ناخن تا انتهای آن داشته باشد.

۲- لاک ناخن را برای مدت مدید و طولانی بر روی ناخن هایتان نگذارید.

تمام لاک های ناخن حاوی مواد خشک کننده ای هستند که رطوبت را از سطح ناخن شما میبرند. در نتیجه این مواد موجود در لاک ها ناخن ها  را ضعیف و شکننده میکنند.  این تاثیر خشک کنندگی با سفت شدن لاک بر روی ناخن قطع نمیشود. حتی لاک های ناخن با بهترین کیفیت که از موادی مانند حلال تلون و پلاستیک دیبوتیل پتالیت و دیگر مواد افزودنی مضر تشکیل نشده اند میتوانند ناخن ها را بسیار خشک کنند.

راه حل : پیشنهاد میشود پس از پنج روز لاک ناخن را حتما پاک کنید. پس از پنج روز لاک زدن بهترین فرمول های لاک ناخن هم آسیب زننده هستند. بنابر این پس از پنج روز استفاده از لاک به ناخن ها چند روزی استراحت دهید و دیگر آنها را لاک نزنید.

۳- اولین لایه بر روی ناخن بیس لاک نیست.

بله درست است. شاید شما همواره فکر کرده اید که کار درست را انجام داده اید که هیچ گاه از بیس ناخن صرف نظر نکرده اید. اما شما اشتباه میکنید. بر خلاف نام آن، بس ناخن  نباید در اولین مرحله بر سطح ناخن زده شود. اگر شما لاک را مستقیما به ناخن بی حفاظ بزنید. مواد شیمیایی مانند هلال استیت اتیل یا استیت بوتیل به طور تدریجی سطح ناخن را میخرند و آن را ضعیف تر و شکننده تر میکنند.

راه حل : بر خلاف آنچه در سالن های مانیکور انجام میشود ابتدا کمی لوسیون تقویت کننده دست به ناخن هایتان بزنید قبل از آنکه لاک بزنید. لوسین مانند یک لایه بتونه فضا های خالی میکروسکوپی را در سطح ناخن پر میکند. همچنین ناخن را هیدراته میکند نتیجتا از شکنندگی ناخن پس از لاک زدن جلوگیری میکند. اجازه دهید لوسیون بر روی ناخن خشک شود. اضافات ان را پاک کنید سپس لاک بصورت معمول روی ناخن مینشیند.

۴- پوست محل رویش ناخن را نکنید.

این لایه کوچک پیوست در ریشه ناخن یک لایه محافظ برای ناخن است که بین ناخن و پوست دست شما میروید. این پوست ظریف ناخن شما را از آسیب آب، باکتریها و هر چیز دیگری که با دست شما تماس دارد محافظت میکند. بریدن این پوست نازک در محل رویش ریشه ناخن من قطع کردن لایه محافظ ناخن است. پس از بریدن این پوست ناخن شما هیچ محافظی در برابر نفوذ آب و عفونت ندارد.

راه حل: پس از اینکه حمام کردید پوست شما بسیار نرم است. در این موقع به آرامی پوست روی ریشه ناخن را از روی ناخن عقب بزنید.  به هیچ عنوان آنرا نچینید.

۵- ویتامین ها و مواد معدنی مکمل مصرف کنید.

شاید تا کنون فکر کرده اید که مکمل های زیبایی بی معنی هستند. ولی یک اثبات واقعی وجود دارد و آن بیوتین است. بیوتین همان ویتامین بی B است که برای مقاوم و پر استقامت کردن مو و ناخن لازم است. یک مطالعه که توسط ژورنال Journal of Cosmetic Dermatology منتشر شده است میگوید دریافت روزانه ۲٫۵ mg  از ویتامین بی B استقامت ناخن را پس از شش ماه  زیاد میکند و مانع شکنندگی ان میشود.

در حالی که کمبود پروتئین هم موجب شکنندگی ناخن ها میشود. اگر ناخن شما در انتهای ان پوسته پوسته میشود یا در طول ناخن شیارهایی ایجاد میشود که هر دو نشانه شکنندگی ناخن است مصرف بیوتین یا ویتامین B  ان را بر طرف میکند.

راه حل درمانی: پیشنهاد میشود روزانه به میزان ۲٫۵ mg  ویتامین B برای جلوگیری از شکنندگی ناخن دریافت کنید. به خاطر بسپارد که پس از چندین ماه مصرف ویتامین B شما نتیجه ان را خواهید دید. پیش از مصرف ویتامین B حتما با پزشک خود مشورت کنید.

در پایان لازم به تذکر است که از لاک ناخن ، بیس ناخن و لاک پاک کن های تاریخ مصرف گذشته به هیچ عنوان استفاده نکنید.

وب سایت یک دکتر

منبع :prevention

ارسال شده در تاریخ 31 ژانویه 2018 توسط آرزو بنی طالبی دهکردی با موضوع سلامتی | 936 بازدید

شکنندگی ناخن و راههای پیشگیری و درمان سستی و شکنندگی ناخن
5 از 100 رای

مطالب مرتبط

اطلاعات پزشکی

اخبار پزشکی یکی از مهمترین اطلاعاتی است که امروزه باید تا حدودی از آن برخوردار باشیم. برای این منظور ما به یک بانک اطلاعات پزشکی نیاز داریم، هدف از آن حفظ و ارتقاء تندرستی، درمان بیماری‌ها و بازتوانی آسیب‌ دیدگان است. که با شناخت بیماریها،تشخیص، درمان و جلوگیری از بروز آن‌ها به انجام می‌رسد. مجله پزشکی دانشی را در اختیار شما قرار میدهد که بر روی طیف وسیعی از رشته‌ها شامل از فیزیک و زیست‌شناسی تا علوم اجتماعی، مهندسی و علوم انسانی بنا شده‌است. امروزه هدف سایت پزشکی استفاده از فناوری‌های دانش‌ مبنا و استدلال قیاسی برای رسیدن به راه‌ حل مشکلات بالینی است. اکتشافات در باب ماهیت ژن‌ها و سلول‌ها دریچه‌ای برای تعریف فیزیولوژی بر مبنای سیستم‌های مولکولی فراهم کرده‌است. این بصیرت فیزیولوژیکی راه را برای درک بهتر فرایندهای پیچیده بیماری‌ها و رویکردهای نو درمانی فراهم کرده‌است. تلاش بشر برای درمان بیماری‌ها و آسیب‌ها از دوران پیش از باستان وجود داشته‌ است و در دوران باستان نیز در کنار مذهب و گاه به عنوان بخشی از آن وجود داشته‌ است. در یونان باستان پزشکانی چون بقراط اخبار پزشکی را به عنوان دانش و فنی مجزا مطرح کردند و بنیانگذاران راهی بودند که بعدها توسط پزشکانی همچون ابن‌سینا و رازی (رازی مسلمان نبوده و تنها به توحید اعتقاد داشته یعنی موحد بوده؛ اما به اشتباه عنوان می‌شود که وی مسلمان بوده‌است) طی شد. در رنسانس با بهره‌ گیری از اطلاعات پزشکی عمومی  و اطلاعات پزشکی روز پیشرفت‌ های قابل توجهی کرد. از قرن ۱۹ آنچه به عنوان پزشکی مدرن شناخته می‌شود بنیان گذاشته شد. در اواخر قرن بیستم و دوران معاصر دانش ژنتیک رویکرد نسبت به درمان و بیماری‌ها را دچار تحولی جدی کرد به‌طوری‌ که ژنتیک پزشکی را دارای نقشی متحول‌ کننده برای پزشکی از درمان محور بودن به حفظ سلامتی دانسته‌اند. اهمیت سلامتی در بهره‌وری اجتماع و کیفیت زندگی منجر به تأسیس موسسات و قوانین شده‌است تا مسایلی همچون تحصیل و مجوزدهی به پزشکان تا نحوه استفاده از بودجه‌های درمانی در کشورها قانونمند و تنظیم شوند؛ لذا سازمان‌های پزشکی در کشورهای مختلف برای سازمان دهی و قانونمندسازی فعالیت‌های پزشکی تأسیس شده‌اند. در سایت پزشکی، پزشکان با استفاده از قضاوت بالینی، بیمار را جهت تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری ارزیابی می‌کنند. در عملکرد بالینی معمولاً مراحل شرح حال، معاینه فیزیکی، تهیه فهرست مشکلات، مشخص کردن تشخیص‌های افتراقی، بررسی‌ها (شامل آزمایش و تصویربرداری و …)، رسیدن به تشخیص و در آخر درمان انجام می‌شود. امروزه پیشرفت‌های روزمره علم و گسترش قابل توجه دامنه دانش پزشکی و شناخت بشر از بیماری‌ها منجر به تخصصی شدن پزشکی و تقسیم آن به رشته‌های مختلف شده‌است. با این حال کما کان ارائه خدمات پزشکی در بیشتر جوامع از سطح مراقبت‌های اولیه بهداشتی، با تمرکز روی اطلاعات پزشکی و سلامت و پزشکان خانواده شروع می‌شود و بسته به نیاز در سیستم ارجاع بیماران به سطوح دوم و سوم که خدمات پزشکی تخصصی‌تر را ارائه می‌دهند ارجاع می‌شوند. مجله پزشکی مدرن با انتقاداتی هم مواجه است از جمله عدم دسترسی مناطق محروم و طبقه کم درآمد بعضی جوامع به خدمات پزشکی گران‌قیمت که در این راه سازمان‌هایی همچون سازمان جهانی بهداشت با تعیین سیاست‌های جهانی و ایجاد مسئولیت در کشورها و سیاستمداران نسبت به سلامتی سعی در رفع این نقیصه را دارند.

©یک دکتر / بازنشر مطالب تنها با کسب اجازه کتبی و پرداخت هزینه بابت هر مطلب و همچنین ذکر منبع و لینک مستقیم به همان مطلب مجاز است