راههای کنترل آلودگی هوا ؛ تاثیرات آلودگی هوا در محیط پیرامون بر سلامتی را چگونه کاهش دهیم

تاثیرات آلودگی هوا در محیط پیرامون شما غیر قابل چشم پوشی است. شما همواره باید به راهکارهایی برای پیشگیری از عوارض تاثیرات آلودگی هوا بر سلامتی خود  آشنا باشد. آنچه در این مقاله در پیش رو دارید تاثیرات شناخته شده آلودگی هوا بر سلامتی انسان و محیط است. همچنین در ادامه راهکار های مفید برای پیشگیری و کاهش آسیب های مربوط به ان ارایه میشود.

تاثیرات آلودگی هوا

تاثیرات آلودگی هوا بر اشخاص مختلف متفاوت است.  این بستگی به میزان حساسیت شخص به گازهای سمی و شیمیایی دارد. آلودگی هوا موجب حساسیت های تنفسی و پوستی و انواع مسمومیت ها میشود. آلودگی شدید هوا موجب تنگی نفس، آسیب به اندام های تنفسی و مشکلات تنفسی، آسم و در بدترین شرایط ایست قلبی میشود.

گاز های سمی و ریزگرد ها نه تنها موجب آسیب اندام های تنفسی میشود بلکه به سلامتی چشم، قلب، سیستم خونرسانی بدن معده و روده نیز آسیب میزند. شما میتوانید با رعایت و احتیاط لازم سطح سلامتی خود و عزیزانتان را در محیط تحت تاثیرات مضر آلودگی هوا  بهبود دهید.

موارد احتیاط

یک سری احتیاط های مشخص میتواند به شما کمک کند تا فعالیت های خارج از منزل خود را بهتر برنامه ریزی کنید و از تاثیرات آلودگی هوا جلوگیری کنید.

در مورد کیفیت هوا در منطقه خود تحقیق کنید.

عادت کنید قبل از اینکه در گیر کارها و فعالیت های خارج از منزل شوید شاخص آلودگی یا کیفیت هوای منطقه فعالیت خود را بررسی کنید. با این روش شما براحتی میتوانید زمان های لازم برای رعایت احتیاط را بدانید و سلامتی خود را در این مواقع در خطر نیاندازید.

برای اطلاع از کیفیت هوایی منطقه خود میتوانید گزارش های هواشناسی یا سایت های مربوط به آلودگی هوا را مانیتور کنید.

از رفتن به مناطقی که دارای آلودگی هوا و محیط زیست هستند پرهیز کنید.

زمانی که فعالیت های جسمانی انجام میدهید  شما به طور طبیعی عمیق تر و سریع تر نفس میکشد. در این مواقع خود را در تماس بیشتری با آلودگی هوای موجود در محیط پیرامونتان قرار میدهید.

بنابر این فعالیت های جسمانی خود را در چنین مناطقی محدود کنید. هنگامی که در چنین مناطقی هستید شدت  فعالیت خود را کاهش دهید.

به عنوان نمونه مناطقی که آلودگی هوای زیادی دارند را مثال میزنیم.

  • اتوبان ها و خیابان ها و جاده های شلوغ که معمولا ترافیک بالایی دارند.
  • مناطق صنعتی وحومه کارخانه های صنعتی و پتروشیمی ، مناطق چاههای نفت و گاز، کوره های آجر پزی
  • ساکنانی که در همسایگی و مجاورت مناطق در دست ساخت و ساز و در حال تعمیر هستند

هنگامی که بیرون از منزل هستید همواره به علایم و نشانه هایی که احساس میکنید توجه داشته باشد. اگر دچار تنگی نفس یا مشکل در تنفس شدید در خانه بمانید.

حمایت از برنامه های کاهش آلودگی هوا 

از برنامه ها و پروژه هایی که برای کاهش آلودگی هوا طراحی و پیاده سازی شده اند حمایت کنید. در فعالیت ها و برنامه های برای کاهش آلودگی هوا شرکت و همکاری کنید.

مثلا از سیستم حمل و نقل عمومی استفاده کنید. این کار به کاهش میزان آلودگی هوا بسیار کنک میکند.

  • حمل و نقل عمومی
  • پیاده روی یا دوچرخه سواری ( زمانی که هوا خوب است)
  • پرهیز از رانندگی بی هدف و تفننی

استفاده و مصرف سوخت های فسیلی را در زمستان محدود کنید.  استفاده از بخاری های نفتی گازی چوبی ذغال سنگ در زمستان دود و بخارات شیمیایی زیادی در این فصل تولید میکند. احتیاد کنید که از این وسایل به میزان ضرورت استفاده کنید نه بیش از اندازه. حتما وسایل گرمایشی که دارای گواهی استاندارد کالا هستند تهیه کنید.

کیفیت هوایی داخل منزل را بهبود دهید.

یکی از نکات مهم برای جلوگیری از آسیب ها و عوارض ناشی از آلودگی های محیطی توجه به کیفیت و پاکی هوای منزل مسکونی است. هوای منزل شما می تواند برای سلامتی شما مضر باشد.

آلودگی های محیط بیرون مانند گرد و غبار، ریز گرد ها و اوزون میتواند وارد منزل شما شود. از موارد دیگر آلودگی هوا میتوان دود سیگار، توتون و  قلیان را نام برد. همچنین دود ناشی از بخاری ها و اجاق ، موجودات ذره بینی و کپک ها و آلودگی های همراه با رطوبت بالای هوا نیز در منزل بسیار مضر هستند. ترکیبات فرار مانند  محصولات خانگی ،مواد شوینده ، رنگ ها و مواد جلا دهنده نیز جزء این موارد هستند. مواد ساختمان سازی مانند خاک اره ، تخت دولا، عایق های پشم شیشه هم مضر و حساسیت زا هستند.

گل و گیاه آپارتمانی 

در منزل تعداد قابل توجهی گل و گیاه آپارتمانی نگه داری کنید. گیاهان موجب تصفیه هوا میشوند.

منوکسید کربن

منوکسید کربن  گاز بی رنگ و بی بو است که براحتی در منزل یا پارکینک تولید میشود. این گاز توسط وسایل گرمایشی که تنظیمات درستی ندارند تولید میشود مانند بخاری گازی که لوله خروجی ان مسدود شده باشد. همچنین توسط وسایل نقلیه در پارکینگ منزل شما این گاز تولید میشود.

 رادون

رادون گازی رادیو اکتیوی بی رنگ و بی بو است که از مواد استفاده شده در مصالح ساختمانی براحتی به داخل ساختمان ها نفوذ میکند.

کنترل منابع آلودگی 

برای اطمینان از خوب بودن کیفیت هوای منزلتان منابع آلودگی زیر را کاهش یا حذف کنید.

  • در محیط داخل منزل سیگار نکشید.
  • آب فیلتر شده مصرف کنید. برای دوش حمام و دستشویی ها نیز فیلتر آب نصب کنید.
  • موارد نشت و چکه کردن آب را در لوله کشی های ساختمان بررسی کنید تا کپک ها در منزلتان رشد نکنند.
  • مواد و محصولات سالم بهداشتی برای استفاده در منزل تهیه کنید.
  • استفاده از سوخت چوب و سوخت های فسیلی را محدود کنید.
  • حتما سنسور شناسایی مونوکسید کربن در منزلتان داشته باشد.
  • به هنگام آلودگی هوا پنجره ها را ببندید.
  • به هنگام آشپزی هود را روشن کنید.
  • هنگامی که در حمام و دستشویی هستید فن را روشن کنید.
  • به طور مرتب وسایل گرمایشی منزل را چک کنید.

 

وب سایت یک دکتر 

منبع : sante.gouv.qc.ca

 

ارسال شده در تاریخ 12 فوریه 2018 توسط آرزو بنی طالبی دهکردی با موضوع دسته‌بندی نشده , سلامتی | 1,334 بازدید

راههای کنترل آلودگی هوا ؛ تاثیرات آلودگی هوا در محیط پیرامون بر سلامتی را چگونه کاهش دهیم
5 از 100 رای

مطالب مرتبط

اطلاعات پزشکی

اخبار پزشکی یکی از مهمترین اطلاعاتی است که امروزه باید تا حدودی از آن برخوردار باشیم. برای این منظور ما به یک بانک اطلاعات پزشکی نیاز داریم، هدف از آن حفظ و ارتقاء تندرستی، درمان بیماری‌ها و بازتوانی آسیب‌ دیدگان است. که با شناخت بیماریها،تشخیص، درمان و جلوگیری از بروز آن‌ها به انجام می‌رسد. مجله پزشکی دانشی را در اختیار شما قرار میدهد که بر روی طیف وسیعی از رشته‌ها شامل از فیزیک و زیست‌شناسی تا علوم اجتماعی، مهندسی و علوم انسانی بنا شده‌است. امروزه هدف سایت پزشکی استفاده از فناوری‌های دانش‌ مبنا و استدلال قیاسی برای رسیدن به راه‌ حل مشکلات بالینی است. اکتشافات در باب ماهیت ژن‌ها و سلول‌ها دریچه‌ای برای تعریف فیزیولوژی بر مبنای سیستم‌های مولکولی فراهم کرده‌است. این بصیرت فیزیولوژیکی راه را برای درک بهتر فرایندهای پیچیده بیماری‌ها و رویکردهای نو درمانی فراهم کرده‌است. تلاش بشر برای درمان بیماری‌ها و آسیب‌ها از دوران پیش از باستان وجود داشته‌ است و در دوران باستان نیز در کنار مذهب و گاه به عنوان بخشی از آن وجود داشته‌ است. در یونان باستان پزشکانی چون بقراط اخبار پزشکی را به عنوان دانش و فنی مجزا مطرح کردند و بنیانگذاران راهی بودند که بعدها توسط پزشکانی همچون ابن‌سینا و رازی (رازی مسلمان نبوده و تنها به توحید اعتقاد داشته یعنی موحد بوده؛ اما به اشتباه عنوان می‌شود که وی مسلمان بوده‌است) طی شد. در رنسانس با بهره‌ گیری از اطلاعات پزشکی عمومی  و اطلاعات پزشکی روز پیشرفت‌ های قابل توجهی کرد. از قرن ۱۹ آنچه به عنوان پزشکی مدرن شناخته می‌شود بنیان گذاشته شد. در اواخر قرن بیستم و دوران معاصر دانش ژنتیک رویکرد نسبت به درمان و بیماری‌ها را دچار تحولی جدی کرد به‌طوری‌ که ژنتیک پزشکی را دارای نقشی متحول‌ کننده برای پزشکی از درمان محور بودن به حفظ سلامتی دانسته‌اند. اهمیت سلامتی در بهره‌وری اجتماع و کیفیت زندگی منجر به تأسیس موسسات و قوانین شده‌است تا مسایلی همچون تحصیل و مجوزدهی به پزشکان تا نحوه استفاده از بودجه‌های درمانی در کشورها قانونمند و تنظیم شوند؛ لذا سازمان‌های پزشکی در کشورهای مختلف برای سازمان دهی و قانونمندسازی فعالیت‌های پزشکی تأسیس شده‌اند. در سایت پزشکی، پزشکان با استفاده از قضاوت بالینی، بیمار را جهت تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری ارزیابی می‌کنند. در عملکرد بالینی معمولاً مراحل شرح حال، معاینه فیزیکی، تهیه فهرست مشکلات، مشخص کردن تشخیص‌های افتراقی، بررسی‌ها (شامل آزمایش و تصویربرداری و …)، رسیدن به تشخیص و در آخر درمان انجام می‌شود. امروزه پیشرفت‌های روزمره علم و گسترش قابل توجه دامنه دانش پزشکی و شناخت بشر از بیماری‌ها منجر به تخصصی شدن پزشکی و تقسیم آن به رشته‌های مختلف شده‌است. با این حال کما کان ارائه خدمات پزشکی در بیشتر جوامع از سطح مراقبت‌های اولیه بهداشتی، با تمرکز روی اطلاعات پزشکی و سلامت و پزشکان خانواده شروع می‌شود و بسته به نیاز در سیستم ارجاع بیماران به سطوح دوم و سوم که خدمات پزشکی تخصصی‌تر را ارائه می‌دهند ارجاع می‌شوند. مجله پزشکی مدرن با انتقاداتی هم مواجه است از جمله عدم دسترسی مناطق محروم و طبقه کم درآمد بعضی جوامع به خدمات پزشکی گران‌قیمت که در این راه سازمان‌هایی همچون سازمان جهانی بهداشت با تعیین سیاست‌های جهانی و ایجاد مسئولیت در کشورها و سیاستمداران نسبت به سلامتی سعی در رفع این نقیصه را دارند.

©یک دکتر / بازنشر مطالب تنها با کسب اجازه کتبی و پرداخت هزینه بابت هر مطلب و همچنین ذکر منبع و لینک مستقیم به همان مطلب مجاز است