بوی بد پا از چیست و راه های پیشگیری و بر طرف کردن بوی بد پا

بوی بد پا بسیار آزار دهنده است. بوی بد پا برای هیچ کسی خنده دار نیستند. اما راه حل بسیار موثر، ساده و ارزانی برای درمان آن وجود دارد. شما می توانید روش ها را در خانه بکار ببرید و بوی بد پا را در طی یک هفته از بین ببرید.

بوی بد پا و راه های پیشگیری و بر طرف کردن بوی بد پا

از لحاظ پزشکی پاهای بد بو یک مساله مرسوم و مشکل عمومی است که در اصطلاح پزشکی به آن برومودوسیس میگویند. علت عمده بوجود آمدن بوی بد پا عرق کردن پا ها است همزمان با پوشیدن مداوم کفش در طول روز.

چرا پاها عرق میکنند

پاهای هر کسی بدون در نظر گرفتن دما یا فصل سال میتواند عرق کند و خیس شود. اما نوجوانان و زنان آبستن بیشتر مستعد آن هستند. این بخاطر تغیرات هرمونی است که موجب بیشتر عرق کردن و خیس شدن بدن و پاهای آنها میشود.
شما بیشتر در معرض بد بو شدن پا ها هستید اگر در طول روز بر پاهایتان ایستاده باشید. اگر شما فشار روحی و استرس و اضطراب زیادی را در شبانه روز تحمل میکنید بیشتر از افراد معمولی عرق خواهید کرد. همچنین کسانی که شرایط درمانی که هایپرهیدروزی یا تعریق بیش از حد معمول نامیده میشود را دارند بیشتر مستعد بوی بد پا هستند.

کفش ها

پاها بوی بد میگیرند اگر که عرق پا به داخل کفش نفوذ کند. مشکل اینجاست که کفش ها هیچ گاه به خوبی خشک نمیشوند زیرا مجددا شما آنها را میپوشید قبل از خشک شدن آنها.
باکتریهای موجود در سطح پوست، عرق بدن را که در منافذ پوست جمع شده است تجزیه می کنند و حاصل این تجزیه بوی پنیری بدی است که متصاعد میشود.

پاهای شما در تمام طول روز در کفشهایتان عرق می کنند و همواره مرطوب میشوند و در این حین باکتریها شروع به رشد و تکثیر میکنند. باکتریها به تکثیر خود ادامه میدهند زمانی که شما پاهایتان را از کفش خارج میکنید. مخصوصا زمانی که کفش ها را در جای تاریکی و در بسته قرار میدهید.

سپس، وقتی مجددا کفش هایتان را در روز بعد میپوشید حتی اگر آنروز تازه دوش گرفته باشید قراردادن پاهایتان در کفش هایی که همچنان خیس هستند شرایط مطلوبی را برای رشد و تکثیر باکتریها ایجاد میکند. کفش های شما مکانی گرم تاریک مرطوب و نمناک مناسب برای رشد و تکثیر باکتریها هستند.

چگونه مشکل پاهای بد بو را رفع کنیم

خبر خوب این است که یک راه حل ساده سریع و مطمئن برای بر طرف کردن بوی بد پا وجود دارد.
– پاهایتان را با صابون های آنتی باکتریال که Hibiscrub نامیده میشوند روزانه بشویید. در بازار محصولات بهداشتی برای پا فراوان است. شما میتوانید این نوع صابون های ضد باکتری را از داروخانه محل زندگی خود تهیه کنید.

– صابون Hibiscrub را به مدت چند دقیقه بر روی پای خود بگذارید و اجازه دهید که باکتری ها پاک شوند. سپس پاهایتان را بشویید.
– اگر روزانه دوبار پاهایتان را با صابون آنتی باکتریال پا بشویید ظرف یک هفته بوی بد پا بر طرف خواهد شد.
– اگر پوست زخمی یا خشکی دارید یا مبتلا به اگزمای پوستی هستید از صابون های آنتی باکتریال استفاده نکنید.

پیشگیری از بوی بد پا نکات مربوط به کفش 

داشتن پاهایی خوش بو بستگی به بهداشت شخصی و تعویض مرتب کفش ها دارد. برای اینکه پاهای خوش بویی داشته باشد نکات زیر را رعایت کنید :
– هیچگاه کفش مشابه را دو روز پی در پی نپوشید. میتوانید کفش های مختلفی را در روزهای متعدد بپوشید به گونه ای که هر کفش بیست و چهار ساعت فرصت برای خشک شدن داشته باشد.
– مطمئن شوید که نوجوانان حتما دو جفت کفش برای تمرین دارند. در این صورت مجبور نمیشوند کفش یکسان را دو یا چند روز پی در پی بپوشند.

– کفش های از جنس چرم یا کرباس یا کفش هایی که منافذ هوا دارند بپوشید. این کار به پاهایتان اجازه تنفس میدهد. از پوشیدن کفشهای پلاستیکی پرهیز کنید.
– در فصل تابستان و در هوایی گرم کفش های رو باز بپوشید. کفش های صندل و کفش های انگشتی برای فصل های گرم بسیار مناسب هستند.

پیشگیری از بوی بد پا نکات بهداشتی 

اگر شما مستعد پاهای مرطوب و با تعریق زیاد هستید مطالب زیر را حتما بخوانید.

– هر روز پاهایتان را بشویید و خشک کنید. هر روز جوراب هایتان را تعویض کنید. بهترین جوراب از جنس پنبه یا کتان است. از جوراب های نایلونی پرهیز کنید.
– ناخن های پاهایتان را کوتاه و تمیز نگهدارد. پوست خشک کف پا را تمیز کنید. پوست خشک کف پا هنگامی که پاهایتان مرطوب میشود آب را جذب کرده و تر میشود. این پوست مرده مکان مناسبی برای رشد و تکثیر باکتریها است.

– بین انگشتانتان را بعد از هر بار حمام یا دوش گرفتن با پنبه یا کتان ضد عفونی شده بپوشانید. این کار کمک میکند تا پوست بین انگشتان پای شما خشک بماند.
– از اسپری ضد عرق دئودورانت یا آنتی باکتریال برای پاهایتان استفاده کنید.
– پودر جذب عرق یا پودر های دئودورانت مخصوص کفش در کفش هایتان بگذارید. این کار موجب جلوگیری از نفوذ عرق در بافت کفشتان میشود.
– جوراب های تمیز به پا کنید. بعضی جوراب های ورزشی از مواد آنتی باکتریال ساخته شده اند.

 

وب سایت یک دکتر 

منبع : nks.uk

ارسال شده در تاریخ 3 فوریه 2018 توسط آرزو بنی طالبی دهکردی با موضوع سلامتی | 1,044 بازدید

بوی بد پا از چیست و راه های پیشگیری و بر طرف کردن بوی بد پا
5 از 100 رای

اطلاعات پزشکی

اخبار پزشکی یکی از مهمترین اطلاعاتی است که امروزه باید تا حدودی از آن برخوردار باشیم. برای این منظور ما به یک بانک اطلاعات پزشکی نیاز داریم، هدف از آن حفظ و ارتقاء تندرستی، درمان بیماری‌ها و بازتوانی آسیب‌ دیدگان است. که با شناخت بیماریها،تشخیص، درمان و جلوگیری از بروز آن‌ها به انجام می‌رسد. مجله پزشکی دانشی را در اختیار شما قرار میدهد که بر روی طیف وسیعی از رشته‌ها شامل از فیزیک و زیست‌شناسی تا علوم اجتماعی، مهندسی و علوم انسانی بنا شده‌است. امروزه هدف سایت پزشکی استفاده از فناوری‌های دانش‌ مبنا و استدلال قیاسی برای رسیدن به راه‌ حل مشکلات بالینی است. اکتشافات در باب ماهیت ژن‌ها و سلول‌ها دریچه‌ای برای تعریف فیزیولوژی بر مبنای سیستم‌های مولکولی فراهم کرده‌است. این بصیرت فیزیولوژیکی راه را برای درک بهتر فرایندهای پیچیده بیماری‌ها و رویکردهای نو درمانی فراهم کرده‌است. تلاش بشر برای درمان بیماری‌ها و آسیب‌ها از دوران پیش از باستان وجود داشته‌ است و در دوران باستان نیز در کنار مذهب و گاه به عنوان بخشی از آن وجود داشته‌ است. در یونان باستان پزشکانی چون بقراط اخبار پزشکی را به عنوان دانش و فنی مجزا مطرح کردند و بنیانگذاران راهی بودند که بعدها توسط پزشکانی همچون ابن‌سینا و رازی (رازی مسلمان نبوده و تنها به توحید اعتقاد داشته یعنی موحد بوده؛ اما به اشتباه عنوان می‌شود که وی مسلمان بوده‌است) طی شد. در رنسانس با بهره‌ گیری از اطلاعات پزشکی عمومی  و اطلاعات پزشکی روز پیشرفت‌ های قابل توجهی کرد. از قرن ۱۹ آنچه به عنوان پزشکی مدرن شناخته می‌شود بنیان گذاشته شد. در اواخر قرن بیستم و دوران معاصر دانش ژنتیک رویکرد نسبت به درمان و بیماری‌ها را دچار تحولی جدی کرد به‌طوری‌ که ژنتیک پزشکی را دارای نقشی متحول‌ کننده برای پزشکی از درمان محور بودن به حفظ سلامتی دانسته‌اند. اهمیت سلامتی در بهره‌وری اجتماع و کیفیت زندگی منجر به تأسیس موسسات و قوانین شده‌است تا مسایلی همچون تحصیل و مجوزدهی به پزشکان تا نحوه استفاده از بودجه‌های درمانی در کشورها قانونمند و تنظیم شوند؛ لذا سازمان‌های پزشکی در کشورهای مختلف برای سازمان دهی و قانونمندسازی فعالیت‌های پزشکی تأسیس شده‌اند. در سایت پزشکی، پزشکان با استفاده از قضاوت بالینی، بیمار را جهت تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری ارزیابی می‌کنند. در عملکرد بالینی معمولاً مراحل شرح حال، معاینه فیزیکی، تهیه فهرست مشکلات، مشخص کردن تشخیص‌های افتراقی، بررسی‌ها (شامل آزمایش و تصویربرداری و …)، رسیدن به تشخیص و در آخر درمان انجام می‌شود. امروزه پیشرفت‌های روزمره علم و گسترش قابل توجه دامنه دانش پزشکی و شناخت بشر از بیماری‌ها منجر به تخصصی شدن پزشکی و تقسیم آن به رشته‌های مختلف شده‌است. با این حال کما کان ارائه خدمات پزشکی در بیشتر جوامع از سطح مراقبت‌های اولیه بهداشتی، با تمرکز روی اطلاعات پزشکی و سلامت و پزشکان خانواده شروع می‌شود و بسته به نیاز در سیستم ارجاع بیماران به سطوح دوم و سوم که خدمات پزشکی تخصصی‌تر را ارائه می‌دهند ارجاع می‌شوند. مجله پزشکی مدرن با انتقاداتی هم مواجه است از جمله عدم دسترسی مناطق محروم و طبقه کم درآمد بعضی جوامع به خدمات پزشکی گران‌قیمت که در این راه سازمان‌هایی همچون سازمان جهانی بهداشت با تعیین سیاست‌های جهانی و ایجاد مسئولیت در کشورها و سیاستمداران نسبت به سلامتی سعی در رفع این نقیصه را دارند.

©یک دکتر / بازنشر مطالب تنها با کسب اجازه کتبی و پرداخت هزینه بابت هر مطلب و همچنین ذکر منبع و لینک مستقیم به همان مطلب مجاز است