بهبود کم خونی | برای درمان کم خونی چه چیزهایی بخوریم؟

کم خونی به علت اینکه سلول های قرمز از حد طبیعی کمتر میباشند به وجود می آید. اگر دچار کم خونی شده اید باید بدانید , کم خونی انواع مختلفی دارد که شایعترین نوع کم خونی به علت کمبود آهن میباشد. در این مطلب سعی داریم شما را با علل کم خونی آشنا سازیم و درمانهایی برای بهبود کم خونی به شما ارائه دهیم.

 

بهبود کم خونی

علت کم خونی چیست؟

۱/ عدم دریافت کافی آهن

۲/ بارداری

۳/ قاعدگی

۴/ جهش رشدی سریع

۵/ سوء جذب

۶/ بیماری هایی که مریوط به دستگاه گوارش میباشد که باعث خونریزی میشوند مانند سرطان

 

چه عواملی خطر کم خونی را افزایش میدهند؟

۱/ رژیم غذایی نامناسب

۲/گذر از سن۶۰سالگی

۳/ بیماری های اخیر مانند زخم اثنی عشر , بواسیر , تومور دستگاه گوارش , دیورتیکولیت و…

 

علائم کم خونی چیست؟

برای اینکه بتوانید کم خونی را از خود دور کنید باید علائم کم خونی را بدانید.

اگر دچار کم خونی خفیف هستید به سختی میتوانید علائم این نوع کم خونی را شناسایی کنید. و جالب است بدانید بسیاری از افراد که به کم خونی خفیف مبتلا هستند خودشان از این موضوع خبر ندارند. ما به شما کمک میکنیم تا علائم کم خونی خفیف را تشخیص دهید:

۱/ تنگی نفس که نشان دهنده ی نیاز بدن به اکسیژن میباشد.

۲/ رنگ پریدگی پوست که به دلیل کم شدن سلول های خونی به وجود می آید و بدن قادر نیست رنگ سرخ پوست را به وجود آورد.

۳/ ضعف و خستگی ناگهانی که حتی گاهی بدون اینکه فعالیت خاصی انجام دهید به وجود می آید.

 

اگر دچار کم خونی شَدید هستید میتوانید علائم آن را شناسایی کنید زیرا بر قسمت های دیگر بدن تأثیر میگذارد. در قسمت پایین علائم کم خونی شدید را برای شما آورده ایم:

۱/ ضربان قلب شدید

۲/ توانایی بازشناختی با کاهش روبه رومیشود
برای مثال فرد نمیتواند به خوبی تمرکز کند و یا به خوبی نمیتواند گفته های دیگران را بفهمد.

۳/ احساس سرگیجه و سردردهای شدید

 

برای بهبود کم خونی چه چیزهایی بخوریم؟

۱/ انار:

در صورتی که مبتلا به کم خونی میباشید , خوردن انار انتخاب خوبی برای درمان کم خونی میباشد.
برای استفاده از این روش کافیست یک چهارم قاشق چایخوری پودر دارچین , یک فنجان آب انار و دو قاشق چایخوری عسل را ترکیب نمایید و هر روز در کنار صبحانه میل کنید.
همچنین شما میتوانید , یک لیوان شیر گرم و دو قاشق چای خوری پودر دانه انار را ترکیب کنید و دو بار در روز نوش جان کنید.
علاوه بر روش های بالا , میل کردن یک انار متوسط با معده ی خالی در صبح نیز روش خوبی برای بهبود کم خونی میباشد.

 

۲/ ملاس:

ملاس سرشار از ویتامین , آهن و مواد معدنی مورد نیاز بدن میباشد که باعث بیشتر شدن سلول های قرمز خون میشود.
در صورتی که هر روز یک قاشق غذاخووی ملاس میل کنید , پانزده درصد از نیاز روزانه شما به آهن رفع خواهد شد.
همچنین بانوان باردار میتوانند یک فنجان آب گرم و یا شیر را با یک قاشق غذاخوری ملاس ترکیب کنند و این نوشیدنی را دو بار در روز نوش جان کنند.
همچنین روش دیگری وجود دارد و این است که کمی سرکه سیب و یک قاشق چایخوری ملاس را با یک لیوان آب ترکیب کنید و این نوشیدنی را یکبار در روز میل کنید.

 

۳/ گزنه:

اگر میخواهید به خوبی از آهن سبزیجات بهره ببرید باید به همراه ویتامینCمیل کنید.
گزنه به شما کمک میکند تا هر چه سریع تر از کم خونی رهایی یابید. کافی است برگ های خشک شده و یا تازه ی گزنه را درون آب جوش قرار دهید و اجازه دهید ۱۵دقیقه دم بکشد و در نهایت این دمنوش را بنوشید.
برای این روش از پودر گزنه هم میتوانید استفاده نمایید.

 

بهبود کم خونی

 

۴/ چغندر قرمز:

یک عدد چغندر قرمز متوسط , یک عدد سیب زمینی شیرین و سه عدد هویج را درون آبمیوه گیری بریزید و سپس روزی یکبار از این ترکیب استفاده نمایید.
علاوه بر روش فوق استفاده از چغندر پخته یا همراه با سالاد به رفع کم خونی کمک می نماید.

 

۵/ کنجد:

کنجد منبع آهن میباشد و به افرادی که کم خونی دارند , مصرف کنجد توصیه میشود.
ابتدا ظرف آبی تهیه کنید و دوقاشق کنجد سیاه را درون آب قرار دهید و اجازه دهید ۳ساعت خیس بخورد. سپس آسیاب نمایید و با یک قاشق عسل ترکیب کنید و روزی دو بار این ترکیب را نوش جان کنید.
همچنین علاوه بر روش بالا میتوانید , یک قاشق کنجد سیاه را درون آب گرم بریزید و بگذارید دو ساعت خیس بخورد. در نهایت آسیاب کنید و با شیر ترکیب کرده و مقداری عسل به این ترکیب اضافه کنید و میل کنید .

۶/ مویز:

مویز حاوی ویتامین Cزیادی میباشد که به شما کمک میکند تا جذب آهن دریافتی افزایش پیدا کند.
ابتدا ۱۰تا۱۲عدد مویز را درون آب بریزید و اجازه دهید یک شب خیس بخورد و روز بعد قبل از اینکه صبحانه میل کنید مویز ها را نوش جان کنید. از این روش چند هفته استفاده کنید تا به نتیجه برسید.

 

۷/ تخم شنبلیله:

ابتدا یک فنجان برنج را همراه با دو قاشق چای خوری تخم شنبلیه پخته و کمی نمک به آن اضافه کنید. این ترکیب را یکبار در روز میل کنید و حداقل دو تا سه هفته ادامه دهید.
علاوه بر روش بالا افزودن شنبلیله به غذا , مخصوصا سوپ و سالاد در بهبود کم خونی به شما کمک زیادی میکند.

 

 

نکاتی که افرادِ کم خون باید برای بهبود کم خونی به آن توجه نمایند:

✔️به وضعیت معده و کبدتان توجه کنید و اگر دچار مشکل شده اند , تلاش در جهت رفع مشکل نمایید تا هضم و جذب مواد غذایی به درستی انجام شود و فرایند خونسازی به نحو مؤثرتری انجام گیرد.

✔️افرادی که دچار کم خونی هستند میتوانند از بادکش خون ساز استفاده کنند تا طی ۵ تا ۶ ماه مشکل کم خونی خود را رفع کنند.

✔️اگر شخص کم خون خانم میباشد باید دید آیا هنگام قاعدگی خون زیادی را از دست میدهید یا خیر؟ اگر خون زیادی از دست میدهید با پزشک مشورت نمایید.

ارسال شده در تاریخ 25 آگوست 2018 توسط نرجس ردایی با موضوع تغذیه , درمان | 1,009 بازدید

بهبود کم خونی | برای درمان کم خونی چه چیزهایی بخوریم؟
5 از 100 رای

اطلاعات پزشکی

اخبار پزشکی یکی از مهمترین اطلاعاتی است که امروزه باید تا حدودی از آن برخوردار باشیم. برای این منظور ما به یک بانک اطلاعات پزشکی نیاز داریم، هدف از آن حفظ و ارتقاء تندرستی، درمان بیماری‌ها و بازتوانی آسیب‌ دیدگان است. که با شناخت بیماریها،تشخیص، درمان و جلوگیری از بروز آن‌ها به انجام می‌رسد. مجله پزشکی دانشی را در اختیار شما قرار میدهد که بر روی طیف وسیعی از رشته‌ها شامل از فیزیک و زیست‌شناسی تا علوم اجتماعی، مهندسی و علوم انسانی بنا شده‌است. امروزه هدف سایت پزشکی استفاده از فناوری‌های دانش‌ مبنا و استدلال قیاسی برای رسیدن به راه‌ حل مشکلات بالینی است. اکتشافات در باب ماهیت ژن‌ها و سلول‌ها دریچه‌ای برای تعریف فیزیولوژی بر مبنای سیستم‌های مولکولی فراهم کرده‌است. این بصیرت فیزیولوژیکی راه را برای درک بهتر فرایندهای پیچیده بیماری‌ها و رویکردهای نو درمانی فراهم کرده‌است. تلاش بشر برای درمان بیماری‌ها و آسیب‌ها از دوران پیش از باستان وجود داشته‌ است و در دوران باستان نیز در کنار مذهب و گاه به عنوان بخشی از آن وجود داشته‌ است. در یونان باستان پزشکانی چون بقراط اخبار پزشکی را به عنوان دانش و فنی مجزا مطرح کردند و بنیانگذاران راهی بودند که بعدها توسط پزشکانی همچون ابن‌سینا و رازی (رازی مسلمان نبوده و تنها به توحید اعتقاد داشته یعنی موحد بوده؛ اما به اشتباه عنوان می‌شود که وی مسلمان بوده‌است) طی شد. در رنسانس با بهره‌ گیری از اطلاعات پزشکی عمومی  و اطلاعات پزشکی روز پیشرفت‌ های قابل توجهی کرد. از قرن ۱۹ آنچه به عنوان پزشکی مدرن شناخته می‌شود بنیان گذاشته شد. در اواخر قرن بیستم و دوران معاصر دانش ژنتیک رویکرد نسبت به درمان و بیماری‌ها را دچار تحولی جدی کرد به‌طوری‌ که ژنتیک پزشکی را دارای نقشی متحول‌ کننده برای پزشکی از درمان محور بودن به حفظ سلامتی دانسته‌اند. اهمیت سلامتی در بهره‌وری اجتماع و کیفیت زندگی منجر به تأسیس موسسات و قوانین شده‌است تا مسایلی همچون تحصیل و مجوزدهی به پزشکان تا نحوه استفاده از بودجه‌های درمانی در کشورها قانونمند و تنظیم شوند؛ لذا سازمان‌های پزشکی در کشورهای مختلف برای سازمان دهی و قانونمندسازی فعالیت‌های پزشکی تأسیس شده‌اند. در سایت پزشکی، پزشکان با استفاده از قضاوت بالینی، بیمار را جهت تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری ارزیابی می‌کنند. در عملکرد بالینی معمولاً مراحل شرح حال، معاینه فیزیکی، تهیه فهرست مشکلات، مشخص کردن تشخیص‌های افتراقی، بررسی‌ها (شامل آزمایش و تصویربرداری و …)، رسیدن به تشخیص و در آخر درمان انجام می‌شود. امروزه پیشرفت‌های روزمره علم و گسترش قابل توجه دامنه دانش پزشکی و شناخت بشر از بیماری‌ها منجر به تخصصی شدن پزشکی و تقسیم آن به رشته‌های مختلف شده‌است. با این حال کما کان ارائه خدمات پزشکی در بیشتر جوامع از سطح مراقبت‌های اولیه بهداشتی، با تمرکز روی اطلاعات پزشکی و سلامت و پزشکان خانواده شروع می‌شود و بسته به نیاز در سیستم ارجاع بیماران به سطوح دوم و سوم که خدمات پزشکی تخصصی‌تر را ارائه می‌دهند ارجاع می‌شوند. مجله پزشکی مدرن با انتقاداتی هم مواجه است از جمله عدم دسترسی مناطق محروم و طبقه کم درآمد بعضی جوامع به خدمات پزشکی گران‌قیمت که در این راه سازمان‌هایی همچون سازمان جهانی بهداشت با تعیین سیاست‌های جهانی و ایجاد مسئولیت در کشورها و سیاستمداران نسبت به سلامتی سعی در رفع این نقیصه را دارند.

©یک دکتر / بازنشر مطالب تنها با کسب اجازه کتبی و پرداخت هزینه بابت هر مطلب و همچنین ذکر منبع و لینک مستقیم به همان مطلب مجاز است